Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.02.2015.
09:30
E. V. A

Kalinić poslao Mađare u bolnicu

Troje mađarskih državljana teže je povređeno u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Milan Kalinić (42), voditelj RTV Pink. On je vraćajući se sa Kopaonika u mestu Dupci u okolini Brusa izgubio kontrolu nad svojim džipom, skrenuo u suprotnu traku i direktno se sudario sa drugim automobilom marke suzuki.

A. Čukić
Prekršaj za prekršajem: Milan Kalinić

Kako pišu srpski mediji, dvoje teško i jedno lakše povređeno lice hitno je prebačeno u bolnicu u Kruševac, a policija je dva sata radila uviđaj. Alko-testom utvrđeno je da poznati voditelj nije imao alkohola u krvi i uprkos težoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao nije zadržan u pritvoru, ali će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršeno teže krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna i do osam godina zatvora.

A. Čukić

Potera za glumicom

Pre godinu dana glumica Nataša Marković je odbila da saobraćajnim policajcima pokaže dokumenta, a kada su je zamolili da ugasi auto i izađe, ona je dodala gas i pokušala da pobegne. Usledila je potera po beogradskim ulicama, sustigla je druga patrola, a glumica je zaradila krivičnu prijavu zbog ponašanja u saobraćaju.

Ovo nije prvi put da Kalinić ima problema u saobraćaju i poznat je kao jedan od najbahatijih vozača među poznatim ličnostima. Više puta je snimljen kako ne poštuje saobraćajne propise - prolazi kroz crveno, vozi u žutoj traci, a prekršaje pravi čak i kada su mu deca u kolima. Kako podsećaju mediji, on je pre godinu i po dana u Pančevu izazvao saobraćajku u kojoj je lakše povređen Savo Aćimov, ali se Kalinić nagodio sa tužilaštvom i uplatio nešto više od 300 evra u humanitarne svrhe, pa je krivična prijava odbačena.

I nije Milan jedini. Mnoge poznate ličnosti za volanom se ponašaju bahato, smatrajući da su iznad zakona. Na estradi se još prepričava kako je Danijela Vranić pre tri godine mrtva pijana bežala od policije po centru Beograda ugrožavajući i sopstvenu i bezbednost drugih učesnika saobraćaja, sve dok nije uhapšena i poslata u pritvor na trežnjenje.

U sličnoj poziciji se pre neku godinu našla i Romana Panić, dok je Ana Nikolić privođena jer se pijana svađala sa policajcima, pa se stiče utisak da su javne ličnosti za volanom velika opasnost na putu.

Po nepoštovanju saobraćajnih propisa poznata je i Nataša Bekvalac, koja je takođe više puta slikana kako prolazi kroz crveno svetlo na semaforu kao da to ne važi za nju. I Dara Bubamara je vozeći svoj beli porše pravila prekršaje, parkira se gde god joj padne na pamet, što je snimljeno i prikazano u emisijama Paparaco lov. I umesto da se posle takvih ispada smire i povedu računa o ponašanju za volanom, pevači nastave po starom.

Svesni uticaja javnih ličnosti na ponašanje mladih, policajci su više puta apelovali na poznate da povedu računa kako se ponašaju u saobraćaju i da se greške više neće tolerisati, ali uzalud. Oni teraju po svome sve dok se ne desi ovako nešto kao sa Kalinićem koji je troje ljudi poslao u bolnicu zbog bahatog ponašanja za volanom.

Z. K. Munja
Kad popije ne vozi: Rada Manojlović

Rada za primer

Nakon teške saobraćajne nesreće koju je imala pre četiri godine, Milica Pavlović je angažovala vozača koji joj je na raspolaganju 24 sata dnevno. On je vozi gde treba, pre svega na nastupe, a zbog trauma koje je preživela Milica mu ne dozvoljava da vozi brzo. Jedan od vozača za primer među pevačicama je i Radmila Manojlović, koja poštuje sve propise, a "hapšena" je samo u spotu za pesmu "Alko-test", kada je i otkrila da kada popije nikad ne seda za volan što zbog sebe, što zbog drugih učesnika u saobraćaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.02.2015. 10:44
oduzeti vozačku prvo na godinu dana,a ako se desi i drugi put slično za stalno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online