Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.06.2015.
23:33
Blic A

Manekenke pod pritiskom: Tajra Benks protiv modnih standarda

Iako uvek izgledaju savršeno, nose skupu odeću i perfektnu šminku, manekenkama nimalo nije lako. O tome kakav pritisak trpe od vlasnika modnih agencija progovorila je i slavna manekenka Tajra Benks.

Instagram/tyrabanks
Instagram određuje karijeru manekenke: Tajra Benks

Otkako su društvene mreže postale popularne, poznate ličnosti se neprestano takmiče ko će imati više pratilaca. Međutim, kada su manekenke u pitanju, htele ili ne, njihov posao zavisi od toga koliki je broj onih koji ih prate na društvenim mrežama.

Naime, vlasnici modnih agencija u zavisnosti od broja fanova biraju modele za svoje modne agencije. Takođe, oni svakodnevno postavljaju nove standarde, i sve više traže da manekenke budu što mršavije, a to i te kako isrcpljuje modele.

Pored toga, zahtevaju da manekenke tokom cele nedelje moraju biti potpuno sređene, jer ako se u javnosti pojave bez šminke mogu dobiti otkaz.

O tim pritiscima sa kojima se suočavaju današnji modeli oglasila se i slavnaTajra Benks. Manekenka je na društvenim mrežama oštro osudila ponašanje vlasnika modnih agencija.

- Manekenke trpe veliki pritisak - napisala je Tajra pored slike na Instagramu i dodala:

- Modeli moraju da imaju tonu pratilaca na društvenim mrežama, kako bi sebi obezbedile dobar posao. Takođe, kada prave selfije, one moraju na slici da izgledaju prirodno, ali ne previše, da ljudi ne bi doveli u pitanje njihov izgled i talenat za bavljenje modelingom.

Na račun toga što se od manekenki zahteva da stalno budu elegantno obučene i na licu u svako doba dana ili noći imaju scensku šminku, Tajra je objavila sliku na kojoj je u ležernoj garderobi i bez šminke, suprotno onome što se očekuje od modela.

Nakon njenog izlaganja na društvenim mrežama usledila je bujica komentara. Svi su bili oduševljeni njenim načinom razmišljanja, i hrabrošću što je rešila da se usprotivi standardima u svetu mode.

Ovim je Tajra htela da poruči da kada modeli nisu na sceni imaju potpuno pravo da se oblače kako žele, i da ne moraju uvek da budu doterane.

Nedavno je objavila na Instagramu sliku bez šminke, sa željom da svima pokaže da i manekenke mogu izgledati prirodno i da imaju prava na to.

- Očajnički sam želela da smanjim podočnjake, ali odlučno sam rekla"Ne, pokaži im pravu sebe" - napisala je Tajra ispod fotografije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online