Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.05.2010.
16:54
A

Prvi "Balkan music awards" u Sofiji

Kablovska televizija "Balkanika music", sa sedištem u Bugarskoj, organizovaće 16. maja u Sofiji prvo takmičenje za izbor najbolje pesme na Balkanu u protekloj godini, a Srbiju će, po odluci publike, predstavljati Željko Joksimović sa numerom "Ljubavi".

Na prvom muzičkom festivalu pod nazivom "Balkan Music Awards", na trgu "Aleksandar Batenberg", takmičiće se 11 izvođača iz 11 balkanskih zemalja za nagradu "Najbolja pesma na Balkanu u 2009. godini".

Predstavnik za odnose sa javnošću festivala Aleksandar Radoš objasnio je u izjavi Tanjugu da je TV "Balkanika music" došla na ideju o osnivanju ovog takmičenja pre oko 10 meseci, a početkom ove godine sprovela je glasanje na svom sajtu za najslušanije pesme u zemljama Balkana, pri čemu nije bilo nikakvog žanrovskog ograničenja.


Izabrano je po pet najpopularnijih pesama, iz svake balkanske države, koje su nastale ili emitovane prvi put tokom protekle godine.


Publika svake države je tokom prethodna četiri meseca glasala na sajtu TV "Balkanika music" i između ponuđenih pet kompozicija iz te države izabrala svog predstavnika na balkanskom muzičkom takmičenju.


U konkurenciji za srpskog predstavnika bile su, pored "Ljubavi" u izvođenju Joksimovića, i kompozicije "Gde ljubav putuje" (Tanja Savić), "Šta da zaboravim" (Marija Šerifović), "Pile moje" (Emina Jahović) i "Nemoj" (Aleksandra Radović).


Po odluci publike Albaniju će predstavljati Flori sa pesmom "Play Back", Bosnu i Hercegovinu duetska pesma Emine Jahović i Dina Merlina "Med", ispred Bugarske nastupiće Emanuela i Krum sa kompozicijom "Ništo ne znaeš".


Grčku će predstavljati Sakis Ruvas sa numerom "Spase to hrono", Tursku Hadise sa pesmom "Fast life", iz Hrvatske dolazi grupa "Kolonija" sa melodijom "Lažu oči moje", dok će ispred Crne Gore Nenad Ćeranić izvesti pesmu "Suzama kupićeš me".

Van konkurencije: Severina

Makedonski predstavnik biće Karolina Gočeva, koja će sa srpskim reperom Skaj Viklerom izvesti numeru "Kraj", grupa "Akcent" iz Rumunije nastupiće sa pesmom "That's my name", dok će Sloveniju predstavljati Tanja Žagar sa kompozicijom "S tabo".


Takmičenje će prenositi televizije sa nacionalnom frekvencijom u svih 11 država, kao i "Balkanika music", čiji se program emituje putem kablovskih emitera u svim balkanskim dražavama, a u Srbiji "Balkan music awards" prenosiće TV Pink.


Publika će putem SMS glasova izabrati "Najbolju pesmu Balkana u 2009.", pri čemu ne postoji ograničenje da publika u Srbiji ne sme da glasa za svog predstavnika, što je princip glasanja na "Evrosongu".


Biće proglašen i najbolji spot, najbolja interpretacija, kao i najbolji muški i ženski vokal.


U revijalnom delu festivala nastupiće Ana Visi (Grčka), kojoj će biti uručena specijalna nagrada za doprinos pop muzici na Balkanu, kao i Oliver Mandić (Srbija), Severina Vučković (Hrvatska) i Jorgos Janijas (Grčka).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online