Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.08.2015.
00:12
S. Đurić - Vesti A

Tigar na leđima, ruže na zadnjici

Poznato je da slavne ličnosti vole tetovaže. Svoje telo ukrasili su raznim motivima. Mnoge poznate glumice, pevačice i manekenke imaju brojne šare. Anđelina Džoli je prosto opsednuta tetovažama, ima ih najmanje deset, pa su često novine preplavljene novim crtežima po njenom telu. Holivudska glumica je neke i skinula. Kada snima filmove, one su prekrivene.

Reuters
Skinula i neke crteže: Anđelina Džoli

U jednom intervjuu, Anđelina je rekla da obožava crtanje po telu i da ne vidi ništa nenormalno u tome da "neko ko provodi čitav život u jednoj koži poželi da je označi stvarima koje su mu važne". Tako Džolijeva ima istetoviran naslov pesme svog omiljenog benda ispisan gotskim pismom, zatim tetovažu na crkvenom jeziku Kambodže koja treba da zaštiti nju i njenog usvojenog sinčića Medoksa, koji je poreklom iz ove zemlje.

Istetovirala je i reči Tenesija Vilijamsa: "Molitva za divlje u srcu, koji su smešteni u kaveze", rimski broj 13, jer nije sujeverna. Na dnu leđa ima 30 cm dugačkog i 20 cm širokog bengalskog tigra, a uradila ju je kako bi proslavila svoje kambodžansko državljanstvo.

Zabrinuta mama

Pevač grupe One Direction Hari Stajls navodno je čak dopustio prijatelju da ga istetovira jeftinom opremom, što je vrlo opasno jer je mogao da se inficira ili da dobije neku zaraznu bolest. Pre nekoliko godina napravio je čak 30 tetovaža. Harrjeva majka misli da bi mogao da zažali zbog toga kad bude stariji. Jedva je uspela da ga odgovori od ideje da istetovira svoje ime japanskim simbolima.

Karfiol umesto tribala

Pevač grupe Maron 5 Adam Levin ima desetak tetovaža. Na rukama, leđima, grudima. Njegovo telo krase tigar, ajkule... Jednu tetovažu je posvetio majci, drugu muzici, a kaže da žali samo zbog jedne koja je umesto lepog tribala ispala kao karfiol. Šeril Kol odlučila je da se počasti novom tetovažom, ali nije se zadržala na nekoj skromnoj sličici. Zvezda je čitavu zadnjicu i donji deo leđa prekrila ružama, a fanovi su se šokirali kad je tatu umetnik objavio fotografiju svog rada.

Nastupajući sa svojim bendom Girls Aloud, Šeril Kol je u februaru zaintrigirala obožavaoce velikom tetovažom koja se nazirala u dnu njenih leđa. Ona je donji deo tela, ali sa zadnje strane, obojila i napravila ogromnu tetovažu, koju uglavnom čine ruže.

- Imam tetovažu već sedam-osam meseci. Bio je to dug proces i sada dodajem još neke detalje. Engleske ruže su moje omiljeno cveće - istakla je pevačica na Tviteru.

Ruže su zapravo prekrile njenu prvu tetovažu leptira, koja je bila mnogo manja, a za tabloid "San" je otkrila da je završila s ukrašavanjem tela.

- Mislim da sam završila s tetoviranjem. Bilo je stvarno bolno i trajalo je ukupno 15 sati - rekla je Šeril.
Majli Sajrus koja privlači pažnju svojim šokantnim ponašanjem ponovo je uspela da iznenadi kad je na svom Instagramu profilu postavila fotografiju nove tetovaže. Naime, Majli je na nesvakidašnjem mestu istetovirala žuto-crnu macu koja je, kako je sama pevačica objasnila u komentarima fotografija, tužna.

Reuters/E.D.C.
Obožava svoje šare: Dejvid Bekam

Osim što je privlačan muškarac sa stilom, Dejvid Bekam ima savršene tetovaže na telu. Nekadašnji fudbaler istetoviran je od glave do pete. Na njegovim leđima, grudima i rukama ima tatu šare posvećene supruzi i sinovima. Bekam je pustio četvorogodišnju kćerku Harper da izabere sličicu.

Ovih dana je ponovo posetio tatu majstora koji mu je napravio orla. To je treća tetovaža u roku od samo nekoliko nedelja. Bekam je tako fanovima pokazao svoj poslednji trofej postavivši fotografiju na Instagramu.

"Još jedna, uzdigni se visoko", napisao je Bekam komentaru.

Bivši sportista otišao je kod svog omiljenog tatu majstora u Holivudu, kod koga je urađena i prethodna tetovaža posvećena ćerkici Harper, iznad čijeg imena piše "Lepa dama". Dejvid Bekam, koji je veoma vezan za porodicu, otkrio je da svaka od tetovaža koju poseduje predstavlja nešto posebno za njega.

U svojoj autbiografiji je napisao:
"Moje tetovaže su o ljudima u mom životu, mojoj supruzi i deci, onima koje uvek želim uz sebe. Kad me vidite, vidite i tetovaže. Vidite šta osećam prema Viktoriji i mojoj deci. Oni se deo mene."

