Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.06.2010.
23:45
B92 A

Bluz na beogradskom hipodromu

U subotu, 26. juna na Hipodromu Beograd, biće održan 9. beogradski bluz festival "Blues stock: Open air blues". Festival će prvi put biti održan na Hipodromu. Kapije će biti otvorene od 17h, a program počinje u 18h.

Ulaznice se mogu nabaviti na Blagajni DOB-a, u klubovima "Vox" i "Kuglaš" po ceni od 1.000 dinara, a na ulazu će koštati 1.200 dinara.

Program:


18h - "Rock'n'roll Street" (Srb/Mađ)
19.h - "Šinobusi" (Srb)
20h - "Billy & The Kids" (Hrv)
21:15h - "Ripoff Raskolnikov All Stars" (Aus/Mađ)
22:30h - "Thorbjorn Risager Band" (Dan)
00h - "Blues Summit"

Šinobusi


"Šinobusi" su osnovani krajem 2001. godine u Novom Sadu. Prvi album pod nazivom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama" objavljen je 2005. godine za izdavačku kuću "City Records" iz Beograda. Posle personalnih promena bend objavljuje i drugi album "U pravcu jablanova" u decembru 2007. za izdavačku kuću PGP RTS. Sa blues obradom pesme "Život je more” "Šinobusi" se pojavljuju i na kompilaciji "Neki noviji klinci i...”.

31. marta 2010. godine objavljen je i treći album "Vagon za provetravanje tunela" za istu kuću, a producent albuma je Petar Jelić (Yu grupa). "Super bejbe" je prvi singl sa novog albuma

U muzičkom izrazu "Šinobusa" dominantni su blues i rock, ali se mogu čuti uticaji pop, džez, fank, klasične, flamenko, kao i vojvođanske tradicionalne muzike. Od objavljivanja prvog albuma 2005. godine bend je održao oko 300 koncerata.

Ripoff Raskolnikov All Stars


"ipoff Raskolnikov, genijalni austrijski pesnik i kompozitor krajem maja objavljuje svoj novi CD “Lost & Found”. Njegove pesme govore uglavnom o ljubavi, izgubljenoj ili srećnoj, i ostalim malim i velikim stvarima koje čine svakodnevi život.

Stari poznanik naše publike, on je jedan od najistaknutijih evropskih blues autora čiji se izraz oslanja na muziku Van Morrisona, Tom Waitsa, Bob Dylana i Skip Jamesa.

Thorbjorn Risager Band


Muzika Thorbjorna Risagera utemeljena je u rhythm'n'blues-u 1950-ih i 60-ih, sa snažnim uticajem zvuka New Orleansa i južnjačkog soula. Za one koji vole da svaku grupu žanrovski odrede, ovaj bend predstavlja ozbiljan problem jer kroz svoj program vešto prolazi kroz mnoge stilove, izbegavajući svaku kategorizaciju i stvarajući sopstveni stil koji je sa svakom pločom sve određeniji.

Okupili su se 2003.godine, za sve ovo vreme imali su samo jednu personalnu promenu, svirali su u 17 zemalja, imaju prosečno po 60-ak koncerata godišnje i najistaknutiji su danski blues bend. Novi album nazvan “Track Record” izašao je nedavno.

Rock'n'roll Street


"Rock And Roll Street" je osnovan 3. septembra 2006. godine. Tada su odlučili da osnuju grupu koja će svojim stilom dočarati rock’n’roll zvuk ‘50-ih, obogaćen muzičkim elementima našeg doba.

Najradije slušaju izvođače koji se i danas trude da sačuvaju zvuk legendarnih vremena (The Planet Rockers, Cigar Store Indians, The Fabulous Thunderbirds, i dr.).

 

Blues Summit


"Blues Summit" je veliki jam session trideset muzičara, članova svih naših poznatih blues bendova.


U maju 1985. godine emisija “Sav taj džez” Beograda 202 u Taš klubu je organizovala veliki jam session u kome su uzeli učešće svi beogradski blues muzičari raspoređeni u četiri postave. Bio je to prvi takav događaj na našoj blues sceni, koji je pokazao njenu snagu i vitalnost u tom trenutku kao i ogroman potencijal koji tek treba da se razvije. Snimci "Blues Summita" biće emitovani tokom leta u emisiji “Linija za Jazz&Blues”.

Billy & The Kids


Nastali su sredinom 2009. godine. Već sa prvim snimcima bend je dobio pozive za nastupe po Švedskoj i Nemačkoj.

Trenutno snimaju svoj prvi album u "Vintage" studiju u Berlinu, koji će objaviti nemačka kuća "Rhythm Bomb Records". Njihova prava snaga leži u jedinstvenosti, glasu i lepoti pevačice Ivane Starčević Billie.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online