Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.02.2015.
21:21
S. Đurić - Vesti A

Zaklaću te kao tvog zeca

Kada ih gledamo u filmovima, na crvenom tepihu, divimo se njihovim slikama u brojnim magazinima, idoli celog sveta odaju samo sliku sjaja, popularnosti i prestiža. Iza haljina sa šljokicama i dijamantskih ogrlica često se krije loša narav, a ponekad i prava okrutnost. Svoje frustracije i nezadovoljstvo ispoljavaju prema životinjama, kolegama, prijateljima, roditeljima, deci...

Beta/AP/Invision/M. S./File
Osvetnik bez straha: Dmitri Dijačenko

Glumac Dimitri Dijačenko šokirao je američku javnost zbog okrutnosti prema životinjama. Kada su glumac i njegova devojka raskinuli ljubavnu vezu odlučili su da nastave da žive zajedno kao cimeri. Međutim, došao je trenutak kada je devojka predložila da se jedno od njih iseli. Dijačenko je sačekao da ona izađe iz stana i dokopao se njenog zeca, koga je držala kao kućnog ljubimca.

Maltretirala pomoćnicu

Lejdi Gaga često se nađe u centru pažnje javnosti. Naime, Dženifer O'Nil, sada već bivša lična pomoćnica, podnela je tužbu protiv kontorverzne pevačice u kojoj traži 380.000 dolara odštete zbog prekovremenog rada jer je 24 sata dnevno bila sa pevačicom.

- Za razliku od svih drugih na turneji, ja nisam imala vlastitu hotelsku sobu. Nije me ni pitala da li želim svoju sobu. Nisam imala nimalo privatnosti. Često bi me budila usred noći da joj promenim DVD koji gleda jer joj je dosadio, a mrzelo je da ustaje iz kreveta - ispričala je Dženifer.

Glumac je odrao i skuvao nesrećnu životinju, i svaki deo svog nedela ovekovečio mobilnim telefonom. Poslao je bivšoj devojci slike stradanja zeca korak po korak, a dok je ona došla do kuće, Dimitri je već pojeo pola zeca i zapretio joj da će slično proći. Glumac je uhapšen i optužen za okrutnost prema životinjama, kao i pretnje smrću. Preti mu zatvor do četiri i po godine zatvora.

Slavni glumac godinama je igrao uloge negativaca, a tokom svoje karijere pravio je skandale i iza filmske kamere i pratila ga je reputacija žestokog momka i u privatnom životu. Bije ga glas da preteruje u konzumiranju alkohola, a nekoliko puta je uhapšen. Medsen svoj problem uporno negira:

- Ta vest da sam pretukao sina raširila se velikom brzinom i svi su govorili da sam zbog tog postupka platio veliku odštetu. Nas dvojica imamo kvalitetan odnos i odličan smo tandem. Nisam ponosan na to što me mnogi doživljavaju kao alkoholičara i narkomana. Pre ili kasnije, morate da se suočite s tim. Ja sam to prevazišao i nastavio dalje. Pokušavam da se klonim nevolja i posvetim sinovima, kao i pravljenju dobrih filmskih uloga.

Hičkokova osveta

Šokantni detalji iz života nemačko-američke glumice i holivudske ikone Marlen Ditrih procurili su u javnost nakon što je njen unuk Dejvid Riva izjavio kako je slavna glumica bila okrutna žena koja nije učinila ništa kako bi zaštitila ćerku od seksualnih napada dadilje.

- Bila je hladna i bezosećajna. Nije bila baka kako je obično zamišljamo - rekao je Riva za "Mejl on sandej" povodom aukcije privatnih stvari njegove bake. U svom intervjuu otkrio je da je holivudska ikona bila alkoholičarka koja je patila od bulimije. Ispričao je i da je tokom 52 godine braka varala supruga Rudolfa Zibera kako s muškarcima tako i sa ženama. Riva pa je ispričao kako je jedne noći pozvala ćerku u svoju spavaću sobu.

- Krevet je bio neuredan i razmazan šminkom. Provela je noć s Julom Brinerom, pa se morala pohvaliti svojim najnovijim trofejem - prisetio se glumičin unuk.

Wikipedia/Twentieth Century Fox
Okrutna žena: Marlen Ditrih

Marlen je jednom prilikom bezbrižno reagovala kada joj je ćerka rekla da ju je silovala dadilja koja je radila kod njih.

- Pa dobro, valjda si to do sada prevladala? Nisi umrla, suoči se s tim - rekla joj je hladno glumica.

Alfred Hičkok je, prema glasinama, zlostavljao mnogo glumica. Tipi Hedren, majka Melani Grifit i baka Dakote Džons, prvi put je progovorila o svom iskustvu s poznatim rediteljem. Hedrenova je nekada bila starleta u usponu i dobila priliku da glumi glavnu ulogu u Hičkokovim "Pticama". Na početku je sve išlo glatko, ali stvari su se promenile kada ga je odbila seks sa njim. Pet dana na setu morala je da radi s pravim pticama, koje su je grizle i vršile nuždu po njoj. Kada je tada nepoznata glumica priznala poraz i zatražila da napusti projekat, godinama je Hičkok kontaktirao druge reditelje da joj ne daju nijednu ulogu.

