Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.03.2015.
16:48 >> 17:27h
alo.rs A

Jelena Maćić dobila krivičnu prijavu zbog iznetog mišljenja

Šminkerka Jelena Maćić otkrila je na svom profilu na Fejsbuku da je MUP Srbije protiv nje podneo krivičnu prijavu zbog pisanja stavova na pomenutoj društvenoj mreži.

Kako je još istakla, u ponedeljak ide u Palatu pravde.

facebook.com/Jelena Macic
Ne pristaje na ucene, čvrsto stoji iza svog mišljenja: Jelena Maćić

- ILI JESI ILI NISI... JESAM! MUP Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv mene zbog pisanja na ličnom nalogu na FB-u. Danas su me zvali iz tužilaštva. Dva poziva su poslali koje ja primila nisam... nadam se da ni moja majka nije. Ona ne zaslužuje da joj dete proglašavaju za državnog neprijatelja... Sve u svemu, njihova ideja je sledeće... da to rešimo ispod žita... ili da uplatim novac u humanitarne svrhe ili da idem na društveno koristan rad... dakle... oni su tužili i optužili... i doneli presudu. Neće da bude! Evo zašto... U realnom životu ja sam uzoran građanin. Vrhunac mog kriminalnog delovanja je prelaz van pešačkog prelaza na Dorćolu kada saobraćaja neme. Sve račune plaćam na vreme. Plaćala sam i RTS pretplatu a tv nemam godinama... dobar sam radnik, prijatelj... ljubazni komšija... sve u svemu, građanin kakvog bi svako društvo poželelo... i ja da budem optužena?! Može... ja nisam pijana pevačica koja vozi kroz crveno. Ja nisam manekenka koja izmišlja otmicu i silovanje... nikada u životu uvredila nisam niti jednog pripadnika MUP-a. Ako treba da idem u zatvor zato što govorim i pišem ono što mislim... idem!

Vidite... ono što vama nije jasno... stavite me u dva metra. Ja glavom idem gde vi nikada nećete. Pristati na vašu nagodbu... podcenili ste me! Ja nisam razmažena javna ličnost! Ja na sebe da pljunem ne mogu... i da... možete da me osudite na deset godina! Nikada mišljenje promeniti neću... Stefanović je kompletan idiot! Ovom prijavom je to potvrdio... Neko je rekao da je mišljenje kao dupe... svako ga ima. Tako je... meni se moje sviđa. Vaša nagodba da ga promenim, neće moći. U ponedeljak u 9h idem u Palatu pravde. Ljudi, drago mi je da sam vas sve upoznala. Jelena nije pi*ka! U stvari jeste... kosmička! Ovo ja kao žena mislim. Muškarci su slobodni da rade po nahođenju. Nisam kriva... i idem u zatvor! Srpski Seveningen... - napisala je Jelena.

facebook.com/Jelena Macic

Potom je Jelena napisala nov status:

- PALATA PRAVDE-Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala
E ovako..u pitanju je slučaj "sirenja panike"... Do danas nisam znala da je taj postupak pokrenut. Ostavimo fejsbučenje po strani na momenat. Ovde se postavlja pitanje ljudskih sloboda, slobode govora. Mislim da ovaj proces moram izgurati na sudu. Bojim se da svaki kompromis jeste direktno pristajanje mene kao pojedinca na autocenzuru za ubuduće...ovo je pitanje razuma a ne inačenja. Mišljenja sam da država nema pravo da se bavi mojim ličnim profilom. Da ne ulazim u detalje šta se tih dana moglo čuti na tv i pročitati u novinama, i to od strane članova vlade i premijera lično. Pravim razliku između zakonodavstva i onih koji su trenutno na vlasti. Ceo slučaj vidim kao dokaz slabosti aktuelne vlasti. Jer ako ćemo tako, premijer bi trebao da preuzme krivicu na sebe za sve nas obuhvaćene ovim procesom.
Moram da nagladim da u palati pravde nisam zatekla nista van razuma, realnog razgovora i razumevanja za ceo slucaj. Ja ne mogu odustati. Ko je podneo krivičnu prijavu protiv mene, može ili da je povuče ili da dokazuje na sudu moju krivicu. Nema druge.
ps
Verujte više u sebe a manje sumnjajte u institucije..vlada je nesto drugo. Sada smo u realnim a ne virtuelnim okvirima. Kažem...šta god da bude, biće dobro. Niko nema pravo da zadire u privatne naloge..a da pritom preko medija plasira pi sopstvenom nahođenju šta mu padne na pamet. Mogu samo da povuku prijavu i da javno izgovore da sloboda govora postoji. Treće nema.

facebook.com/‎Jelena Macic

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online