Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.12.2015.
21:11
S. Đurić - Vesti A

Spaljeni kondori i modre devojke

To što su poznati i slavni i imaju mnogo para ne znači da su imuni na kršenje zakona. Mnogi pripadnici svetskog džet-seta kažnjavani su iz najrazličitijih razloga.

Reuters/P.M.
Platili više od 2.000 evra, jer su se iskrcali bez odgovarajućih papira sa svoje luksuzne jahte 
Tako su Majkl Daglas i njegova supruga Ketrin Zita-Džons morali pre nekoliko godina da plate kaznu veću od 2.000 evra zato što su se iskrcali bez odgovarajućih papira sa svoje luksuzne jahte usidrene kod Portofina u Italiji. Italijanske vlasti saopštile su da je holivudski par propustio da ih obavesti o dolasku u poznato letovalište i time prekršio zakone o imigraciji i borbi protiv terorizma.
 
U sukob sa zakonom došao je i Bil Gejts, osnivač kompanije Majkrosoft. Kao 19-godišnjak uhapšen je 29. aprila 1975. u Albukerkiju zbog prekoračenja brzine i vožnje bez vozačke dozvole. Gejts je u svom poršeu 911 često pravio saobraćajne prekršaje. Tog dana morao je da plati kauciju od 1.000 dolara. I to mu nije bilo dovoljno da se opameti, pa je dve godine kasnije ponovo uhapšen zbog iste stvari. 
 
Reuters
Bil Gejts hapšen zbog prekoračenja brzine i vožnje bez vozačke dozvole

Pre nego što je postao glumac Vil Smit je bio učesnik nekoliko nasilnih tuča. Tako je 1989. godine njegov telohranitelj navodno prebio jednog muzičkog producenta do te mere da je čovek ostao poluslep i nepokretan. I dok je Smit tvrdio da nije imao ništa sa tučom, ipak je priznao da je bio prisutan. Optužbe protiv glumca na kraju su povučene.

Tuča na Menhetnu

Kifer Saterlend je imao problema s alkoholom i godinama je pričao o mukotrpnoj borbi s alkoholizmom. Uhapšen je nekoliko puta zbog vožnje u pijanom stanju. Glumac je osuđen na 48 dana zatvora. To nije sve. Pre nekoliko godina njujorška policija je saopštila da je jedan modni kreator optužio Kifera da ga je udario glavom u noćnom klubu na Menhetnu. Džek Makolo izjavio je policiji da se incident dogodio oko dva sata ujutru u klubu SabMerser u Sohou i da je zadobio posekotine po licu. Kreator tvrdi da ga je Saterlend, zvezda TV serije "24", napao posle svađe.

Maltene od samog početka karijere Frenka Sinatre pričalo se o njegovoj povezanosti sa mafijom. Najčešće su ga dovodili u vezu sa poznatim mafijaškim bosom Lakijem Lučijanom. Čak je poslužio kao inspiracija za stvaranje lika Džonija Fontejna u kultnom filmu "Kum". Priče o Sinatri i mafiji punile su strane žute štampe, a njemu je popularnost rasla među obožavateljkama. Žene su oduvek volele loše momke. Sinatra je imao prijatelje sa obe strane zakona.
 
Sebastijan Marokin, sin Pabla Eskobara, kolumbijskog narko-bosa, opisao je Sinatru kao boljeg dilera kokaina nego pevača u jednom intervjuu za brazilski list. On je izjavio da je američki pevač bio jedan od poslovnih partnera njegovog oca u Majamiju.
 
- Postoji više pevača nego što možete da zamislite koji su svoje karijere ostvarili zahvaljujući sponzorstvu droge. Ne postoje pisani dokazi o tome, samo reči. To znam jer sam bio vrlo blizak sa ocem i njegovi partneri su uvek pričali o tome - rekao je Marokin.
 
Marokin je jedan od Eskobarove dvoje dece. Njegov otac je poginuo u pucnjavi na krovu u kolumbijskom gradu Medelin 1993. nakon što je pozvao svog sina, što je omogućilo policiji da otkriju njegovu lokaciju.
 
Džoni Keš se svađao sa zakonom mnogo pre nego što su danas aktuelne problematične zvezde bile rođene. Čovek u crnom, neprikosnoveni kralj kantrija, zbog sukoba sa zakonom poneo je imidž elegantnog odmetnika. Na primer, Kešov kamionet zahvatila je 1966. godine vatra, što je prouzrokovalo šumski požar koji je uništio veliki deo nacionalnog parka Los Padres u Kaliforniji.
 
Tom prilikom od ukupno 53 ugrožena kondora stradalo je njih 49. Kada ga je sudija pitao zašto je to uradio, odgovorio je:

- Nisam to učinio ja, već moj kamionet, a on je mrtav pa ne može da vam odgovori. I nije me briga za vaše proklete žutokljunce.

Vlada ga je tužila, a on je morao da plati 82.001 dolar. Iako je negovao imidž romantičnog razbojnika, nikad nije služio zatvorsku kaznu. Najneslavniji sukob sa zakonom dogodio se na turneji 1965. godine kada su ga uhvatili policajci iz odela za narkotike. Osumnjičili su ga da je krijumčario heroin iz Meksika, koji je krio u kutiji za gitaru.

Laganje agenta

Reuters
Slava loše uticala na nju: Britni Spirs

Slava je i te kako loše uticala na Britni Spirs. Često je bila na sudovima nakon razvoda boreći se za starateljstvo, a zbog prevelike ljubavi prema čašici upadala je u razne neprijatne situacije. Za Lindzi Lohan je već poznato da je nekoliko puta bila kod psihologa i u sudnici.

