Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.09.2016.
08:00
S. Đurić - Vesti A

Selo raj za glumačku dušu

Nekada su se poznate ličnosti grabile da žive u centru grada, što bliže Knez Mihailovoj ili Skadarliji, to bolje. Dom u centru Beograda ili na nekoj od elitnih lokacija bilo je stvar prestiža i dokaz da ste uspeli u životu. Ali, poslednjih godina situacija se drastično menja i sve je više javnih ličnosti koje beže iz grada. Mir pronalaze na obroncima Avale i Kosmaja, na selu daleko od gradske buke i vreve.

Z.K.Munja
Samo da zabacim udicu: Šaban Šaulić

Rođeni Sarajlija Nenad Janković, poznati kao Nele Karajlić, danas živi malo u Beogradu, malo u Koraćici podno Kosmaja.

- Koristim sve blagodeti života, imam sjajnu porodicu i dosta vremena provodim okružen prirodom u svom selu Koraćica - rekao je Nele Karajlić, koji je nakon ozbiljnih zdravstvenih problema pre nekoliko godina povukao ručnu, a mir pronašao na selu. U Koraćici, selu koje je poznato kao rodno mesto Bate Živojinovića, Nele je napisao i svoju knjigu "Fajront u Sarajevu".

Nije tajna da Šaban Šaulić ima vikendicu u Krčedinu i da od proleća do kasne jeseni uživa u pecanju na Dunavu. I dok drugi maštaju o egzotičnim destinacijama, on mašta samo o tome kako će da zabaci udicu na reci.

- Meni je u Krčedinu najlepše. Ovde je raj, uživam u prirodi, u Dunavu, u pecanju, u pisanju pesama. Kad god nema nekih poslovnih obaveza ja sam ovde - kaže Šaban Šaulić.

Njegove prve komšije biće i Ana i Bastijan Švajnštajger, koji su, kako se pisalo, kupili plac u ovom mestu na samoj obali Dunava.

- Posadili su kisele jabuke u ataru, a te jabuke su dobre za sokove - kažu komšije, koje još nisu videle mladi par u Krčedinu. I Marija Kilibarda koja se nedavno udala za bivšeg košarkaša Vladimira Radmanovića preselila se van grada. Ako je suditi po fotografijama koje kači na Instagramu, ona baš uživa u svom novom domu u Starim Banovcima. Dvorište njihove raskošne kuće nalazi se na samoj obali Dunava, pa lepa voditeljka tokom cele godine može da uživa u prelepom pogledu na reku.

Vredan Nikola

I Nikola Kojo već godinama priželjkuje da živi daleko od gradske vreve. On ima vikendicu na Kosmaju, gde inače odlazi kad god je premoren od gradske gužve i buke. Međutim, zbog školskih obaveza svojih ćerkica nije u mogućnosti i da se trajno preseli. Ali, to ga nije sprečilo da u dvorištu svoje kuće napravi pravi mali raj kako za sebe, tako i za devojčice kojima je napravio pravo-pravcato igralište. Njegove komšije kažu da je Kojo izuzetno vredan i da radi s majstorima rame uz rame.

Svoj mir i mesto pod suncem na obroncima Avale pronašli su i bračni par Verica i Veljko Kuzmančević.

A. Čukić
U Čortanovcima: Vojin Ćetković

- Oduvek mi je bila želja da živim negde van grada. Godinama sam živela u centru Beograda i pomalo me sve to izmorilo. Kada smo Veljko i ja počeli zajednički život, ispunila mi se i želja da živim na periferiji. Na selu sam se preporodila i mnogo se bolje i lepše osećam - rekla je svojevremeno naša poznata kreatorka.

Izgleda da je selo postalo raj za glumačku dušu, pa su posle Nenada Jezdića, Dragana Bjelogrlića i mnogih njihovih kolega, Sloboda i Vojin Ćetković spas od stresa pronašli u Čortanovcima kod Inđije.

- Svidelo mi se u Čortanovcima, a i moje ćerke uživaju u prirodi, pa sam došao na ideju da sagradim kuću. Oduvek sam sanjao da živim negde okružen prirodom. To sam pre svega uradio kako bih ćerkama omogućio da vreme provode u zdravoj sredini i na svežem vazduhu - rekao je jednom prilikom Vojin Ćetković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online