Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.01.2015.
21:03
S. Đurić - Vesti A

Kad milioner bankrotira

Košarkaš Entoan Voker ostao je dužan četiri miliona dolara svim mogućim kazinima u Las Vegasu, zbog čega je policija bila primorana da ga privede, iako je zaradio 100 miliona dolara, njegovo bogatstvo se 2010. godine svelo na nulu.

Eve Arnold
Merlin Monro u Rino kazinu pred kraj snimanja filma Misfits
 

Mnoge svetske zvezde javno govore o tome koliko novca troše na raznorazne stvari koje kupuju. Međutim, mnogo je i onih koji žele da sakriju koliko novca troše na zabavu. Poznate ličnosti, glumci, pevači i sportisti su česti gosti svetski poznatih kazina i sebe smatraju velikim profesionalcima u tome što rade. Zbog njihove ljubavi prema kazinu, brojni reditelji su svoju inspiraciju pronašli u njihovoj strasti.

Malo ko zna da je Merilin Monro bila čest gost kazina "Kal Neva" u Nevadi koji je svojevremeno držao pevač Frenk Sinatra, a poslednji vikend u životu provela je za stolom igrajući poker i gubeći velike količine novca.

Nagađa se da je Ben Aflek bio domaćin čuvenih poker večeri u elitnom klubu Grand Havana rum na Beverli hilsu 2003. godine, na kojima su mnogi, uključujući i njega, gubili ogromne svote novca. Javna je tajna da je glumac u samo jednoj ruci izgubio 400.000 dolara od Rona Majera, predsednika Univerzal studija.

Ovaj oskarovac je već poznat po tome da se lečio od alkoholizma i kockarske zavisnosti 2001. godine. Zbog prevare na kartama zabranjeno mu je doživotno da uđe u više kazina u Las Vegasu. Kako prenosi portal TMZ, holivudskog glumca obezbeđenje Hard rok kazina zaustavili su usred igre. Iako brojanje karata nije zabranjena strategija, ipak može dovesti do zabrane igranja, a glumac je postao sumnjiv jer je, kako su rekli, igrao predobro.

Pre četiri godine njegov brak sa Dženifer Garner navodno je bio u krizi upravo zbog tog problema. Kad su se venčali 2005. godine, Ben je obećao Dženifer da će prestati da se kocka, ali to se očigledno nije dogodilo. On je otkrio da je svoj porok iskoristio da bi što bolje dočarao ulogu u filmu "Rizična igra".

- Već sam razumeo svet pokera, pa sam pomislio da bih mogao da unesem svoje nijanse i detalje u film na kome bih inače proveo dva-tri meseca istražujući temu. Igrao sam onlajn poker i prestao jer mislim da je pokvaren, pa sam hteo da pokažemo publici ovaj svet o kome mnogo znam. Igrao sam dosta, a onda sam shvatio da je neverovatno lako da te prevare. Video sam da gase sajtove zbog prevara, i čuo priče o ljudima koji traže način da te prevare, i shvatio sam da je to sredina u kojoj iskorišćavaju ljude. Tako sam prestao da igram i ne bih preporučio nikome da se kocka na internetu jer postoji previše načina da te pređu - rekao je Ben Aflek.

Vila na doboš

NBA zvezda Čarls Barkli jedna je od retkih poznatih ličnosti koji su javno priznali da uživaju u igrama na sreću. Nakon što je izgubio više od 10 miliona dolara, popularna košarkaška zvezda otvorio je dušu medijima i izjavio je kako ima problem s kockanjem, ali da mu taj vid zabave pričinjava zadovoljstvo i da ne želi da se odrekne svog uživanja. Slavni ćelavac je svakim danom sve više tonuo u porok, dok su vlasnici kazina zadovoljno trljali ruke. Bez obzira na to što mu novac nikada nije predstavljao problem, Barkli je odlučio da povede računa o svojoj slabosti, ali ne i da potpuno napusti svet kocke.

- Moj agent se stvarno trudi da me obuzda, ali to je mnogo lakše reći nego uraditi. Kad me pitaju da li imam problem s kockom, moram da priznam da imam. Ipak, srećna okolnost jeste što ja to ne tretiram kao problem jer mogu sebi da priuštim čak i toliki gubitak - rekao je Barkli.

Član Košarkaške kuće slavnih ipak misli da je pronašao recept za manji trošak novca.

- Ne brinem se previše. Da pijem ili se drogiram, to bi bilo zabrinjavajuće. Igram za svoj novac, nikome ništa ne dugujem i nastaviću da se kockam jer to volim. Jedino ću pokušati da nađem pravu meru i da kontrolišem tu strast. Neću ulagati više od 1.000 dolara po ruci jer će mi gubitak u tom slučaju biti manji, a ne kao do sada, kada sam za jednu noć gubio i po nekoliko miliona.

Košarkaš Entoan Voker ostao je dužan četiri miliona dolara svim mogućim kazinima u Las Vegasu, zbog čega je policija bila primorana da ga privede i podseti ga da mora izmiriti dugove. Sportista je to i u učinio, pa se bogatstvo od oko 100 miliona dolara, stečeno tokom više od decenije bavljenja košarkom, svelo na nulu. Bankrot je objavio 2010. godine. Džon Deli, golfer, zaradio je između 50 i 60 miliona dolara u karijeri, ali većinu tog bogatstva je prema vlastitom priznanju prokockao. Jednom prilikom je izgubio 1,6 miliona dolara u roku od samo pet sati. Godine 2009. morao je prodati kuću vrednu 1,6 miliona dolara.