Navodno ne može da podnese teret slave. Kad je počela da pije suočila se s brojnim problemima sa zakonom. Zbog saobraćajnih nezgoda i vožnje pod uticajem opojnih sredstava provela je 13 dana u zatvoru i 90 dana na rehabilitaciji. Robert Dauni Džunior hapšen je više puta za posedovanje i konzumiranje droge i odležao je dve zatvorske kazne, ali tvrdi da ga zatvor nije promenio.

Režiser filmova "Lov na Crveni oktobar" i "Umri muški" Džon Mektirnan proveo je skoro godinu dana zbog umešanosti u skandal oko prisluškivanja. On je pre pet godina osuđen na 12 meseci zatvora i kaznu od 100.000 dolara, a osuđen je zbog laganja FBI agenta. Brojne poznate ličnosti, uključujući glumca Semjuela L. Džeksona, podržale su Mektirnana.

Na Fejsbuku je otvorena stranica "Oslobodite Džona Mektirnana" sa više od 10.000 lajkova.

Mektirnan je 2006. priznao da je lagao čoveka koji mu se preko telefona predstavio kao FBI agent i koji se raspitivao da li je Mektirnan angažovao privatnog detektiva Entonija Pelikana da prisluškuje producenta Čarlsa Rovena, dok su radili na filmu "Rolerbol" iz 2002. godine. Ubrzo potom Mektirnan je povukao iskaz, ali je posle brojnih žalbi i ponovnih suđenja Federalni sud 2010. presudio da je kriv za laganje federalnog agenta i osudio ga na godinu dana zatvora.

Reuters
Bruno Mars hapšen zbog posedovanja kokaina

Bruno Mars uhapšen je pre pet godina zbog posedovanja kokaina. Sud je ovom muzičaru odredio kaznu od 2.000 dolara i 200 sati društveno-korisnog rada. Nakon toga prijava protiv Marsa je povučena.

Kristijan Slejter je 1999. zbog prebijanja svoje devojke i fizičkog nasrtaja na policiju osuđen na 90 dana zatvora. Slava mu je donela blage beneficije, a jedna od njih bila je da je služenje kazne mogao da otpočne dan posle premijere svog filma "Teška kiša"...

Posle dve i po godine zatvorske kazne zbog utaje poreza, holivudski glumac Vesli Snajps prebačen je pre dve godine u kućni pritvor. Od decembra 2010. holivudski glumac bio je u zatvoru u Pensilvaniji zbog utaje poreza u vrednosti od 12 miliona dolara.

Mel Gibson se teretio za fizičko zlostavljanje svoje bivše devojke Oksane Grigorjeve, ali je izbegao zatvor jer je postigao sporazum sa kalifornijskim tužilaštvom i izjasnio se kao kriv. Kristijan Slejter je 1999. zbog prebijanja svoje devojke i fizičkog nasrtaja na policiju osuđen na 90 dana zatvora. Slava mu je donela blage beneficije, a jedna od njih bila je da je služenje kazne mogao da otpočne dan posle premijere svog filma "Teška kiša"...

Druga strana medalje: Devojke iz komšiluka

Meril Strip netipičan je predstavnik holivudskog džet-seta. Nije skandalozna i sklona ljubavnim aferama, njen privatni život ne provlači se kroz žutu štampu, a već godinama živi povučeno sa porodicom. Dani joj protiču u miru, daleko od Holivuda i skandala. Dženifer Aniston ima dugogodišnji imidž "devojke iz komšiluka".

- Roditelji su me vaspitali da uvek pokažem poštovanje prema drugima. Naučili su me da pokucam na vrata pre nego što ih otvorim, da kažem "dobar dan" kad uđem u neku prostoriju, da govorim "hvala, molim vas" i da poštujem starije, da im ustupim mesto. Da pomognem svakome kome je pomoć potrebna, a ne da stojim sa strane i gledam. Da pridržim vrata osobi koja ulazi za mnom i da se izvinim kada je to potrebno. I što je najvažnije vaspitana sam da se prema drugima ponašam onako kako bih volela da se drugi ponašaju prema meni - napisala je glumica na Fejsbuku i dobila mnogo lajkova.

Priznanje kod Opre

O'Džej Simpson optužen je za teške zločine, ubistvo, krađe, vožnja u pijanom stanju. Gostujući u emisiji Opre Vinfri bivši ragbista je ekskluzivno iz zatvora priznao da je ubio bivšu suprugu Nikol, navodno u samoodbrani. Popularna voditeljka je posle duge procedure uspela da dobije dozvolu da snimi intervju u zatvoru, pa je najavljeno da će ova emisija nadmašiti samu sebe, jer je gledanost bila enormna.

Problemi sa komšijama

Metju Mekonahi uhapšen je 1999. nakon što su se komšije žalile na buku iz njegovog stana. Policija je intervenisala i zatekla glumca kako potpuno nag svira bongo bubnjeve. Pretresli su njegovu kuću i pronašli marihuanu, ali je na kraju krivična prijava za posedovanje droge povučena, pa je glumac morao samo da plati kaznu od 50 dolara zbog preterane buke.

Najpoznatije kleptomanke

Na listi najpoznatijih holivudskih kleptomanki nalaze se Megan Foks, Vinona Rajder, Britni Spirs... Zbog krađe po prodavnicama Vinona je dospela i na sud, a 2001. je uhapšena nakon što je iz Saks prodavnice na Beverli Hilsu ukrala robu vrednu više od 5.000 dolara. Vinona je na kraju osuđena na tri godine uslovne kazne i 480 sati društveno-korisnog rada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online