Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.03.2015.
22:43
S. Đurić - Vesti A

Bog mi reče da te ubijem

Holivudske zvezde i ostale slavne ličnosti uvek su na meti javnosti, pa tako su često i meta opsesivnih ljudi koji preko televizora ostvaruju komunikaciju sa svojim omiljenim glumcima ili pevačicama. Neki od njih imali su grdne probleme sa raznim psihopatama i strastvenim fanovima, koji su čak bili opasni po život.

Reuters/C.A.
Često na meti psihopata: Rijanu su uhodili, dobijala je preteća pisma

Ovakvi obožavaoci su često psihički neuravnotežene osobe i jedna su od najgorih noćnih mora slavnih. Proganjali su tako Selenu Gomez, Rijanu, Ketrin Zitu Džons i brojne druge.

Američka glumica i pevačica Miranda Kosgrouv može neko vreme biti mirna jer je muškarac koji ju je uhodio trenutno u zatvoru. Policija ga je uhapsila u Dinznilendu dok je pratio Mirandu. Ona je već dobila sudsku odluku da joj Stokton ne sme prići, te će ovoga puta snositi posledice za neprimereno ponašanje. On je 2014. godine zapretio je da će izvršiti samoubistvo zbog neuzvraćene ljubavi ali sa poremećenim ličnostima nikad se ne zna ko će na kraju stradati u njihovoj "ljubavnoj" priči.

I Rijana je muku mučila sa obožavaocima. Naime, lepa pevačica sa Barbadosa bila je žrtva uhođenja i pretećih pisama. Međutim, sada može da odahne jer je njen obožavalac u psihijatriskoj bolnici. Njujorški sudija Orlando Marako proglasio je 54-godišnjeg Kevina Mekglina opasnim po Rijanu i naredio policajcima da ga uhapse ako priđe blizu njenog stana na Menhetnu.

Priča Džona Lenona

Pevača Džona Lenona je ubio Mark Dejvid Čepmen, koji je umislio da je on pravi Lenon i da mu je neki glas u glavi rekao da ubije lažnog Lenona. On je putovao od Havaja do Njujorka i sačekao ujutro Lenona ispred njegove zgrade 8. decembra 1980. godine i ubio ga. Lenon se tada vraćao sa suprugom Joko Ono sa snimanja, Čepmen je tada ispalio pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Lenona. Čepmen nije pobegao, već je ostao na mestu zločina čitajući svoju knjigu, pa ga je policija privela bez borbe. On je osuđen na kaznu od 20 godina do doživotne robije i u zatvoru je već 34 godine.

Mekglin je pevačici slao i preteća pisma, ali nije se mogao pojaviti na suđenju jer je u psihijatrijskoj bolnici. Njemu je zabranjeno da Rijani šalje elektronsku ili drugu poštu i da joj telefonira. Sudija je pročitao niz pisama u kojima se spominje ubistvo i seksualno nasilje pa je zaključio da postoje sličnosti između Mekglina i Marka Davida Čapmana koji je ubio Džona Lenona.

- Čini se da je samo pitanje vremena kad će ovaj čovek koji je opsednut Rijanom eksplodirati - rekao je sudija Barazo.

Ovo nije prvi put da je ova pevačica na meti manijaka. Naime, Rijana je preživela pravu traumu kada je jedan od opsesivnih obožavalaca upao u njenu kuću u Kaliforniji i izbacio stolicu kroz jedna staklena vrata, čime je aktivirao alarm. U policijskim dokumentima navodi se da je izvesni Džonatan Vuper bio u pritvoru zbog ovog incidenta, kao i da je obezbeđenju kuće rekao da je došao da vidi Rijanu i dodao da je on njen budući suprug.

Protiv njega je podneta prijava za pokušaj krađe, vandalizam i uhođenje. Zbog svega ovoga Rijana se veoma zabrinula za svoju sigurnost, s obzirom na njegovu emotivnu nestabilnost, te je zatražila zaštitu od policije, ali je najavila da neće moći da se pojavi kao svedok na njegovom suđenju zbog obaveza na turneji. Džonatanu je zabranjen prilazak, a pevačica se potom iselila iz kuće.

