Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.03.2016.
08:48
E. V. A

Bila sam dežurna veštica

Mira Furlan (60) predstavila je u Rijeci svoju knjigu "Totalna rasprodaja". Ona u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca radi na predstavi "Kasandra" u režiji Nade Kokotović. Iako je povremeno gostovala u Teatru Uldžšes na Brionima, ovo je zapravo njena prva uloga u nekom od hrvatskih narodnih pozorišta nakon što je početkom '90-ih godina emigrirala u Sjedinjene Američke Države.

A. Čukić
S godinama se sve manje nervira: Mira Furlan

Iako je knjigu "Totalana rasprodaja" objavila još pre pet i po godina i to od tekstova koje je pisala za Feral tribjun, pojedini delovi te knjige su danas aktuelniji nego ikada.

- Sve je oko nas danas postalo rijaliti šou, pa tako i politika koja je, u stvari, šou-biznis - rekla je Mira za hrvatske medije.

Ona je još pre deset godina gotovo proročki pisala o Donaldu Trampu, ali u kontekstu rijaliti šou programa čiji je tada bio deo. U međuvremenu Tramp je danas u ozbiljnoj političkoj trci za predsednika Amerike. U razgovoru sa novinarima poznata glumica se dotakla i starenja, ali je priznala da se s godinama sve manje nervira.

- Starenje je grozno, nema tu dileme, ali najbolja strana starenja je da ti je malo manje stalo - rekla je Furlan koja se proslavila '80-ih godina ulogama u filmovima "Lepota poroka", "U raljama života", da bi početkom '90-ih zajedno sa suprugom i srpskim rediteljem Goranom Gajićem emigrirala u Ameriku zbog brutanih napada hrvatskih medija na nju.

- Devedesetih sam bila idealna podela za ulogu dežurne veštice. Samim tim što sam žena, napadali su me još većom žestinom, jer su dobro znali da iza mene niko nije stajao. Dolaskom u Ameriku došlo je i do promene ranijeg identiteta. Tada sam shvatila da su identiteti lomljivi i da nema stalnih identiteta. Doživela sam surovu, ali važnu lekciju o životu - rekla je poznata glumica.

U Americi se rodio i njen sin Marko Lav Gajić, koji se za razliku od mame oseća kao Amerikanac.

- On za sebe kaže da je Anđelino, stanovnik Los Anđelesa. To je grad kom, recimo, ja ne mogu da pripadam. On kao grad ne postoji, nemaš za šta da se uhvatiš - nema ničega. Sastoji se od hiljadu gradova. Za ljude koji imaju egzistencijalnih problema to je najgori, ali može biti i najbolji grad. Ti ga stvaraš - rekla je Mira i dodala:

- Kod nas su kuće građene da bi trajale zauvek. U Americi je sve privremeno. Kuća u kojoj živiš sutra može biti srušena i kao da nikada nije ni postojala.

Kriza sa izbeglicama

Mira nije mogla da zaobiđe ni trenutno aktuelnu krizu sa migrantima.
- Neki dan uključila sam televizor i na programu je bila emisija o izbeglicama, a nakon toga je krenuo "Seks i grad". Ta pozicija gde u istom svetu postoje ljudi za koje više nema niže, jer su na dnu i oni koji razmišljaju da li će uzeti još jedan stan jer su u braku, pa on možda ima potrebu da bude sam s vremena na vreme, to je nešto što me je duboko potreslo - iskrena je poznata glumica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online