Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.02.2015.
10:00
24 Sata.rs A

Smeh do suza u Slagalici: Šta je to tvrdo, a žene ga obožavaju?

Već više od dve decenije kviz Slagalica predstavlja sastavni deo života ljudi širom Srbije, a svima je najlepše kada pored razmišljanja o zadacima uspeju i malo da se nasmeju. Na to nas je pre nekoliko dana podsetila smešna situacija u prvoj igri, kada se na ekranu iznenada pojavila reč "glavić".

1. Glavić

Slagalica ume ponekad da pokaže svoje "nevaljalo" lice, a upravo to je uradila pre par dana predloživši igračima zanimljivu kombinaciju slova. Naime, poslednjih šest slova u nizu formiraju reč "glavić", što je uspelo da izmami osmehe na lica igrača i cele zemlje. Naravno, fotka ove situacije je ubrzo počela da se širi društvenim mrežama, a igračima, valjda zbunjenim ovim redosledom slova, nije pošlo za rukom da naprave najdužu reč "vatrogasci".

2. Ponovo igra slovima

 

A photo posted by Milos Denic (@dennycoool) on Jan 12, 2014 at 10:12am PST

U prvoj igri se često dešavaju zanimljive kombinacije jer kompjuter random izbacuje slova, pa redosled može da dovede do formiranja zanimljivih reči. Tako se u ovom slučaju na ekranu pojavila reč "vutra" - žargonski izraz za marihuanu. Naravno, ni jedan od takmičara nije predložio ovu reč, ali je ova slika ubrzo postala hit na društvenim mrežama.

3. A da nije možda...?

Prošle godine nas je do suza dovela igra "Korak po korak" u kojoj su prve tri asocijacije glasile ovako:

- Žene ga obožavaju

- Najčešće se obrađuje

- Veoma je tvrd

Ako ste i vi, kao i čitava Srbija, prvo pomislili na nešto bezobrazno, dozvolite da vam kažemo jednu od sledećih asocijacija - nađe se na prstenu. Da, u pitanju je dijamant, sram vas bilo!

4. Opet nije ono što mislite

 

A photo posted by ⓤ ⓑ ⓐ (@vrzmulj) on Jun 9, 2014 at 11:11am PDT

 

Ako vas je prethodna igra asocirala na neki muški deo, tvorci Slagalice su se pobrinuli da se nađu i asocijacije na ženske delove.

- Može da bude suva

- Mada je, najčešće, vlažna

- Uvek je topla, a ponekad i vrela

Da li vam pada na pamet neko rešenje, osim onog bezobraznog? Odgovor je jako jednostavan - njuška!

5. Novi filmski hit iliti "Kad Milka Canić ode na odmor"

screen shot

Da li ste znali da Anđelina Džoli igra glavnu žensku ulogu u filmu "Tom Brajder"? Ovo je ispala koja je nasmejala čitavu naciju pre dve godine, a mnogi su prokomentarisali da se ovakav propust desio jer je Milka Canić bila na odmoru. Inače, film se zove "Tomb Rajder".

6. Bog koji je pobedio kompjuter

Ne dešava se često da neko uspe da pobedi kompjuter u slagalici, ali Zoranu je to pošlo za rukom. On je oduševio celu Srbiju kada je uspeo da u prvoj igri pronađe reč dužu nego kompjuter! Naime, on je predložio reč od 11 slova "zemljotresić", dok je kompjuter, ali i Zoranov protivnik, uspeo da dođe samo do reči "zemljotresi". Iako ovo nije reč koju često koristimo, žiri je odlučio da je prihvati, a Zoran je postao jedini čovek koji je pobedio kompjuter u Slagalici.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.02.2015. 10:13
Politichka demo - YouTube Видео за šešelj slagalica▶ 2:44▶ 2:44 .youtube.com/watch?v=wJQzwS5znVI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online