Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.05.2015.
09:28
D. Dušanić - Vesti A

Dubai raj za pevače

Momci iz Leksington benda pripremaju se da u Beogradu 20. juna na stadionu FK Voždovac održe prvi solistički koncert, a ovih dana su se vratili iz Dubaija gde su svirali na velikoj žurci na plaži. Dubai je u poslednje vreme postao prestižna destinacija pevača za nastupe, pa ne čudi što su već gostovali Zdravko Čolić, Severina Vučković, Miroslav Ilić, Željko Joksimović i mnogi drugi.

Vesti
Leksington pevao u Dubaiju na poziv srpske dijaspore

- U Ujedinjenim Emiratima smo proveli četiri dana, imali smo super nastup, ali stigli smo malo i da obiđemo Dubai. Kad si na nekoj destinaciji prvi put, sve ti je interesantno i novo - kaže pevač grupe Bojan Vasković i dodaje ako bi kojim slučajem morao da se seli iz Beograda, da je pronašao odgovarajuće mesto za život.

- Najviše volim Srbiju, tu se najbolje osećam, među svojim ljudima, ali kad bih morao da se negde selim, ne bih imao ništa protiv da to bude Dubai. Tu se čovek nekako fino adaptira, može da kreira svoj život, a rekoše nam i da je moguće lepo da se zaradi. Usred pustinje niklo je mnoštvo veštaških tvorevina, zgrada, hotela, ali fino to sve izgleda i ljudi se prijatno osećaju.

Friška pesma

"Nismo još razmišljali o zajedničkim nastupima sa Ildom. Pesma je još friška, objavljena je tek pre dve nedelje, nismo je još ni izvodili na nastupima, ali do sada smo čuli samo reči hvale. Snimili smo i spot za duet, tako da će se tek on zavrteti", kaže Bojan.

Koliko je posetilaca bilo na vašoj svirci u Dubaiju?

- Bila je to velika žurka na plaži luksuznog hotela, na kojoj se okupilo preko 500 ljudi. Rekoše nam da je to odlična poseta, pogotovo za kraj tamošnje sezone, jer kod njih sad kreću užasne vrućine. Angažovali su nas naši zemljaci koji tamo žive i rade i koji su već dovodili neke pevače iz naše zemlje.

Ima li treme pred prvi koncert u Beogradu?

- Pripreme su u toku, imamo svaki dan probe i nadamo se dobroj atmosferi 20. juna na koncertu. Inače, kapacitet ovog stadiona je 19.000 ljudi. Odlučili smo se za ovaj prostor, jer je jedini u gradu koji ima tako veliki kapacitet na otvorenom i ispunjava tehničke uslove za održavanje koncerta.

Hoćete li zapevati i neku pesmu na španskom jeziku?

- Ovog puta nećemo. Još sklapamo repertoar, izvešćemo naše pesme, ali verovatno da ćemo imati jedan segment sa tuđim numerama, koje smo pevali prethodnih deset godina. Rado bih zapevao nekoliko lepih starih narodnih pesama, ali članovi benda će odlučiti o svemu u hodu. Imaćemo i goste, ali otom-potom.

Vesti
Svideo im se grad u pustinji

Kako je došlo do saradnje sa Ildom Šaulić sa kojom ste snimili duet "Ti nevero moja"?

- Peđa Medenica je napisao pesmu, Ildi se dopala i poželela je da je snimi baš sa nama. Ilda je fina devojka, vaspitana, draga, lepa i odlično peva. Znamo se odranije, sretali smo se na TV snimanjima, ali se nismo družili. I sa Medenicom nam je ovo prva saradnja, i on je, pre svega, sjajan momak, a i odličan kompozitor.

Šta je rekao Ildin tata Šaban za zajedničku pesmu?

- Iz njene priče smo čuli da je veoma zadovoljan duetom, a i sa
ćerkinim izborom sa kim ga je snimila.

Punim gasom do oktobra

"Uskoro ćemo objaviti album sa našim hitovima koje publika najviše voli. Do beogradskog koncerta, a i posle njega, imamo ugovorena brojna gostovanja u otadžbini, po regionu i u dijaspori. Sredinom jula krenućemo na Crnogorsko primorje i tamo ćemo provesti radnih mesec i po dana. Ne verujem da ćemo tokom leta imati vremena za odmor, jer smo pod punim gasom sa nastupima do sredine oktobra", kažu momci iz Leksingtona.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online