Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.01.2015.
22:44
S. Đurić - Vesti A

Glumci koji nisu doživeli premijeru

Džon Kendi bio je sjajan komičar poznat po svojoj debljini koja je bila njegov zaštitni znak. Jednom je odbio da vodi TV šou jer su ga nazvali "najvećom zvezdom u Kanadi", aludirajući na njegovu težinu. Kada je ušao u četrdesete godine, Kendi je pokušao da smrša, ali je bilo prekasno.

wikipedia.org
Kralj Holivuda: Klerk Gebl

Imao je 43 godine kad je jedne noći zaspao i više se nije probudio. U snu je doživeo srčani udar dok je bio na lokaciji gde je snimao svoj poslednji film "Kola istočno". Do kraja snimanja zamenio ga je njegov dvojnik, a film je imao premijeru 1994. godine. Njegov poslednji film je prema oceni kritičara i publike bio njegov najgori rad.

Klerk Gebl, kojeg su zvali Kralj Holivuda, umro je snimajući jedan od svojih najboljih filmova. U filmu "Neprilagođeni" glumio je kauboja u poznim godinama koji izgubljeni smisao nalazi u neuzvraćenoj ljubavi prema mladoj i lepoj devojci, koju tumači Merilin Monro.

Sniman je u pustinji u Nevadi, gde je filmska ekipa bila izložena teškim uslovima, a nekada su radili i na temperaturi višoj od 45 stepeni. Gebl je odbio da ga u zahtevnim scenama zamenjuje dubler, a iako je Merilin Monro otežavala snimanje stalnim kašnjenjem, sve je mirno podnosio jer je bio presrećan što će dobiti sina.

Nije dočekao da ga vidi jer je dva dana nakon završetka snimanja uloge doživeo težak srčani udar i umro 16. novembra 1960. godine. Dan nakon što je snimanje završeno, Gebl je rekao Merilin Monro:

- Drago mi je da se snimanje završilo, još malo i dobio bih srčani udar.

Sutradan se to stvarno i dogodilo, a legendarni Klerk je umro 10 dana kasnije u bolnici. Inače, njegov sin Džon Klark Gebl rodio se četiri meseca nakon glumčeve smrti, a odlazak umetnika označio je i kraj ere Holivuda koja se označava kao zlatno doba.

Pregazio ga voz

Greg Plit tragično je nastradao tokom snimanja jedne reklame, kada je na njega iznenada naleteo voz. Ovaj maneken i glumac koji je najpoznatiji po svom radu za prestižnu kuću Kelvin Klajn, poginuo je tokom snimanja reklame za jednu fitnes kompaniju. Naime, Plit je snimao reklamu za proteinski šejk na jednoj železničkoj stanici, kada je na njega naleteo voz i usmrtio ga na licu mesta. Poznat je po ulozi u filmu "Dobri pastir" uz Met Dejmona, kao i u četvrtom nastavku filma Terminator. Maneken bio teško uočljiv jer je bio obučen u crno, te ga verovatno nije ni video mašinovođa dok je ovaj snimao nešto svojom kamerom.

Pad s jahte

Džin Harlo je tek nakon smrti dobila priznanje koje je zaslužila. Jedna od prvih holivudskih seks simbola umrla je od posledica otkazivanja bubrega, a priča se da su joj bubrege uništili razni barbiturati koje je nemilice konzumirala. Dok je snimala film "Saratoga" sa Klerkom Geblom, bubrezi su joj otkazali i ona se srušila usred scene. Hitno je prebačena u bolnicu, gde je ustanovljena ozbiljna upala bubrega. Kako se stanje komplikovalo, a lekari u to vreme nisu mogli da odgovore adekvatnom terapijom, njeni bubrezi su otkazali. Sutradan, 7. juna 1937. godine, Džin Harlo je preminula u 26. godini.

Alija je bila jedna od najvećih zvezda R&B muzike na prelasku u ovaj vek, a život je izgubila u avionu dok se vraćala u SAD nakon snimanja spota na Bahamima. Kasnija istraga potvrdila je da je svih devet putnika umrlo u trenutku. Imala je samo 22 godine. U to vreme mlada talentovana pevačica, muzičarka i glumica snimala je "Matrix Reloaded", ali nije bilo dovoljno materijala da bi se njena uloga uvrstila u konačnu verziju filma. Zato se njenim poslednjim filmom smatra film "Kraljica prokletih", koji je planiran da direktno ode na DVD, ali je njena smrt predstavljala besplatnu reklamu za film, pa je ovaj tinejdžerski horor-triler ipak prikazan u bioskopima. Mada je film prošao solidno u bioskopima, čak ni Alijina smrt nije sprečila kritičare da ga maksimalno iskritikuju.

wikipedia.org
Smrt glumice Natali Vud izazvala je brojne kontroverze

I Natali Vud jedna je od glumica koja nije doživela premijeru svog poslednjeg filma. Ničija smrt nije izazvala toliko kontroverzi i novinskih napisa od smrti ove glumice. Njene glumačke kvalitete mnogi su osporavali, iako je imala sjajnu karijeru. Natali je bila ćerka ruskih imigranata koja se u svet filma probila 1955. godine ulogom u kultnom filmu "Buntovnik bez razloga", za koju je dobila Oskara. U svojoj karijeri ona je osvojila još dve nagrade Američke akademije, a umrla je 1981. godine za vreme pauze snimanja filma "Brejnstorm".

Slučajna eksplozija

U Iranu je u slučajnoj eksploziji tokom snimanja filma početkom ove godine pet osoba poginulo, a dve iz ekipe zadužene za specijalne efekte su ranjene. Do incidenta je došlo prilikom postavljanja TNT eksploziva u vozilo za scenu u filmu, koji se snimao 30 kilometara jugozapadno od Teherana. Film pod nazivom "Merajiha", sa persijskog "Penjači", snima Masud Denamak, bivši islamski aktivista koji je postao reditelj.

