Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.11.2015.
02:41
D. N. P. - Vesti A

Muftija protiv Balaševića

Najavljeni dolazak Đorđa Balaševića (62) u Novi Pazar, gde 23. novembra treba da održi koncert u velikoj sali Centra za kulturu izazvao je burne i oprečne reakcije u gradu na Raški i Jošanici.

A. Čukić
Jedni ga vole drugi ga kude: Đorđe Balašević

I dok jedni jedva čekaju dolazak Panonskog mornara, a drugi, okupljeni oko muftije Muamera Zukorlića, pljuju po Balaševiću i tvrde da je on nepoželjan u ovom gradu.

Mediji bliski muftiji Zukorliću, među kojima prednjači portal Sandžak-pres tvrde da Balašević svojim pesmama "truje omladinu i vređa boga i inteligenciju" i "stvara duševni nemir"... Iako je predviđeno da na ovom koncertu Panonski mornar uz klavir otpeva svoje najveće hitove i predstavi stihove iz knjige "Kalendar mog detinjstva", pojedini novopazarski mediji podsećaju da su njegovu karijeru obeležili skandalozni tekstovi kojima je "žario srca komunista tog vremena da bi se dočepao vrha muzičke scene."

Jedna od takvih je i "Pesma o tetku", među njegovim fanovima poznatija kao pesma o psovanju boga u kojoj Balašević na najgnusniji način psuje i vređa Stvoritelja svih svetova - Boga uzvišenog - ističe Sandžak-pres koji je blizak muftiji Zukorliću. Iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji juče nisu hteli da komentarišu pisanje ovog portala i napade na Balaševića, niti su se izjašnjavali: da li se protive održavanju koncerta?

Sličnom kampanjom, da podsetimo, prošle godine, muftija i njegovi mediji "oterali" su iz Novog Pazara Boru Đorđevića tvrdeći da je on četnik i da podržava Ratka Mladića. Međutim, "Balašević nije isto što i Đorđević", zbog svojih pesama, a i odnosa prema Bošnjacima i ratu u BiH. Mnogi s nestrpljenjem očekuju njegov dolazak u Novi Pazar, pa održavanje njegovog koncerta niko ne dovodi u pitanje.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić kaže da pisanje ovog portala neće uticati na održavanje koncerta i da za Balaševićevo gostovanje vlada nezapamćeno interesovanje Novopazaraca.

- Ne bavimo se tim pisanjima, jer to više govori o njima. Balašević je dobrodošao u Novom Pazaru, drago nam je što smo konačno uspeli da organizujemo njegov nastup pred našom publikom, i mnogi građani su godinama tražili da organizujemo njegov koncert u Novom Pazaru i konačno smo uspeli u tome - kaže Memić.

U Kulturnom centru ističu da će karte za Balaševićev koncert danas biti puštene u prodaju, ali da već ima 1.000 rezervacija.

Muamere, nemoj nas sahranjivati

Dok muftijini mediji optužuju Balaševića za sve i svašta, drugi novopazarski mediji pišu "da Zukorlić napadima na Balaševića želi da prikrije pronevere sa novcem" i da namerno želi da skrene pažnju javnosti sa malverzacija za koje ga optužuju u Novom Pazaru i Sarajevu. Uz naglasak da je Đole dočekan ovacijama u Sarajevu i svim drugim gradovima gde žive
Bošnjaci, uticajni Sandžak haber poručuje Zukorliću: "Muamere, nemoj nas više braniti, jer ćeš nas sahraniti!"
 

- Zbog ograničenog prostora zamolićemo Balaševića da održi dva koncerta u Novom Pazaru - rekao je Memić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online