Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.10.2016.
23:23
Z. Vicelarević - Vesti A

Brutalna priča o propasti

Pozorišna predstava "Ljubav u doba kokaina" po istoimenom romanu Simonide Milojković izvedena je za vikend u Frankfurtu. Brutalnu priču o narkomaniji, o vremenu u kome živimo i propasti mladih ljudi, vrlo uverljivo je na sceni preneo glumački par Marijana Mićić i Marko Marković. Ovo je bilo jubilarno 50. izvođenje predstave i prvi put van područja Balkana.

Z. Vicelarević
Uverljivi: Marjana Mićić i Marko Marković

Zadovoljan sam posetom publike, predstavom koja je nešto drugačija. Bio je to lično moj izbor i kod publike je dobro primljena sudeći po reagovanjima koja sam čuo. Naravno, zadovoljan sam i glumcima koji su izvanredno odigrali svoje uloge - rekao je Aleksandar - Saša Jovanović koji je zaslužan za gostovanje predstave "Ljubav u doba kokaina" u Frankfurtu. A publika? Predstavu su gledali bez daha, na momente se smejali, a potom je bilo i suza.

- Predstava je odlična, ostavila je jak utisak na mene i moju drugaricu Kristinu. Kao da nije bila samo gluma, kao da se sve trenutno dešava tu ispred nas. Posle svega mogu samo da kažem - što dalje od droge. Inače, pročitala sam i knjigu koja je autentična, a napisana je da vam se ledi krv u žilama dok je čitate - kaže Lela Emrović koja je došla sa mamom Ljubicom, drugaricom Kristinom Dragaži i njenom mamom Milom iz Frankfurta.

Samo zbog predstave iz Belgije su doputovali Ivana Brajković i Dražen Krajinović, bračni par koji je u Frankfurt stigao iz Antverpena.

Da se naježiš

Marijana Somborac iz Frankfurta je na predstavu došla sa ujnom Zvijezdanom Martić i prijateljicom Mirjanom Vasić.
- Utisak je jako dobar, stvarno. Oduševila me glumica Marija, knjigu sam pročitala, a kraj me je naterao da se naježim. Uspeli su da nam prenesu taj proces - od toga da droga nije ništa, da može da je ostavi kad god poželi do tragedije gde ne preza da mrtvoj majci prevrće džepove u nadi da će pronaći novac za drogiranje - zaključuje Marijana Somborac.

- Kulturni život među nama Srbima u Belgiji je prilično skroman. Književne večeri, pozorišne predstave ili neki drugi slični kulturni sadržaji ne postoje. Ovo je bila najbliža varijanta da se osvežimo jer kultura je hrana za dušu i telo. Tih 400 kilometara od Antverpena do Frankfurta nije predstavljalo nikakav problem i vredelo je zbog ovih sat i po predstave koja je fenomenalna. Sažeto je sve ono što se dešava mladim ljudima koji dođu u kontakt sa drogom - kaže Ivana Brajković.

Inače, na iznenađenje svih prisutnih, Sabina - Bibi Stanković je specijalno za ovu priliku napravila tortu sa glazurom reklamnog postera pozorišne predstave "Ljubav u doba kokaina".

Istančani ljubitelji pozorišta

Simonida Milojković, autor romana "Ljubav u doba kokaina", po kome je urađena ova dirljiva predstava, ne krije da je oduševljena reagovanjem frankfurtske publike.

- Publika je reagovala onako kako smo očekivali. U prvih 45 minuta se smeju, jer prepoznaju neke stvari iz svog ljubavnog života. A onda su svi zanemeli kad su shvatili kuda bezazlena igrica sa kokainom za vikend može da dovede. To i jeste cilj i smisao umetnosti, ne samo da zabavi, već i da natera ljude da se zamisle, da prodrma čoveka i da nakon ove predstave svi drugačiji i bolji izađemo iz sale - rekla je Simonida. Glumcima na sceni nije bilo lako, ali aplauz koji je usledio nakon završetka predstave duboko ih je dirnuo.

- Nisam bio spreman na ovako nešto. Publika koja nema prilike da tako često gleda predstave, a opet ima takvu kulturu i način ponašanja kakvu imaju istančani ljubitelji pozorišta - rekao je glumac Marko Marković. Njegova koleginica Marijana Mićić prvi put je u Nemačkoj i ne krije da je oduševljena publikom.

- Družili smo se sa našim ljudima pre i nakon predstave. Frankfurt mi se dopao na prvi pogled i jedva čekam da opet dođem u Nemačku. Volela bih da ostanem duže, da bolje upoznam ovu zemlju. Publika je divna i kada su se upalila svetla videla sam da ih je predstava potresla. Meni je, kao glumici, bio najlepši momenat kada sam videla ceo prvi red devojaka sa maramicama u rukama, plakale su - rekla je Marija Mićić.

"Frenki i Džoni"

Aleksandar - Saša Jovanović, koji je izuzetno uspešno organizovao gostovanje brojnih pozorišnih predstava iz Beograda u Frankfurtu, već planira sledeći događaj za ljubitelje teatra.
- Naredna predstava je 27. novembra, a publika će gledati komad "Frenki i Džoni" sa Slobodom Mićalović i Igorom Đorđevićem u glavnim ulogama - najavljuje Saša Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online