Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.01.2015.
10:11
Blic.rs A

Glumio Polumentu i ukrao 9.000 franaka

Stolar M. Đ. iz Niša osumnjičen je za prevaru jer je od T. P. (33) izmamio 9.000 švajcarskih franaka. Naime, on je na Fejsbuku napravio lažni profil pevača Dada Polumente, i sa tog profila je putem poruka medicinskoj sestri iz Švajcarske tražio da mu pomogne da skupi novac za operaciju njegove bolesne sestre koja je navodno koštala 100.000 evra.

Vesti
Dado je zatečen postupkom jednog od njegovih fanova koji se predstavljao kao on. M.Đ (26) je pod imenom muzičara preko društvene mreže iznuđivao novac
 

Folk pevač Dado polumenta alarmira fanove da se paze prevare preko društvenih mreža i da novac uplaćuju tek kad su sigurni da ide u prave ruke.

- Stolar je kao fan pevača Dada Polumente saznao mnogo o njegovom životu i nastupima, a na lažnom profilu postavio je i njegove slike. U maju 2013. počeo je da se dopisuje sa T. P. na njenu inicijativu, i na njenom profilu video je da se ranije sikala sa Polumentom- kaže za "Blic“ izvor blizak istrazi.

Prevarena još jedna žena?

Dado: sram ga bilo!

Crnogorski pevač kaže da je stupio u kontakt sa prevarenom ženom i da je salušao njeno jadikovanje, ali da joj je rekao da pravdu zatraži na sudu.
- Taj momak je beskrupulozan. Za njegovo nedelo saznao sam od mog oca, s kojim je prevarena žena kontaktirala. Ostavila je svoj broj telefona, pozvao sam je i od nje čuo kako je došlo do toga - kaže Polumenta.

Postoje sumnje da je stolar od još jedne žene iz zemlje u okruženju uzeo 1.000 evra tako što je lično otišao kod nje po pare lažno se predstavljajući kao prijatelj Dada Polumente. No, taj slučaj nije prijavljen policiji.

S druge strane, Dado Polumenta kaže da ne poznaje stolara i da je cela situacija izmakla kontroli. Pevač kaže da se prevarant iz Niša o njemu informisao iz štampe i preko drugih fanova.

- Ma nema on pojma o meni. Žao mi je te žene, ali ispala je vrlo lakoverna. Nije mi jasno da neko uplati novac nepoznatoj osobi sa kojom se dopisuje na Fejsu, jer se zna da to može da bude bilo ko - ističe Polumenta za list "Blic“. Izvor lista kaže da se stolar u Dadovo ime, ženi iz Švajcarske na lažnom profilu, žalio na finansijske probleme i na krizu koja je zavladala na estradi.

- U novembru 2013. uplatila mu je 6.000 švajcarskih franaka, a ubrzo još 3.000. Čim je podigao novac, M. Đ. je počeo da je izbegava, a u decembru 2013. prekinuo je sve kontakte. To je oštećenu navelo da posumnja da je prevarena - kaže naš sagovornik.

Medicinska sestra je podnela prijavu u julu 2014. Krivična prijava podneta je niškoj policiji i vrlo brzo je utvrđeno da je i prevarant iz Niša.

- M. Đ. je priznao krivično delo i objasnio da je deo novca - 4.250 evra oročio u banci, a da je ostatak potrošio. Pare je sa računa podigao i predao policiji kako bi bile vraćene prevarenoj T. P. Obećao je da će vratiti i ostatak novca - zaključuje naš sagovornik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online