Fonet/EPA
Dženifer Aniston

Optužbe statiste

Beskućnik Gregori A. Marsić pažnju javnosti privukao je zbog toga što za svoje životne nedaće optužuje glumicu Dženifer Aniston. Na transparentu koji je Gregori nosio holivudskim ulicama pisalo je: "Beskućnik sam zbog Dženifer Aniston. Umirem od gladi i švorc sam. Ona je okrutna i bez srca, uništila mi je život i moj američki san." Glumica i Gregori su se upoznali na setu filma "Prekid" gde je on radio kao statista. Gregori je naime napastvovao grupu žena statista, zbog čega je reagovala Dženifer i poslala svoje obezbeđenje da ga izbaci sa snimanja. Gregori tvrdi da ga je glumica lažno optužila i da on nije napasnik.

Američki trač bloger Perez Hilton je izgradio karijeru objavljujući okrutne priče o poznatim ličnostima na svom sajtu i proglašen je za najomraženijeg čoveka u Velikoj Britaniji. Hilton, čije je pravo ime Mario Armando Lavanderija, ne bira mnogo ko će mu biti sledeća žrtva, pa se svaka zvezda Holivuda pribojava da ne završi na njegovom sajtu. Budući da je i sam gej, Perez je u nekoliko navrata bukvalno naterao javne ličnosti da se deklarišu kao homoseksualci, tako što je stalno objavljivao priče o njihovoj sklonosti ka istom polu.

Stradanje koza

Šokantna istina koja se krije iza rečenice "Nijedna životinja nije povređena tokom snimanja" je uzdrmala svet, a posebno Holivud. Tajna koju filmska industrija pokušava da sakrije je da su tokom snimanja popularnih filmova životinje ne samo povređene, već je i veliki broj njih tragično završio.

U prvoj polovini 20. veka Holivud nije imao propise o zaštiti životinja koje su korišćene za snimanje filmova. Tako su tokom snimanja filma "Ben Hur" uginulo je više od 100 konja. U filmu "Apokalipsa danas" iskasapljen je jedan vodeni bivo mačetom. Nakon višedecenijskog javnog pritiska zbog maltretiranja životinja, konačno su 1988. godine doneti propisi kojima je utvrđeno ponašanje prema životinjama na setu. Posle toga, životinje su dobile bolje uslove za rad, mada pojedine filmove prate razne priče.

Odvratna glumica

Istoričar Filip Zejgler preslušao je intervjue sa Lorensom Olivijeom, gde je on davao prilično surove sudove o svojim partnerkama. Džoan Fontejn sa kojom je igrao u "Rebeki" je bila "odvratna", dok je Merli Oberon "amaterka", piše "Sandej tajms". S druge strane, prezir prema Olivijeu gajili su Marlon Brando koji je smatrao da je njegovo interesovanje za ulogu dona Korleonea u "Kumu" za smejanje, dok je Orson Vels za njega rekao da je "veoma, mislim ozbiljno glup".

Naime, snimanje filma "Pijev život" koji prikazuje život 16-godišnjeg dečaka koji nakon oluje plovi otvorenim morem u čamcu sa bengalskim tigrom, umalo se tragično završilo po ovu životinju. Naime, tokom snimanja jedne scene tigar se zamalo udavio. Čitavo jato riba i lignji stradalo je tokom snimanja "Pirata sa Kariba" usled eksplozije u vodi za specijalne efekte, a čak 27 životinja je uginulo zbog "Hobita": stradali su pilići, koze, konji i ovce.

Reuters
Zvezda koja je jednostavna i voli ljude: Kijanu Rivs

Zaposleni beskućnici

Kijanu Rivs pripada onoj grupi holivudskih zvezda koje su jednostavni i koje vole ljude. Uprkos silnim milionima dolara koje ima, glumac se vozi podzemnom železnicom i ustupa mesto starijim osobama. Kada je njegovoj sestri otkrivena leukemija, Kijanu je postao njen staratelj i rešio da pomaže bolnice koje istražuju lekove. Mnogima plaća dugove i poklanja svoje honorare. Tom Kruz je često na meti janvnosti zbog sajentološke vere. Još pre 20-ak godina holivudski glumac je spasao pet života pokraj Kaprija, kada se turistima zapalila jedrilica. Drugom je prilikom prisustvovao saobraćajnoj nesreći na ulicama Los Anđelesa u kojoj je prolaznici slomljena noga. Tom je odveo ženu u bolnicu i platio joj troškove lečenja. Pre nekoliko godina Alek Boldvin je pročitao priču o mladoj ženi vojniku, Riši Kejn, koja je upisala vojnu akademiju rešena da se obrazuje. Glumac je bio dirnut ovom pričom, pozvao je njenu majku i ponudio da joj plati deo troškova studiranja koji vojska ne pokriva. I Džoni Dep je dobročinitelj. Naime, glumac je spasao jednog konja od toga da bude uspavan prilikom snimanja filma "Sanjiva dolina", a beskućnicima obezbeđuje da se pojavljuju kao statisti u njegovim filmovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online