Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.02.2015.
15:03
telegraf.rs, Nedeljnik A

Joksimović: Ovde je pe*er svako ko se umiva i ošiša dlake!

Poznati kantautor Željko Joksimović je u intervjuu za "Nedeljnik" prvi put otvoreno govorio o srpskoj tradiciji i budućnosti, muzici i kulturi, o tabloidnom blatu, estradi, vojsci i ratu, politici i izborima, 5. oktobru i dolasku naprednjaka na vlast, Sarajevu i Beogradu, o supruzi Jovani i njenom duelu sa premijerom Vučićem, Ateljeu 212 i Evroviziji, ai i o tračevima da je homoseksualac…

Zvonimir Barišin
Da, šminka se...svaki put kad ide u TV studio ili snima spot (to rade svi): Željko

Popularni pevač po prvi put je odgovarao na tračeve da je gej, a da je njegov brak sa Jovanom samo dogovorni brak.

- To je toliko bolesno da ne znam šta bih rekao. Mi živimo naš život, imamo dete, prijatelje, porodicu, radimo i trudimo se da budemo bolji. Non-stop smo usredsređeni jedno na drugo. Pa barem nas dvoje možeš neprestano da vidiš uvek i svuda zajedno. Ovde je “peder” svako ko se umiva i ošiša dlake. Do 2004. otvore prozor na kolima i viknu mi “pederu” . Sad kad me sretnu često mi kažu “kralju”, “legendo”, “kakva ti je ova pesma”. Valjda sad više nisam? Ogromna odgovornost je na medijima jer oni kreiraju sliku o svemu o čemu pišu. Pa i svima nama koji se bavimo javnim poslom. Za mene kažu da se šminkam. A ja ti kažem ko god da je ikada ušao u TV studio ili snimao spot zna da mora da uđe prvo u šminkernicu da se ne bi sijao od svetla i onda silazi u studio. To nema veze sa mozgom. Ali došle su te priče do toga da mi jednom, na početku veze, kada sam sedeo sa Jovanom na ručku, ona kaže: “Izvini, moram da te pipinem.” Ja je pitam “Što”? Kaže “Nisi našminkan, a koža ti je takva da deluje kao da jesi”. Ovde je tri puta izgovorena laž postala istina i za to niko ne odgovara. Moraš da osetiš kad je moment da nekom pokažeš zube. Nismo mi u Švedskoj. Zamisli kako je moja ćerka odrastala i šta je sve čitala u novinama. Da joj je tata peder, da se šminka. Kako je njoj kad odlazila u školu? Da li je neko razmišljao o tome, zapitao se Joksimović.

"Crno je da crnje ne može biti"

Najveći deo velikog intervjua u “Nedeljniku” posvećen je srpskom društvu i medijskoj sceni.

- Nervira me što je sve crno da crnje ne može biti. Što nemamo više dobrih dečijih emisija, više “Malih dnevnika” koji je fantastičan. Što su novinari često površni i maliciozni. Nedostaje nam dokumentarni program. Bio sam ponosan što je Nikita Mihalkov svetsku premijeru filma imao u Beogradu. A sledećeg dana je glavna vest ona u kojoj je navedeno da je pevačica pljunula stilistu. Tabloidi postoje i u svetu, ali postoji i neka kontrateža njima. Kod nas su nažalost i one novine za koje smo verovali da su ozbiljne počele da se bave istim stvarima kao i ove koje nisu ozbiljne. I onda vidiš da je sve bliže propasti. Moraš da znaš gde je tome kraj i mora neko da prvi kaže “Ej ljudi, dosta više. ‘Ajde šaraj malo” - rekao je muzičar i plastično objasnio zašto nam medijska i društvena slika ovako izgleda:

- Čujem pre neki dan od saradnika priču “Imam drugara, troši babinu penziju jer neće da radi za 500 evra”. Čekaj, ti nećeš da radiš za 500 evra, a hoćeš da uzmeš lovu od babe i dede i ceo dan budeš u trenerci. Kada radiš, nećeš imati vremena da misliš i pričaš o ovakvim glupostima. Bavićeš se sobom. Napredovaćeš - rekao je, između ostalog, Željko za Nedeljnik.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Moj sin je gej???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online