Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.10.2015.
17:09
24sata.rs A

Srpkinja u finalu izbora za Mis modela sveta

Ana Perišić (23), apsolventkinja psihologije na Beogradskom univerzitetu, predstavljaće Srbiju na 27. Svetskom izboru za mis modela ("Miss Model of the World") u Kini, 31. oktobra. Valjevku u dalekom Šenzenu očekuje finale u konkurenciji više od 60 devojaka sa svih kontinenata.

 

Svojevremeno finalistkinja domaćeg takmičenja za "Elit model luk" ("Elite model look“) i manekenka u Milanu, Ana je u Kini od 11. oktobra, na pripremama za finale internacionalnog izbora za najlepšeg modela, koji mora da ispunjava striktne proporcije tela, te da je visoka minimum 174 cm.

- Pripreme znače svakodnevno, osmočasovno vežbanje, od teretane sa jogom kako nam počinje dan, preko vežbi koreografije, hoda i proba najrazličitijih kostima i odevnih kombinacija, do fotografisanja za njihove kataloge i magazine. U svakom trenutku moramo da budemo sređene i doterane, od šminke i frizure do nošenja trenerki kreiranih za ovo takmičenje, sa lentama naših država. Pri tome, članovi žirija su sve vreme prisutni i ocenjuju svaki naš korak i potez. Definitivno nije kao na izletu, ali definitivno je vrhunsko iskustvo kako Kinezi ozbiljno organizuju ovakav izbor i koliko polažu na svet mode i modelinga – priča Ana.

S druge strane, ističe Ana, domaćini "Miss Model of the World" su apsolutno predusretljivi prema učesnicima i sve ih "tretiraju kao dive".

 

- Od gradova Guandžoi i Huandžo, gde smo najpre boravili, do Šenzena gde će biti održano finalno veče izbora, na svakom koraku su nas čekali publika i mediji, uz defile gradom i vatromete. Uslovi smeštaja i boravka u hotelima su, zaista malo je reći, vrhunski luksuz, zbog čega se svi dnevni napori podnose mnogo lakše - zadovoljna je mlada Valjevka, koja je posebno oduševljena svojim nastupom u nacionalnoj nošnji, prilikom predstavljanja svoje zemlje u "Večeri talenta", kada je pevala "Jutro" Jelene Tomašević.

S obzirom na to da je u tom segmentu takmičenja dobila najviše ocene žirija, Ana će i u finalnoj večeri, uz izlaske na pistu, imati priliku da peva.

- Konkurencija je zaista jaka i među učesnicima finala ima devojaka sa ozbiljnim iskustvom u svetu modelinga. Meni, zapravo, odgovara režim svakodnevnih obaveza, predstavljanja i intervjua koji se takođe ocenjuju, tako da imam razloga da verujem u sebe. Na kraju, vodim se sa tim da spoljašna lepota dolazi od unutrašnje - poručuje Ana.

Najboljih pet modela na ovom izboru, inače, imaće priliku da produže svoj boravak u Kini i odmah sklope ugovore sa njihovim modnim kućama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online