Ona je u tom momentu bila na krstarenju sa svojim mužem Robertom Vagnerom i bliskim prijateljima. Njen pad sa jahte je pre 30 godina proglašen nesrećnim slučajem, ali nova istraga dovela je do zaključka da njena smrt nije bila tako slučajna. Rešenje ovog slučaja je za sada, ipak, nepoznato. Glasine kažu da je bila u vezi sa Kristoferom Vokenom koji je sa njom igrao u njenom poslednjem filmu "Brejnstorm", te da ju je ubio Robert Vagner zbog ljubomore.

Drugi optužuju Vokena, a treći tajnu službu zbog njene povezanosti sa dinastijom Kenedi. Producenti filma su nakratko pauzirali snimanje, a posle mnogo problema, svetlost dana je konačno ugledao 1983. godine. Iako je Natali većinu svojih većih scena već bila snimila, u onim manjim scenama u kojima nije pričala, glumila je njena dublerka. Film "Brejnstorm" ipak je prikazan dve godine nakon njene smrti iako je nedostajalo nekoliko scena. Film se baš i nije proslavio i imao je malo gledalaca, i to mu Holivud nikad nije oprostio.

Smrt bivšeg gladijatora

Glumac River Feniks ubio je sam sebe kombinacijom kokaina i heroina. Film "Tihi jezik" prikazan je godinu dana posle njegove smrti, a film na kom je radio u vreme smrti, "Tamna krv", prikazan je tek kasnije.

en.wikipedia.org
Ni Brus Li je nije dočekao premijeru: Umro za vreme snimanja filma

Tokom snimanja filma "Poslednja igra smrti", Brus Li umro je od posledica teškog oblika epilepsije od koje je patio nekoliko godina pre smrti. U ovom filmu producenti i scenaristi su rešili problem nedostatka velikog Lija tako što su u scenario ubacili priču kako Brus lažira svoju smrt.

Lažna smrt je osmišljena kao da su Brusa ubili na snimanju jedne scene tako što je ubica došao na snimanje i umesto lažnim pištoljem pucao u Brusa iz pravog pištolja. Njegov sin Brendon Li poginuo je na snimanju filma "Vrana" tako što je u lažnom pištolju bio pravi metak, poput scene iz filma njegovog oca. Mladi glumac preminuo je na putu u bolnicu. U momentu njegove smrti ostalo je samo osam dana do završetka snimanja filma, tako da je ekipa imala dovoljan broj snimljenih scena sa Brendonom, a preostale je snimio Lijev prijatelj Čad Stahelski.

Smrt pod motociklom

Teo Angelopulos, višestruki osvajač nagrada na Kanskom festivalu i saradnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke, poginuo je u Atini u saobraćajnoj nesreći. Grčki reditelj je u okolini atinske luke Pirej snimao film o grčkoj dužničkoj krizi kada ga je, dok je pokušavao da pređe prometnu ulicu, udario motocikl. Preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije. U nesreći je povređen i vozač motocikla, za kojeg se ispostavilo da je policajac van dužnosti. Inače, Angelopulos je u vreme bombardovanja Srbije 1999. godine bio jedan od onih koji je prvi reagovao i insistirao da se spase fond Jugoslovenske kinoteke.

Oliver Rid je umro od posledica srčanog udara koji ga je zadesio na pauzi snimanja njegovog poslednjeg filma "Gladijator" iz 1999. godine. Preostale scene u kojima se pojavljuje ovaj glumac kao bivši gladijator Proksimo prekrojene su, a umesto njega se pojavljivao stariji maneken koji je ličio na Rida, ili je njegovo prisustvo bilo upotpunjeno CGI tehnikom.

Rob Noks imao je samo 18 godina kada je poginuo taman pred snimanje filma "Hari Poter i relikvija smrti", budući da je u svet filma uspeo da se probije zahvaljujući prethodnom filmu "Hari Poter i polukrvni princ". Rob je izboden u tuči ispred jednog londonskog paba u pokušaju da odbrani svog mlađeg brata, nakon čega je preminuo. Njegovo ubistvo privuklo je veliku pažnju medija, a njegov ubica je dobio doživotnu zatvorsku kaznu. Rob Noks film festival dobio je ime po njemu.

Fonet/AP
Njoj se isplatilo napuštanje Holivuda: Džesika Alba

Briga za medvede

Džesika Alba je na tri godine napustila je glumačku karijeru i zamenila je privatnim biznisom. Napuštanje Holivuda za nju bio je najpametniji potez , jer joj se veoma isplatilo.

- Najhrabrija stvar koju sam učinila bilo je to što sam zapostavila svoju glumačku karijeru i osnovala ovu kompaniju - rekla je Džesika. Sada zajedno sa svoja dva partnera zapošljava više od 300 ljudi, a kompanija ima potencijala da preraste u multimilionski biznis.

Brižit Bardo iz filmske industrije povukla se 1958. godine i okrenula se zaštiti ugroženih i zlostavljanih životinja. Tada je imala 40 godina. Njena ljubav prema životinjama pretvorila je u jednu od najuticajnijih svetskih aktivistkinja za prava životinja. Francuska glumica se dosledno držala podaleko od kamera i povukla se u privatnost, gde se okrenula brizi o životinjama. Pre nekoliko godina pisala je Vladi BiH da joj isporuči dva mrka medveda, koje je jedan vlasnik restorana iz Gornjeg Vakufa držao na lancu da bi zabavljao goste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online