Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.12.2014.
19:19
S. Đ. A

Estradni događaji koji su obeležili 2014: Ceo svet brujao o Novakovoj svadbi

Još jedna godina je na izmaku, vreme kada se podvlači crta i sumiraju rezultati, ali i prave planovi za narednih 12 meseci. Na estradi je uvek burno, pa ni 2014. godina nije bila drugačija. Ni u minuloj godini nije falilo skandala i prevara, ali su brakovi opstali uprkos švrljanju.

twitter.com/DjokerNole
Venčanje godine: Novak i Jelena Đoković
 

Godinu koja je za nama obeležile su svadbe, a najviše prostora zasluženo je dobio Novak Đoković i to ne samo u srpskim, već i u svetskim medijima koji su danima brujali o raskošnoj svadbi najboljeg tenisera sveta na Svetom Stefanu.

I taman kada se malo stišala euforija, Nole je postao tata i dobio sina Stefana, što je bio još jedan povod za višednevno slavlje.

Zaljubila se i Ana Ivanović, a izabranik njenog srca je nemački fudbalski as Bastijan Švajnštajger, koji je dolaskom u Beograd za njen rođendan potvrdio da je u romansi sa lepom Srpkinjom.

Skandal oko Šabana

Z. K. Munja
Kako supruga kaže: Šaban i Goca Šaulić

Šaban Šaulić bio je minule godine estradna ličnost broj jedan kada su u pitanju skandali. Mlada, ambiciozna pevačica Ivona Negovanović Cuca pojavila se u Zvezdama Granda kao takmičar i ubrzo ispala. A onda je medijima otvorila dušu i progovorila o višegodišnjoj romansi sa četiri decenije starijim Šabanom.

Tabloidi uvek željni skandala i senzacija jedva su dočekali, pa se mesecima pisalo sve i svašta - kako je Cuca pobacila njegovo dete, da je Šabana iz kuće izbacila supruga Gordana...

On je stoički sve podnosio, ali je na kraju njegova žena preuzela stvar u svoje ruke i zapretila novinarima da će popiti tužbu ako ponovo budu pisali o Šabanu i Cuci.


Na listi najskandaloznijih pevačica našla se Maja Nikolić, koja je prvih dana 2014. godine obelodanila novu, veliku ljubav sa Alenom Savićem.

Ali, istina je ubrzo izbila na videlo, pa se ispostavilo da je romansa bila lažna kako bi pevačica dobila malo medijskog prostora.

Usledile su šokantne optužbe sa obe strane, Maja se žalila da je dobila batine od Alenove devojke i ceo slučaj je predat policiji. Maja je jedno vreme bila mirna, a onda je obelodanila da želi da postane jedna od najmoćnijih žena na svetu i pričala svima koji su hteli da je slušaju o otvaranju lanca prodavnica poznatog brenda. Kolege su se sprdale s njom i svi su došli do istog zaključka - Maja mora hitno da potraži stručnu, psihijatrijsku pomoć.

Medijski magnat Željko Mitrović ponovo se našao u centru pažnje kada je priznao da je bio u "bliskoj vezi" sa Ivanom Bakić-Bodrožić, koja je nađena mrtva u hotelskoj sobi dan nakon slavlja punoletstva Veljka Ražnatovića, sina Cece Ražnatović, u istom hotelu. Istraga o ovom slučaju je još u toku, a Željko čini sve da otkrije šta se zapravo desilo njegovoj Ivani.

Svadbena veselja

Z. K. Munja
Uplovili u bračnu luku: Darko Lazić i Ana Sević

Venčanje i svadba Novaka Đokovića početkom jula na Svetom Stefanu bila je tema broj jedan svih domaćih, ali i stranih medija. Mladenci su okupili najbliže prijatelje i rodbinu i učinili sve da zaštite svoju privatnost, ali... kada je shvatio da ne može da se bori sa sedmom silom, Nole je okačio nekoliko slika sa venčanja na Tviter.

Iako je sve organizovano do perfekcije, venčanje umalo nije pokvarila kiša, ali su mladenci stoički podneli pokoju kap kiše koja im nije pokvarila slavlje.

