Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.07.2015.
11:14
b92.net A

Zvezde humanitarci: Šon Pen naporan, Anđelina iskrena, Bekam skroman

Jedan volonter, koji je želeo da ostane anoniman, a učestvovao je u humanitarnim misijama širom sveta, otkrio je kakve su zaista poznate ličnosti koje se angažuju raznim humanitarnim akcijama i bore za neki cilj. Šon Pen je izazivao podeljena osećanja kod volontera zbog svog ponašanja, a uposlenici Ujedinjenih nacija bili su oduševljeni iskrenošću Anđeline Džoli.

Reuters
Šon Pen maltretirao volontere, ali je na kraju zavredeo poštovanje

Pišući za britanski Guardian, volonter opisuje da je Šon Pen pretio da će javno osramotiti one koji ne rade dovoljno vredno. 

Tvrdi da je kompletna baza radnika Ujedinjenih nacija bila sprečena da uđe u jedini šator sa termoregulacijom na Haitiju kada je Kristina Agilera došla na koktel prijem, dok s druge strane Orlanda Bluma i Meta Dilona niko nije ni prepoznao kada su bili u besprekorno izrežiranim posetama.

Za jednog poznatog britanskoj TV glumca kaže da se napio i flertovao sa jednom od stanovnica Haitija.

Reuters/HANDOUT
Anđelina huanitarce oduševila iskrenošću i upućenošću u problem

Ipak, nisu se sve slavne ličnosti osramotile u humanitarnim posetama. Recimo, Šon Pen je na kraju zaslužio poštovanje ostalih volontera jer je radio "istinski predano". Omiljena među humanitarnim radnicima je Anđelina Džoli koja je "i stručnjake ostavila bez reči". 

Kolumna volontera objavljena u Guardijanu daje jedinstven uvid u neku vrstu trenda u kojem se javne ličnosti utrkuju koja će biti češće viđena u kriznim područjima. Međutim, većina prema tvrdnjama ovog humanitarca, zapravo odlazi na takva putovanja kako bi prikupila simpatije javnosti. 

"Jedna je tako tražila posebnu majicu, jer njenim oblinama nisu odgovarale one koje smo imali, evropsku flaširanu vodu i britanski sapun i to dok smo bili u Africi", piše ovaj humanitarac.

Reuters
Bekam je hteo samo jedno: Da igra fudbal sa decom

Među onima koji su vredni hvale je i Dejvid Bekam koji navodno nije tražio ništa, sem da igra fudbal sa lokalnom decom. Humanitarci su voleli i princezu Dajanu, koja je istinski želela da pomogne ljudima.  I napadač fudbalskog kluba Barselona Lajonel Mesi zaista je želeo da pomogne deci na Haitiju. 

Ipak, volonter postavlja pitanje toga koliko se takva putovanja isplate slavnim ličnostima. 

"Koliko ja znam, niko nikada nije uradio analizu toga koliko humanitarna poseta nekom donela novca na osnovu veće popularnosti u poređenju sa tim koliko novca su dali u humanitarne svrhe", piše on. 

"Jedna poznata ličnost iz Amerike, želela je da dođe u 12-časovnu posetu Aćehu, ali je tražila da ima kapu sa logom Ujedinjenih nacija. Kada smo konačno pronašli jednu u Džakarti i srećni mu javili da je misija uspela, on nas je odbio jer je šešir ružan, a on 'nosi samo kape za bejzbol"", završava svoju priču volonter.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online