Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.09.2015.
07:45
D. Pašić - Vesti A

Čola zapalio Tips arenu

Prvi put u karijeri najpopularniji pevač sa Balkana, Zdravko Čolić održao je koncert u Lincu. Pred nekoliko hiljada obožavaoca, od najmlađih, poput devetogodišnjeg Danijela Krstića, do poljskog bračnog para Čaplinski, koji su u osmoj deceniji života, popularni Čola je više od tri sata pokazao zašto je i posle više od četiri decenije karijere i dalje na vrhu. U okviru turneje "Vatra i barut" Čola je publici predstavio kako pesme sa novog albuma, tako i one stare legendarne hitove.

D. Pašić
Drag gost u dijaspori: Zdravko Čolić

- Čuli smo ranije za gospodina Čolića i odlično znamo njegovu muziku već nekoliko decenija. Sada nam se ispunila želja da ga slušamo uživo - čuli smo od Poljakinje Kristine Čaplinski, koja je uprkos poznim godinama došla na koncert sa suprugom Vojčikom. Oni su se kaže slučajno zadesili u Lincu, gde su na turističkom putovanju, pa su saznali da Zdravko peva u Tips areni i odmah su kupili ulaznicu. Izdržali su ceo koncert stojeći rame uz rame sa mladima.

Stigli su na brdo Gugl, gde je smeštena dvorana, brojni zemljaci iz gradova Gornje Austrije, Gmundena, Štajera, Braunaua, ali i drugih pokrajina kao i okolnih zemalja Nemačke i Češke.

- Poseduje neverovatnu energiju, glas mu je isti i na početku i na kraju koncerta, nema tragova umora. Drugi put imam priliku da prisustvujem njegovom koncertu i zaista sam sa prijateljima uživala - oduševljena je bila Samira Begović, koja je iz Štajera sa društvom stigla da uživa uz omiljenog pevača.

D. Pašić
Menadžer Fikret Vukalić Fantom sa gradonačelnikom Linca Klausom Lugerom

Najava na nemačkom

Zdravko Čolić je na nemačkom jeziku najavio gradonačelnika Linca Klausa Lugera, koji je sa bine publici na srpskom jeziku uzvratio sa dobro veče, što je izazvalo oduševljenje. Prvi čovek grada na Dunavu naglasio je da je budućnost svih koji žive u Lincu zajednička i da mu je posebno drago što ima priliku da pozdravi i ugosti jednu takvu muzičku veličinu kao što je Zdravko Čolić.

D. Pašić
Najmlađi na koncertu: Danijel Krstić sa ocem

A Čola ko Čola. Oko 22 sata kada je u elegantnom crnom odelu istrčao na binu dočekan je ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Krenula je tada zabava koja je trajala do 2 časa posle ponoći. Čola je neumorno i pun energije trčao po bini i pevao. Ređali su se hitovi, igralo se, pevalo, plesalo, a posle kraće pauze prikupljena je energija za nastavak.

- Vredelo je doći jer jedan je Zdravko. Svaka čast, pozavideli bi mu na energiji i daleko mlađi. Sjajno komunicira sa publikom i vidi se da je prirodan - zadovoljno je konstatovao Goran Radojičić, bivši košarkaš koji je sa familijom iz Lakirhena stigao na koncert u Linc.

Po običaju publika je tražila bis. Vratio se Čola, otpevao još tri pesme, a na kraju jednu noviju, ali sve popularniju "Jednom kada prođe sve", posvetio je velikom prijatelju i organizatoru koncerta u Lincu, Fikretu Vukaliću Fantomu.

Pre izlaska Zdravka Čolića na binu, publiku je zabavljala grupa Kult bend i napravila odličnu uvertiru pred nastup popularnog pevača. Priliku da učestvuju na ovom spektaklu imali su i Amel Ćurić i Adis Škaljo, talentovani pevači, koji su već pobednici nekoliko takmičenja poput Iks faktora. Oni su osim pojedinačnog nastupa, zajedno sa Čolićem, otpevali pesmu "Mati".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online