Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.05.2015.
09:45
Z. Mirković - Vesti A

Bojana u opancima u bečkom dvorcu

Bojana Stamenov (28) predstavnica Srbije na ovogodišnjem 60. Evrosongu koji se održava od 19. do 23. maja u Beču privlači pažnju gde god da se pojavi.

Z. Mirković
Tradicionalna i moderna: Bojana Stamenov

Tako je bilo i u četvrtak uveče u bečkom dvorcu Belvedere gde je održano veče nošnji, na kojem su predstavnici 40 zemalja učesnica Pesme Evrovizije prikazali nacionalnu odeću, a haljina Bojane Stamenov bila je jedna od najupadljivijih na ovoj manifestaciji.

- Ne mogu da verujem da sam već četiri dana u Beču - kazala je Bojana novinarima rekavši da joj je vreme proletelo.

Ona je istakla da je, posle prve probe, splasla nervoza sa kojom je doputovala u Beč.

- Međutim kada pomislim pred koliko ću ljudi pevati još uvek sam uzbuđena - naglasila je srpska predstavnica. Za njen neobičan izgled bio je zadužen stilista Igor Todorović, a Bojana je nosila dugu haljinu do poda i opanke na nogama.

- Pokušali smo da unesemo što više srpskih elemenata, a ujedno da haljina ostane tradicionalna i moderna - objasnila je Stamenov. Pored brojnih austrijskih nošnji bilo je i nacionalne odeće iz Rumunije i Rusije. Tako je jedna članica ruske delegacije nosila nošnju iz grada Vologda, zapadno od Moskve, koja je upadljiva po zlatnim ukrasima koji se nose na glavi.

Inače, pred početak najveće evropske muzičke manifestacije među ljudima koji rade Evrosong vlada posebno uzbuđenje, ali su spremni i za sve nepredviđene situacije.

- Postoje rešenja za sve -ističe Marvin Ditman zadužen za scenu u bečkoj dvorani Štathale.

- Naravno da može uvek nešto da se dogodi po pitanju tehničkih zahteva, ali postoji mnogo mogućnosti u pripravnosti. Imamo često jedno A, B, i čak C rešenje za takve slučajeve. Kod tako velikih manifestacija kao što je ova uvek postoje rešenja za sve - naglašava Ditman, koji je zadužen da omogući realizaciju vizije koje imaju 40 delegacija za svoje nastupe. On je kazao da je njegov zadatak kao direktora scene da se bina prilagodi zahtevima svih 40 učesnika, da tehnički bude besprekorno i da se zamišljeni koncept pretoči na bini.

- Ne znači da su njihovi predlozi i ideje uvek najoptimalnija verzija za našu binu, ali mi želimo da učesnici dobiju ono što žele, a to je da ispričaju svoju priču. Najteži zadatak je da se isfiltrira tačno šta delegacije žele i da im se na kraju dana preda kompletan koncept sa kojim mogu biti zadovoljne, a tiče se svega od boja, svetla i svega ostalog na bini - kaže Ditman i ističe da je za njega poseban izazov da svih 40 zemalja učesnica bude tretirano sa istom profesionalnošću i intenzitetom kako bi se omogućilo fer takmičenje.

Inače, njemu je ovo već peti Evrosong koji radi i iskustvo koje ima mu pomaže u savladavanju izazova na ovogodišnjem takmičenju.

Preostale karte za fanove Evrovizije

Za fanove Evrosonga koji žele da prisustvuju finalnoj večeri, austrijska državna televizija ORF, domaćin ovogodišnjeg takmičenja pustila je u prodaju preostale karte. Za finalno veče ostale su samo još karte tik pored bine, ali koje ne omogućavaju direktan pogleda na scenu. Umesto direktnog praćenja događaja na bini vlasnici ovih karata kategorije E moći će da pevače prate na velikom LED ekranu.

Inače, ove karte koštaju 34 evra, ali kupac dobija uz njih i majicu sa natpisom "Bio sam skoro u bekstejdžu". Karte boljih kategorija, proteklih meseci, "planule" su čim su se našle na biletarnicama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online