Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.06.2016.
00:10
S. Đurić - Vesti A

Kad Srpkinja obuče prvu damu Amerike

Kejt Midlton, Kim Katral, Gvinet Paltro, Kristina Riči, Mišel Obama, samo su neke od dama svetskog džet-seta koje rado nose kreacije srpskih dizajnerki. Srpsku modu širom planete proslavila je dizajnerka Roksanda Ilinčić, koja već godinama živi u Londonu. Roksanda je najpoznatije srpsko ime u svetu mode, bar što se tiče Holivuda. Posebno je draga prvoj dami SAD Mišel Obami, ali i brojnim glumicama

Z. K. Munja
Sve uspešnija: Melina Džinović

- Mišel Obama ima fantastičan osećaj za modu, ima jasno izgrađen stil i tačno zna kada šta treba da nosi. Uvek me oduševi način na koji odabere haljinu, kako se odluči za atraktivnu kreaciju koja ipak ne štrči na tako važnim i ozbiljnim događajima i susretima. Nosila je jednu moju haljinu tokom svečane večere kada su u Vašingtonu ugostili kineskog predsednika, a zatim se u mojoj kreaciji pojavila i u Londonu - rekla je Roksanda.

Osim prve dame Amerike, njene kreacije nosile su i glumice Gvinet Paltro, Tilda Svinton, Kejt Hadson, Kejt Blanšet, Kristina Riči i ekscentrična pevačica Bjork. Naša dizajnerka osvojila je svojim kreacijama i najmoćniju ženu u svetu mode, urednicu američkog modnog magazina "Vog", Anu Vintur.

Lepotice na pistama

Srpsku lepotu u svetu mode prezentuju i brojne manekenke. Najuspešnija i najplaćenija srpska manekenka u svetu Nataša Vojnović. Procenjuje se da je zarađivala 10 miliona dolara godišnje. I bivša manekenka Ivana Stanković iza sebe ima mnoštvo revija, naslovnih strana prestižnih modnih magazina, a bila je i Armanijevo zaštitno lice. Nina Seničar spada u najpoznatije Novosađanke na svetu. Nakon što je postigla veliki uspeh u Evropi, Nina se preselila u Njujork, gde je zahvaljujući znanju jezika i talentu uspela da nastavi glumačku karijeru.

I dok se supruga predsednika Amerike šeta u haljinama srpske kreatorke, Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, ima više od deset pari rukavica srpske kreatorke Evice Milovanov-Penezić.

- Drago mi je, jer je Kejt prva dva para rukavica kupila za vrlo važne situacije u svom životu - kada je prvi put zvanično sedela u prvom redu, zajedno sa kraljevskom familijom. To je bilo na dan kada je Vilijam imao smotru garde, pri diplomiranju na njihovoj akademiji. Znala je da će svi da je gledaju, da će biti na meti kritičara i tada je nosila moje rukavice - izjavila je je tada Evica Milovanov-Penezić.

Svojim haljinama holivudske dame osvojila je i Melina Džinović, a poverenje ženi Harisa Džinovića među prvima je ukazala Šeron Stoun. Nedavno je u dugoj beloj haljini, koju je kreirala Melina, blistala i glumica Kejt Bekinsejl na dodeli Bilbord muzičkih nagrada u Las Vegasu. Atraktivna brineta je ponosno pozirala u elegantnoj toaleti, a modni stručnjaci i mediji proglasili su je za jednu od najbolje odevenih dama na ovom muzičkom događaju. Melinine haljine nosile su i Dženifer Lopez, Sofija Vergara i Pamela Anderson.

- Bila sam šokirana kada je Dženifer obukla moju haljinu. Meni je ona na vrhu liste najlepših i najzgodnijih žena. To je za mene veliki uspeh - rekla je Melina. Bivša manekenka, a danas uspešna dizajnerka Ivana Smiljković Sert, koja živi u Istanbulu, proslavila se zahvaljujući filmu "Seks i grad". Patriša Fild, glavna kostimografkinja ovog filma, zapazila je našu dizajnerku, koja se bavila kreiranjem kupaćih kostima. Ona je od Ivane zatražila da dizajnira jedan poseban kostim, koji je kasnije Samanta nosila u drugom nastavku ovog filma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online