Reuters/K.K.H.
Jedna od tetovaža Džonija Depa

Pink se pokajala

Tetovaže su i odraz ljubavi, pa je tako Džoni Dep još ranih 90-ih uradio tetovažu "Njinona Forever" kao odraz ljubavi prema njegovoj tadašnjoj devojci Vinoni Rajder, a nakon raskida prepravio ju je u "Njino Forever". Tokom boravka u Kini prošle godine istakao je da ga je oduvek zanimala kineska kultura, a potom je obožavaocima pokazao tetovažu citata iz "Ji đinga", jedne od najstarijih kineskih klasičnih knjiga iz perioda zaraćenih država.

Pink koja ima više od 20 tetovaža, uključujući tu i portrete svojih kućnih ljubimaca i muža Kerija Harta, rekla je da većinu šara na telu ne podnosi i da bi ih rado uklonila.

- Kad bih imala gumicu koja ih briše, rado bi je iskoristila. Za svaku svoju tetovažu mogu lako da objasnim zašto sam je uradila i da se dobro nasmejem dok pričam o tome. Ali, kad bih mogla da sve počnem iz početka, uradila bih jednu veliku na leđima, a prednji deo bih ostavila netaknut. Jednostavno, volim ravnotežu - rekla je Pink.

Takođe je otkrila da je svoju prvu tetovažu uradila sa 12 godina i da je njena majka "odlepila" kad je saznala za to.

- Imam razne vrste japanskih kanji tetovaža tamo dole - ispričala je ona za medije.
Jedna od njenih tetovaža jeste i bar-kod na poleđini vrata, što je u stvari logo njenog albuma iz 2001. godine.

Pinap devojka

Rita Ora je ponosna vlasnica jedne od najgorih tetovaža poznatih pinap devojke na grudnom košu. Pevačici je podršku dala Kara Delivanj, koja ju je držala za ruku tokom oslikavanja. One su bile u Njujorku na nedelji mode, pa su odlučile da proslave njihovo prijateljstvo tetovažama kod Bang Bang Mekrudija. Dok se Rita odlučila za pinap devojku, Kara je na ruci istetovirala ime svoje majke Pandore. Tatu majstor Mekrudi je rekao da je za Ritinu tetovažu bilo potrebno neverovatnih pet sati i da je to najdetaljnija tetovaža ikad urađena u tom studiju.

I lepa Megan Foks nije odolela čarima tetovaža, pa tako i ona na svom telu ima citat iz tragedije "Kralj Lir". Glumica ih je stavljala, uklanjala, a jednom prilikom je izjavila da se kaje zbog pojedinih tetovaža koje je uradila kao tinejdžerka.

- Svi su me upozoravali da ću jednog dana odrasti i da mi se to više neće sviđati, ali ja sam bila tvrdoglava i mislila sam da ću obožavati svoje tetovaže zauvek. Međutim, nije tako - izjavila je Megan, koja je sa desne podlaktice uklonila portret Merilin Monro.

Reuters
Humanost pre svega: Kristijano Ronaldo

Apel Kristijana Ronalda

Nisu sve poznate ličnosti podlegle trendu tetoviranja. Kristijano Ronaldo je otkrio da nema tetovažu kao ostali fudbaleri jer često donira krv. On je istakao da to radi dva puta godišnje. Osim što poručuje mladima da je mnogo bolje da se bave sportom i treniraju da bi izgledali lepo umesto da se tetoviraju, Ronaldo ih moli da budu humani: "Molim vas da donirate koštanu srž. Ljudi misle kako je to nešto teško, ali to nije ništa gore od vađenja krvi i uopšte ne boli. Takođe vas ne košta ništa. To je jednostavan proces nakon kog se osećate srećno jer znate kako ste nekom pomogli."

Još od 90-ih godina, tetovaže su postale uobičajena pojava u najjačoj košarkaškoj ligi - NBA. Zanimljiv je bio slučaj Šejna Batijea, koji lepi samo lažne tetovaže.

- Uradim s vremena na vreme neku lažnu, samo da vidim kako ostali reaguju. Nikad nisam imao potrebu da uradim pravu. Volim jeftine. Ružu, na primer. Malo se zabavim. To je super fora da se šalim sa svojom čistoćom - kaže on.

U svlačionici Majamija tetovaže nisu imali ni Džoel Antoni, ni Noris Kol.

Pravopisna greška

Džesi Džej progovorila je o svojoj sramnoj tetovaži koju krije od javnosti. Britanska pevačica na boku je u mladosti iscrtala jedan poučan citat i nije ni primetila da on ima pravopisnu grešku, sve dok joj majka nije ukazala na to. Citat "Nemoj da izgubiš ono što jesi u izmaglici zvezda, ali umesto reči "lose", napisano je "loše", što u bukvalnom prevodu znači labavo ili klimavo.
- Nedugo nakon što sam je uradila, mama mi je u suzama prišla i rekla da ne zna kako to da mi kaže, ali da tetovaža ima gramatičku grešku - rekla je Džesi gostujući u jednoj televizijskoj emisiji i dodala da od tada stalno nosi odeću poput pantalona s visokim strukom kako bi sakrila svoju sramotu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online