Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.10.2016.
06:14
S. Đurić - Vesti A

Kim smestila Pink panterima

Najpoznatija svetska starleta Kim Kardašijan (35) postala je glavna zvezda svetskih medija nakon što je opljačkana u Parizu. U luksuzni dupleks u kome je bila smeštena upali su lopovi, a onda je usledila munjevita pljačka kao iz filmova.

Reuters
Vratila se u Ameriku: Kim Kardašijan

Pljačkaši su vezali starletu, zalepili joj usta lepljivom trakom i zaključali je u kupatilo, i za svega nekoliko minuta odneli njen skupoceni nakit čija vrednost se procenjuje između 6, 7 i 11, 2 miliona dolara. Samo smaragdni prsten koji je dobila od supruga Kanjea Vesta vredi 4, 5 miliona dolara. Nakon ove spektakularne pljačke lopovi su pobegli biciklima!

Prvi na listi osumnjičenih, kako pišu mediji, jesu pripadnici najčuvenije grupe pljačkaša poznati pod imenom Pink panter. U pitanju je "balkanska banda", kako ih nazivaju policajci koji nikako da stanu na put ovim lopovima koji već više od 20 godina pljačkaju širom sveta. Tokom iskaza u policiji, istraumirana starleta je rekla da se uplašila da će je silovati i da su pljačkaši govorili na francuskom.

Stiv Stanulis, specijalista za obezbeđenje, koji je radio za Kim i njenog muža smatra da je ona "sama kriva" za pljačku.

- Video sam da bi tako nešto moglo da se desi. Kim se previše hvali svojim bogatstvom i dijamantima. Mislim da je reč ili o nekom koga ona poznaje ili je kompletan događaj sama inscenirala. Hotel je toliko obezbeđen da je neko morao imati dojavu da je sama na spratu - smatra Stanulis.

U trenutku pljačke telohranitelj koji je brinuo za njenu bezbednost bio je u klubu kako bi motrio na njene sestre Kortni i Kendal koje su se provodile. U trenutku kada mu je javljeno za pljačku, munjevitom brzinom je stigao u hotel, ali su pljačkaši već bili daleko. Starleta je u Parizu boravila sa majkom i sestrama zbog Nedelje mode, ali se odmah nakon pljačke vratila za Ameriku.

Posle ovog incidenta oglasila se i gradonačelnicu Pariza An Idalgo, koja je oštro osudila pljačku i poručila da je ovo, ipak, izuzetak, i da je Pariz siguran grad. Ovaj događaj je dobio toliko velike razmere da se čak spekuliše da bi ovaj incident mogao da ugrozi šanse Pariza da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Ko su "ružičasti" pljačkaši?

Pariska policija već danima pokušava da sklopi kockice oko pljačke Kim Kardašijan. Zašto su prvi osumnjičeni baš Pink panteri? Zato što su ovako smelu pljačku sa bogatim plenom mogli da izvedu samo dobro organizovani lopovi, a takvih je na svetu ipak malo i dobro su poznati.

Pink panteri je ime koje je Interpol dodelio međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita. Ime su dobili po istoimenom filmu i odgovorni su za neke od najsmelijih i najglamuroznijih pljačaka u istoriji, zbog čega ih pojedini kriminolozi nazivaju i umetnicima. Na osnovu dosadašnjih hapšenja ustanovljeno je da je većina članova ove bande sa prostora bivše Jugoslavije.

Džaba sastanci

U Bernu je pre četiri godine održan i sastanak stotinak policajaca iz 20 zemalja koji su tri dana razgovarali o Pink panterima. Zvaničnici Interpola kažu da je proteklih godina uhapšeno 25 osoba, a istraga se vodi protiv 400 pripadnika ili saučesnika Pink pantera. Prema Interpolu, grupu čini nekoliko stotina članova, većina njih iz Srbije. Ipak, drugi izvori navode da je grupa sačinjena od najmanje 60 članova od kojih je polovina iz Crne Gore. Nekoliko članova grupe su i bivši vojnici, govore više različitih jezika i poseduju lažne pasoše.

Prvi put se za njih čulo 1993. godine kada su opljačkane dijamante sakrili u kutijici sa kremom za lice, oponašajući scenu iz filma "Povratak Pink pantera". Za više od dve decenije optuženi su za brojne smele pljačke, a smatra se da operišu u više od 20 država od Japana, Švajcarske do Španije, Monaka, Velike Britanije... Procena je da su do sada opljačkali nakit u vrednosti od 500 miliona dolara! Međutim, upkos hapšenjima pojedinih članova grupe i pokušajima policije iz više od 20 zemalja sveta, Panteri i dalje nisu dolijali, već nastavljaju da pljačkaju i nerviraju policajce širom sveta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online