Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.05.2015.
13:41
B92 A

"Rijaliti ne može da utiče na zdrave porodice"

Nova sezona emisije "Balkanskom ulicom" je u toku, ali za voditeljku i književnicu Vesnu Dedić nema zaustavljanja. Ona je pričala o svim problemima i zanimljivostima sakojima se do sada susretala od kada vodi ovu kultnu emisiju.

Fonet
Novinar na prvom mestu, čak i kad piše romane: Vesna Dedić

Emisija “Balkanskom ulicom” emituje se već trinaest godina. Da li ste nekada imali neki problem sa nekim gostom?

- Bio je problem sa Lepom Lukić. Pred sam kraj emisije krenula sam da joj postavim pitanje, a ona je mislila da ću je pitati nešto što ona nije želela. Ja nisam htela, a možda i jesam (smeh). U svakom slučaju, ona mi je rekla – nije ti ovo emisija od izvora dva kečića, o kockanju neću da pričam sa tobom, ti si glupa voditeljka. Ja sam je zamolila da nastavimo intervju, jer je bio divan i ipak sam ga emitovala. Izazvao je mnogo reakcija, čak je bio jedan od predloga u emisiji “Utisak nedelje” čiji naslov je bio “Fleš rojal”. Kasnije smo se Lepa i ja pomirile u jednoj emisiji.

Da li je danas lakše udati se, oženiti ili razvesti?

- Najteže je živeti u lošoj vezi i u lošem braku. Ne volim priče o razvodu koji je bio težak, jer svaki razvod je težak. Nijedan razvod nije težak koliko su godine provedne u lošim vezama i brakovima. A da li je lako udati se ili oženiti? I jedno i drugo. S tim što smo pod udarom medija, porodice, patrijarhalnih vrednosti i vaspitanja malo pogubili kriterijume. Naravno da su za jednu vezu važni ljubav i zajednička interesovanja. Svi smo mi žrtve tranzicije i nikako da porazgovaramo sami sa sobom, muškarci i žene. Šta ja to hoću? Koja je moja mera sreće?

Koliki uticaj po vama ima rijaliti program na mlade, s obzirom na to da ste vi i majka?

- Da smo mi zemlja koja ima zdrav sistem, a osnov zdravog sistema je zdrava porodica, nijedan rijaliti, naslovna strana, kičerica koja se pojavi, ne bi mogla da utiče na mentalno zdravlje jednog deteta. Nijedan rijaliti, niti bilo kakav kič i šund nije uticao na moju ćerku. Na ćerku sam uticala ja i ljudi sa kojima sam je upoznavala, što ovde, što u inostranstvu. Svaka porodica kod nas je nesrećna na svoj način - ovde ili nemaju para, ljubavi, stan ili slogu. U svemu tome stradaju deca. Ova kampanja u borbi protiv starleta ima kontra efekat. Kada jedna devojčica u novinama pročita da je neka tamo uspela da kupi dva tri stana, kola, jahtu, onda pomisli - ja sam lepša od nje, provešću par godina po hotelskim sobama jer svakako idem do diskotekama i ljubim se sa mladićima kojima se više nikad neću javiti. Mislim da je to pogubno. Kao majka tvrdim da ne može rijaliti da utiče ako je porodica zdrava.

Gde nalazite inspiraciju za pisanje?

- Ja sam pre svega novinar čak i kada pišem roman. Nikada nisam otišla na snimanje reportaže, a da nemam u glavi šta mi je tema reportaže ili tema intervjua. Šta ja želim iz tog čoveka da izvučem i koju priču. Isto tako pišem roman, pišem sebi teze, o čemu želim da pričam. Onda meni padne na pamet nešto ili se mojim prijateljima nešto dogodi. Oni koji me vole ili oni koji me ne vole traže razlog zbog čega sam najčitanija u regionu već nekoliko godina. Mene je život prinudio da živim stvarni život, a stvarni život podrazumeva da imam godina koliko ih imam, da radim u državnoj firmi, da imam malu platu, da imam dete koji ide u državni vrtić, državnu školu, da sam razvedena i samohrana majka. Tako su i moji romani stvarni i životni.

I za kraj, koji biste knjigu preporučili da se obavezno pročita, a da nije vaša?

- Sve knjige od Mirjane Bobić Mojsilović - rekla je Dedićeva za kraj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online