Skinheds i Obama

Glumica Ketrin Zita Džons nije ni slutila da će proživeti pakao kada se udala za Majkla Daglasa. Tada je lepa glumica postala meta Davnet Najt, koja je u lepoj glumici videla neku suparnicu, pošto se zaljubila u glumca na filmskom platnu. Svoju ljubav je propratila pretećim porukama. U jednoj od njih napisala je kako će Ketrin iseći na komade i njene delove baciti psima kao hranu. Davnet se nije smirivala, već je nastavila sa pretnjama. Nakon što je glumački par prijavio pretnje, Daglas je svedočio na sudu u korist svoje supruge.

Reuters/P.M.
I oni na meti opsednutih fanova: Žena zaljubljena u Majkla Daglasa pretila da će njegovu ženu Ketrin Zitu Džons iseći na komade

Če Kruz, 20-godišnji mladić, upadao je na posed Selene Gomez, zbog čega je bio podvrgnut psihijatrijskom tretmanu. Sudija mu je izdao desetogodišnju zabranu prilaženja pevačici na manje od 180 metara. Selena je muku mučila i sa Tomasom Brodnikom koji je uhodio, pisao joj pisma i tvrdio da mu je Bog rekao da je ubije! Brodnicki je dobio zabranu na tri godine, a ona može biti skraćena ili ukinuta samo ako Selena to zatraži od suda.

Među poznatima koji se našao na meti opsesivnih obožavalaca je i američki glumac Hju Džekmen. Njega je uhodila žena iz Kalifornije Katarina Turston, koja ga je napala dok je vežbao u teretani u elitnom delu Njujorka na Menhetnu. Katarina mu je prišla s brijačem ispunjenim svojim stidnim dlakama i krenula da ga napadne. Kasnije je utvrđeno da je ona mentalni bolesnik, a zbog ovog napada je osuđena na kaznu zatvora od šest godina, uslovno na pet godina. Sud je presudio da ona mora da se kloni Džekmena i njegove porodice, a osam godina treba da se podvrgne lečenju u mentalnoj bolnici.

Na meti napada opsesivnih obožavalaca našao se i američki predsednik Barak Obama pre nego što je postao predsednik. Njega je planirao da ubije američki tinejdžer Pavle Šleselman, član Skinhedsa. On je prvo planirao da pobije desetine Afroamerikanaca pre nego što presudi Obami. Razotkriven je i osuđen na 10 godina zatvora.

Reuters
Američki predsednik na meti Skinhedsa: Barak Obama

I tvorac Fejsbuka Mark Zakerberg imao je problema sa obožavaocima. On je morao da zatraži od suda da izda zabranu prilaska za svog obožavaoca Pradepa Manukonda. Ovaj fan Zakerberga je često pratio i pretio mu, a pokušao je da poseti njegovu sestru i devojku. Navodno su ga viđali i u sedištu kompanije Fejsbuk.

Vest da je popularnu latinoameričku glumicu Gabrijelu Spanić pokušala da ubije asistentkinja iz ljubomore, šokirala je javnost. Preko noći svi su saznali za psihopatu Mariju Seleste Fernandes Babio, koja je godinama radila u glumičinoj kući, trovala je amonijum-sulfatom, kao i njenog sina i majku, zbog čega je uhapšena.

Buš pod tušem

Rumunske vlasti su bivšeg taksistu Marčela Lazara Lehela uhapsile u njegovoj kući u Aradu, zbog toga što je otkrio intimne tajne nekih od najpoznatijih političara i javnih ličnosti. Ozloglašeni haker, poznat pod pseudonimom Gucifer, osuđen je na tri godine uslovno, jer je hakovao desetine rumunskih zvaničnika. On je upadao u imejlove, drugu prepisku, liste kontakata, telefone, lične galerije slika, finansijske dokumente, uključujući kreditne kartice, bankovne račune i potvrde o investicijama. Između ostalog, njegov plen koji je obelodanio svetu je bilo i svojeručno umetničko delo bivšeg predsednika SAD Džordža Buša

"Buš pod tušem", veoma lična prepiska Kolina Pauela sa mnogo mlađom ženom, kao i nesvesni crteži Bila Klintona.

Uznemiravanje bebe

Mnogi od poznatih ličnosti bili su prinuđeni da zaštitu potraže na sudu. Tu mogućnost duguju nesrećnoj Rebeki Šefer, glumici i manekenki, koja je ubijena pre više od 20 godina. Šeferova, koja je tada imala svega 21 godinu, ubijena je 18. jula 1989. ispred svog stana u Los Anđelesu. Ubica je bio psihički poremećeni obožavalac Robert Bardo, kojem je mlada glumica otvorila vrata misleći da je kurir koji je trebalo da joj donese scenario za film.

