Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.03.2016.
05:55
S. Đurić - Vesti A

Vučići stigli i do Evrosonga

Mlada pevačica Sanja Vučić (22) sa numerom "Gudbaj" predstavljaće Srbiju na 61. Evrosongu koji će biti održan od 10. do 14. maja u Stokholmu. Kruševljanka i pevačica grupe ZAA izabrana je od strane RTS-a, koji je zvanični nosilac prava za izbor srpskog predstavnika, a na evrovizijskoj sceni izvešće numeru koju je komponovala i tekst napisala Ivana Peters.

N. Durović
Moćan glas: Sanja Vučić

- Kada su me pozvali iz RTS i rekli da ću predstavljati Srbiju na Evrosongu počela sam da skačem po sobi i nastala je prava histerija. Sve mi se desilo potpuno neočekivano. Čim sam čula pesmu znala sam da je za mene. Pesma je moćna i doživela sam je jako emotivno. Ivana i ja smo se odmah razumele. Daću sve od sebe da se u Švedskoj predstavim u što lepšem svetlu - rekla je Sanja Vučić. Zbog prezimena, novinare je naravno zanimalo da li je u bilo kakvom srodstvu sa premijerom Srbije.

- Ne, nismo nikakvi rođaci. To što se isto prezivamo je slučajnost. Otkako sam saznala da ću predstavljati Srbiju na Evrosongu u porodici se šalimo da ću sigurno pobediti, jer su Vučići prvi u svemu - rekla je mlada Kruševljanka.

Pored verzije na engleskom jeziku koju će Sanja pevati na Evrosongu, Ivana Peters je napisala i srpsku verziju pesme pod imenom "Iza osmeha".

- Ovu numeru sam prvo radila za sebe, pa vam je jasno koliko sam je dobro uradila, jer za sebe radim najbolje. Ali, kada sam čula Sanjin raskošan glas, shvatila sam da ćemo na momente morati da ga ukrotimo. Niko nikad nije bolje otpevao moju pesmu, čak ni ja - iskrena je Ivana Peters, inače bivša članica grupe Tap 011 i grupe Negativ.

Specijalna emisija

Sanja Vučić i numera "Gudbaj" zvanično će publici biti predstavljeni u specijalnoj emisiji RTS pod imenom "Pesma Srbije za Evropu". Emisija je na programu u subotu, 12. marta, u 21.00 na RTS 1. Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji - Dejan Pantelić, Slobodan Šarenac, Vlada Jelić i Milan Popović, koji će publici predstaviti sve interesante činjenice i zanimljivosti u vezi sa predstavnicima i kompozicijama.

Predstavnik Srbije na Evrosongu ove godine je izabran na internom konkursu, odlukom urednika muzičke redakcije RTS. Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević rekla je da joj je veliko zadovoljstvo što će Srbiju predstavljati mlada, darovita i simpatična devojka, jer je to najbolji način da se, ne samo deklarativno, pruži prilika mladima u Srbiji.

Dragan Ilić, šef srpske delegacije na Evrosongu istakao je da Sanja nije slučajno izabrana.

Muzika u krvi

Sanja Vučić potiče iz muzičke porodice. Roditelji su joj pevači narodne muzike i nijedan stil joj nije stran. Kao dete od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke, a kasnije je pevala i hitove Arete Frenklin, Bijonse...
- Išla sam u nižu muzičku školu solo pevanje. Pevala sam džez, duhovnu i rege muziku, volim etno, sevdalinke. Želela sam da upišem i muzičku akademiju, ali na žalost nisam. Od 2012. godine članica sam grupe ZAA, tako da je sve krenulo u drugom pravcu - rekla je Sanja, koja inače studira arapski jezik.

- Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS, pa po prvi put na Evrosong šaljemo kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije. Ivana je uradila pesmu koja savršeno odgovara Sanjinim vokalnim kvalitetima. Ove godine Srbiju će na evrovizijskom takmičenju predstavljati mlada i talentovana pevačica čija će interpretacija i energija, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za ljubitelje Evrosonga u inostranstvu - rekao je Ilić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online