Čip od 1.000 dolara

Da sportisti vole kocku, govori primer plivača Majkla Felpsa. Najbolji svetski plivač, koji je osvajač najvećeg broja medalja, strastveni je igrač pokera i prema rečima njegovih prijatelja tome ne može da odoli. Oni koji ga dobro poznaju kažu da ima veliki problem s pokerom i da je spreman da potroši veliku sumu novca kartajući se. Iako je jedan od najpoznatijih olimpijaca, ovaj porok je koban po njegov džep.

I Tobi Mekvajer poznat je po svojoj strasti prema kazinu. Glavni glumac "Spajdermena" uživa u igranju teksas holdinga, a znao je da za jedno veče osvoji više od 300.000 dolara u tajnim partijama koje je igrao u kazinima u Los Anđelesu i Njujorku. Jedan od njegovih "učitelja" izjavio je kako je Tobi zaradio više od 10 miliona dolara od svog "hobija".

Tajger Vuds koji je veoma čest gost kazina MGM grand, spada u strastvenog igrača blek džeka kome je odobren limit od 250.000 dolara po jednoj ruci. Ovaj američki golf igrač postao je dobar prijatelj sa Majkl Džordanom i Čarls Barklijem, pa zajedno uživaju u kockarskim partijama. Ešton Kučer je znao tokom studiranja da uloži više od 100.000 dolara na razne igre na sreću. Čarli Šin je takođe jedna od osoba kojima kocka predstavlja uživanje. Kako je njegova bivša žena Deniz Ričards navela, ovaj problematični glumac znao je da gubi po 20.000 dolara kladeći se na konjičke trke.

Ovo ništa nije čudno za ovog glumca za koga se vezuje nasilje u porodici, zavisnost od droge i alkohola, uživanje u društvu prostitutki. Met Dejmon često je viđen kako sa kolegom Benom Aflekom prisustvuje partijama pokera s velikim ulogom, koje su održavane u luksuznim hotelima. Prilikom pripremanja za svoj film "Rounders" u kome glumi igrača pokera, Met je obilazio brojne kockarnice i kako je sam priznao, dozvolio da ga ovaj porok malo povuče, pa je tako, istražujući za film, ostao bez 250.000 dolara jednom prilikom.

U Las Vegasu, u kazinu Belađio, do prošle godine su česti gosti bili holivudska glumica Demi Mur i njen sada bivši suprug Ešton Kučer. Ben Aflek može se ovde videti do kasno u noć s čipovima u apoenima od 1.000 dolara. Pamela Anderson voli automate pod nazivom "plejboj".

DRUGA STRANA MEDALjE: Simpatični, ali dosadni

Ima zvezda koje vešto odolevaju porocima među kojima su alkohol, droga, kockanje. Među njima je Kim Katral, čuvena Samanta iz serije "Seks i grad". Iako je u ovoj seriji igrala veoma poročnu i kontroverznu ženu, u privatnom životu je sasvim drugačija. Nikada nije konzumirala alkohol, niti ima poroke i vodi veoma zdrav život. Tajra Benks odavno se odrekla alkohola i svojevremeno je izjavila kako sebe nikada nije pronalazila u svetu poroka. Kristin Dejvis priznala je kako alkohol nije okusila od svoje 22. godine i da nije poročna žena.

Pisac i britanski istoričar Kristofer Li okarakterisao je Kejt Midlton i njenog supruga princa Vilijama kao potpuno monotone, bezbojne i neinteresantne poznate ličnosti i uporedio ih se Dejvidom Bekamom i njegovom suprugom Viktorijom.

- Kod njih nema ničega uzbudljivog - kad se budu približili pedesetim godinama, utopiće se u moru kraljevskih porodica kao što su one u Danskoj, Belgiji, Holandiji. Simpatični, ali krajnje neinteresantni ljudi - kaže Kristofer Li.

Sportska kocka

Američki bokser Flojd Mejveder Junior, najplaćeniji sportista na svetu, poznat je po tome što se uvek kladi na jednu utakmicu. Bokser samo u borbama godišnje zarađuje 85 miliona dolara, bez sponzorskih ugovora od kojih zarađuje barem još toliko. U kockanju, bilo da je košarka ili američki fudbal u pitanju, Mejveder ima svog favorita.

Sve ovo ne bi zvučalo toliko čudno da novac koji ulaže na pobedu svog tima nikada nije ispod sedam cifara! Poznata je njegova opklada u iznosu od 10 miliona dolara, koju je izgubio prognozirajući da će Denver osvojiti Superboul u američkom fudbalu.

Brak zbog duga

Pamela Anderson, kako je sama priznala u jednom od intervjua, pati od zavisnosti od slot aparata. Jedna od javnih tajni Holivuda je da je Andersonova dugovala 250.000 dolara Reju Salomonu, poznatom po tome što je snimio kućni video sa bogatom naslednicom Paris Hilton. Kako nije imala novca da otplati dug, morala je da se uda za njega 2007. godine. Brak je poništen nakon nekoliko meseci.

Mrtvačka kombinacija

Fjodor Dostojevski je bio strastveni kockar. Poslednji deo "Zločina i kazne" napisao za nekoliko dana kako bi dobio avans od izdavača jer je morao da izmiri kockarske dugove. Ratni heroj i izviđač Bil Hikok je bio nepopravljivi kockar, a posebno je voleo da igra poker.

Kad bi otkrio da neko vara, vadio bi kolt i nož, uperio ih ka varalici i rekao bi mu da uzme novac ako sme. Ubijen je dok je igrao poker. U rukama je držao par asova i par osmica. Od tada je ova kombinacija poznata kao "mrtvačka kombinacija".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online