Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.12.2015.
08:45
S. Đurić - Vesti A

Željko oborio rekord Arene

Posle osam godina Željko Joksimović (43) ponovo je zapevao u Beogradskoj areni. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a 20.000 fanova uživalo je u njegovim hitovima. Prema proceni organizatora broj posetilaca nadmašio je sva očekivanja, pa je oboren rekord hale kada je reč o koncertima.

A. Čukić
Oduševio publiku: Koncert Željka Joksimovića

Željko je u Arenu stigao oko 19 časova sa suprugom Jovanom, koja nije skidala osmeh sa lica. Fanove je na društvenim mrežama danima obaveštavao o pripremama za koncert, pa je samo nekoliko trenutaka pre izlaska na binu objavio sliku sa Jovanom iz garderobe.

Na binu je izašao sa 45 minuta zakašnjenja, a nestrpljiva publika je putem video-bima pratila kako Joksimović stiže na binu. U pozadini je zatim usledio snimak na kome Željko kao dečak svira harmoniku.

Svetlo je obasjalo Arenu i uz eksploziju pirotehnike, sa više od 50 muzičara na bini i koncert je počeo pesmom "Nisam te zbog lepote voleo". Potom je seo za klavir i odsvirao i otpevao "Nije do mene", a potom su usledili njegovi brojni hitovi, ali i deo Balkan Bazar kojim je već oduševio publiku u Evropi, a koji predstavlja miks njegovih kompozicija, filmske muzike i tradicionalnih melodija Balkana. Željko je izronio iz dela bine koji se nalazio nasred Arene i zasvirao harmoniku. Pridružio mu se Ad hok orkestar, a u Areni je nastao pravi delirijum kada su usledili "Miljacka", "Nesanica", "Zabluda"...

Pooštrene mere bezbednosti

- Zbog nedavnih događaja u Parizu i beogradska Arena je pooštrila mere bezbednosti. Uprkos rigoroznom pregledu posetioca sve je proteklo bez stvaranja gužvi. Inače, radim na obezbeđenju koncerata i moram priznati da je ovo do sada najbolji koncert. Volim Željkove pesme i divim se njegovom radu i profesionalzimu. Drago mi je kad vidim da jedan naš pevač do poslednjeg mesta napuni Arenu - rekao je mladić koji radi na obezbeđenju koncerata u ovoj dvorani.

- Ovo je fenomenalno! Obožavam Željkove pesme, romantične su i pogađaju pravo u srce. Zaista je priredio veče za pamćenje. Nisam ni sumnjala da će drugačije biti. Mnogo mi se dopao i Balkan Bazar, koji sam prvi put čula. Već sam kupila kartu i za koncert u Centru Sava - rekla je Katarina, koja je u Arenu došla sa drugaricama.

Joksimović je fanove podsetio i na Evroviziju izvođenjem pesama "Lane moje", "Lejla", koju je komponovao za Harija Varešanovića, kao i pesmu "Nije ljubav stvar" s kojom je predstavljao Srbiju u Azerbejdžanu. Željko je na bis izašao sa Đuletom Van Gogom sa kojim je otpevao "Lud i ponosan", a zahvalio se Vladi Georgievu koji mu je pozajmio klavir za ovaj koncert.

A. Čukić
Podrška brata: Saša Joksimović sa suprugom

Podrška porodice i prijatelja

Željka je na koncertu podržao veliki broj prijatelja i zvanica iz javnog života kao što su: Saša Matić, Marina Tucaković, Romana, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Čeda Jovanović, Ivana Selakov, Braja, Kiki Lesendrić, Haris Džinović, Jelena Tomašević, Ivan Bosiljčić, porodica karić i mnogi drugi. Željku je podršku pružila i supruga Jovana, ćerka Mina, brat Saša sa porodicom, kao i roditelji.

- Volim vas, vidimo se ponovo. Budite zdravi srećni! Srećna vam Nova godina! Ako vam se dopalo, dođite i u Centar Sava 24. decembra - rekao je Željko na kraju trosatnog koncerta i najavio još jedan nastup pred Beograđanima.

Organizacija koncerta bila je na zavidnom nivou. Uprkos velikom broju ljudi i kontroli na ulazima nije se stvarala gužva, a publika je poslušala apele organizatora da pred koncert dođu ranije u Arenu.

Za moju dušu

- Emocije koje sam doživeo na bini ne mogu da opišem. Nosila me je energija svih tih divnih ljudi, i pamtiću ovo veče kao jedno od najlepših u mom životu. A, deo Balkan Bazara je bio onako baš za moju dušu. Pevao sam iz srca i koliko sam mogao da čujem, publika je odlično prihvatila Balkan Bazar, koji sam prvi put izvodio u Beogradu. Hvala i Đuletu, koji je velika zvezda čoveku na koga publika fantastično reaguje. I ja sam tokom pesme posmatrao komunicira sa fanovima. Sjajan je bio, šta drugo da kažem - rekao je Željko.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online