Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.04.2016.
08:42
Vestionline A

FOTO: Prins preminuo u liftu

Muzičar Prins preminuo je u četvrtak na svom imanju u Minesoti u 58. godini.

Prinsa su u liftu kuće našli pomoćnici šerifa, saopštile su američke vlasti.

Šerif okruga Karver Džim Olson je rekao da su negovi zamenici odgovorili na poziv oko 9.43 ujutro po lokalnom vremenu, da je medicinsko osoblje pokušalo reanimaciju, ali nije uspelo da povrati 57-godišnjeg Prinsa.

Njegovu smrt je potvrdio i Prinsov publicista na Tviteru.

- Sa dubokom tugom i žaljenjem vas obaveštavam da je muzička ikona i legenda Prins preminuo u svom domu - navodi se u izjavi.

Prošlog petka, Prinsu je pozlilo u njegovom privatnom avionu i pokušali su da se prizemlje u Ilinoisu, prenosi "Dejli mejl".

Vest da je legendarni muzičar Prins preminuo u 58. godini života šokirala je njegove kolege i poštovaoce, koji su se na društvenim mrežama oprostili od njega.

Dugo "vukao" grip

Pevač je nekoliko nedelja "vukao" grip i izgledalo je da se oporavlja i nameravao je da nastupi u četvrtak u Atlanti, ali mu se stanje pogoršalo.

Prema prvim informacijama, zdravstveno stanje mu je bilo mnogo ozbiljnije i nije se dobro osećao.

Superstar je ipak nastupio u Atlanti, na prvom od dva rasprodata koncerta, i tokom svirke je delovalo da se oseća dobro.

Purple Rain

Prins je stekao svetsku slavu pesmama u kojima je kombinovao rok, ritam i bluz i hip-hop, izgradio je specifičan zvuk i tokom karijere duge 40 godina prodao je više od 100 miliona ploča.

Među njegovim najvećim hitovima su "Purple Rain", "Little Red Corvette", "Let"s Go Crazy" i "When Doves Cry", "Cream" i "Kiss."

Rođen je 1958., a njegovo pravo ime je Prins Rodžers Nelson.

Poslednji album "HITnRUN phase two" izdao je u decembru na internetu bez prethodne najave. To je bio četvrti Prinsov album za više od godinu dana.

Uvršten je u Rokenrol kuću slavnih 2004. godine. Magazin Rolingstoun ga je postavio na 27. mesto svoje liste "100 najvećih izvođača svih vremena".

Reuters
Tuga među fanovima

Fanovi u suzama ispred Prinsovog imanja

Inače, ispred njegovog imanja na kome je poznati pevač nađen mrtav već su počeli da se okupljaju fanovi, koji u neverici i suzama pokušavaju da shvate da je njihov miljenik preminuo.

Jedan od fanova pop muzičara, Steven Skot rekao je da je Prins bio "divna osoba", čija je poruka bila da ljudi treba da vole jedni druge.

Poslednji nastup održao 14. aprila

Na društvenim mrežama, Prinsovi fanovi su nakon objave da je umro počeli da dele snimke sa njegovog poslednjeg nastupa koji je održao 14. aprila.

Uz snimak, navode koliko su srećni što su mogli da prisustvuju tom koncertu, za koji će se ispostaviti da je poslednji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online