Brado je prethodno Šeferovoj slao mnogobrojna pisma i uhodio je u studiju. Do njene kućne adrese došao je putem privatne detektivske agencije. On je trenutno u zatvoru, osuđen je na doživotnu robiju bez prava na pomilovanje. Njena smrt označila je prekretnicu jer je dovela do donošenja zakona o uhođenju, pre svega u Kaliforniji 1990. godine, nakon čega su i druge države u sastavu SAD, ali i Kanada, Australija, Holandija, Belgija, Irska, Velika Britanija, Austrija i Nemačka uskladile svoja zakonodavstva.

Reuters/D.G.
Paparaci im stalno za petama: Princ Vilijam, princeza Kejt i mali Džordž

Ovim zakonom je proganjanje proglašeno krivičnim delom, a uvedene su i mere kojima se ograničava pristup informacijama lične prirode. Formirana je i specijalna policijska jedinica koja sarađuje sa tužilaštvom, advokatima i ljudima iz obezbeđenja zvezda kako bi se nezgodni fanovi držali na bezbednom odstojanju.

Na kraljicu s nožem

Mentalno bolestan muškarac pokušao je s velikim kuhinjskim nožem da uđe u Bakingemsku palatu u centru Londona ne bi li video britansku kraljicu Elizabetu Drugu. U tome ga je sprečila policija. Tužilac Edvard Ajdin rekao je da okrivljeni Dejvid Belmar uzima lekove, pošto ima probleme s mentalnim zdravljem, prenela je agencija AP.

- On je opasnost po javnost, jer je nosio nož u centru Londona i opasan je po kraljicu - rekao je tužilac i podsetio da je Belman dobio opomenu 1989. zbog paljenja vatrometa i bacanja u dvorište Bakingemske palate, čulo se na saslušanju u sudu.

Britanski princ Vilijam upozorio je dvojicu fotografa koji su svakodnevno uhodili njegovog sina koji se na igralištu igrao u pratnji dadilje poručivši da takvo ponašanje predstavlja uznemiravanje njegovog deteta. Advokati su u ime Vilijama i njegove supruge Kejt pismenim putem upozorili slobodne fotografe i zatražili da prestanu da prate njihovog sina.

- Očigledno su zabrinuti - rekao je portparol kraljevske porodice. On je dodao da je taj muškarac s vremenom uspostavio obrazac ponašanja koji po nama predstavlja uznemiravanje princa Džordža i njegove dadilje. Bizarno je da dvojica odraslih muškaraca uhode po Londonu 14-mesečnu bebu - rekao je portparol.

Pitanje uznemiravanja posebno je osetljivo za princa Vilijama čija je majka princeza Dajana poginula 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u pokušaju da umakne fotografima koji su je progonili.

Reuters/C. A.
I dok drugi dobijaju preteće poruke, Paris Hilton ima kulturnog obožavaoca starog 99 godina

A od obožavalaca stan

Paris Hilton ima obožavaoca koji ima 99 godina i sa kojim se lično upoznala.

- Rekao mi je da je vojni veteran iz Drugog svetskog rata i da je vozio 6.437 kilometara samo da bi me upoznao. Ja sam ga pozvala da sedne za moj sto i da se druži sa nama - objavila je starleta na svom Instagramu.

Njen vremešni obožavalac je proveo to veče u njenom društvu, a Hiltonova je izjavila:

- Rekao mi je da mu je to najlepša noć u životu. Mene usrećuje kada druge činim srećnim.

Jedna petogodišnja devojčica zahvaljujući fanovima na Instagramu živi snobovskim životom i vozi se limuzinom. Ona ima više od milion pratilaca i obožavalaca. Zahvaljujući fanovima, Brijana Rejes Joun je mali stančić u kojem je živela sa roditeljima i bratom, zamenila luksuzom.

Devojčica je toliko bogata da sebi može da priušti mnogo stvari koje mnoge odrasle osobe ne mogu, vozi se biznis klasom, nosi luj viton tašne, tifani nakit. Sve je krenulo od momenta kada je njena majka počela da kači njene fotografije i video snimke na ovu društvenu mrežu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online