U bračnu luku uplovio je i Darko Lazić sa Anom Sević, a o venčanju se ništa nije znalo sve dok, sat vremena nakon ceremonije, nevestina kuma Andreana Čekić nije okačila slike na Fejsbuk. Ana je uprkos poodmakloj trudnoći odenula kratku, belu venčanicu, dok je Darko sudbonosno "da" izgovorio u - bermudama.

Ležeran stil oblačenja nije mogao da se dogodi na crkvenom venčanju Željka i Jovane Joksimović koji su dve godine nakon venčanja na Maldivima brak potvrdili i u crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Sa sinom Kostom u naručju par je pozirao ispred crkve - ona u beloj venčanici, a on u elegantnom teget odelu sa leptir mašnom oko vrata.

Na svoj rođendan, 1. marta, oženio se i Nemanja Stevanović, a poslednjeg dana maja burmu na ruku je stavila i glumica Nina Janković, koja se u crkvi Svetog Marka udala za Matiju. Lepoj glumici zasmetali su novinari i Romi oko crkve, što je izazvalo lavinu prozivki na njen račun po medijima.

Javne prevare i lažni razvodi

U godini za nama na videlo su izbile mnoge preljubničke afere, pa iako se činilo da će sudovi imati pune ruke posla oko razvoda, ovi brakovi su opstali, bar za sada.

Z. K. Munja
Jači od afere: Vujadin Savić i Mirka Vasiljević

Za Milana Topalovića Topalka se godinama pričalo da na nastupima ne može da odoli obožavateljkama, pa zato niko nije bio iznenađen kada se pojavila vest da ga je žena izbacila iz kuće. Besan Topalko nije hteo da kaže ni reč, ali je izgleda uspeo da se pomiri sa ženom.

Početkom oktobra kao bomba je odjeknula vest da glumac Aleksandar Srećković Kubura vara ženu Mariju sa 18 godina mlađom Petrom. Cela priča začinjena je fotografijama glumca koji razmenjuje nežnosti u jednom kafiću sa mlađanom devojkom. Pukla je bruka, ali ne i brak glumca i fitnes instruktorke koja je na kraju suprugu oprostila preljubu.

U nezgodnoj situaciji našla se i Mirka Vasiljević, koja je u sedmom mesecu trudnoće sa trećim detetom u novinama videla slike svog nevenčanog muža Vujadina Savića u prisnom zagrljaju sa nepoznatom plavušom. Ipak, Mirka je stoički podnela sve, pa je ova afera ubrzo pala u zaborav.

I dok su se jedni trudili da pošto-poto održe brak, Tanja Savić se propisno izbrukala posle - lažnog razvoda. Iako tvrdi da nije tabloidna ličnost, svako malo se nađe u tabloidima. Prvo su joj se svi smejali kada je mrtva ladna rekla da "novinari kleču" pred njom i pokazala zavidno neznanje maternjeg jezika, a potom se u medijima pojavila vest da se razvodi od muža. Ali, ubrzo se ispostavilo da je u pitanju lažni razvod koji je pevačici trebalo da obezbedi malo medijskog prostora.

Vredne rode

Na radost i sreću i ove godine rode su bile vredne, bar kada su u pitanju bebe poznatih ličnosti.

Novak Đoković po prvi put je postao tata, a njegova supruga Jelena njihovog sina Stefana donela je na svet u Monte Karlu. A slavilo se danima kako u Monte Karlu, tako i u Beogradu, gde su se ponosni deda Srđan i baka Dijana veselili rođenju prvog unuka.

instagram.com
Tatina lepotica: Janko Tipsarević sa ćerkicom

I njegov kolega Janko Tipsarević postao je tata, a sredinom januara dobio je ćerkicu Emili.

Sredinom aprila Željko i Jovana Joksimović postali su roditelji malog Koste, za koga tata kaže da je "blagorodno dete".

U roditeljstvu od ove godine uživaju i Ana Sević i Darko Lazić koji su dobili ćerku Lorenu, u februaru Bane Mojićević je dobio sina Radoša, a za koji mesec stiže i druga beba.

Nemanja Stevanović dobio je ćerku Mašu, a Saša Milošević Mare i njegova žena Ksenija, nekadašnja članica Bjuti kvinsa, sina Vanju, dok je muzički par Ana Štajdohar i Nikola Demonja obradovala devojčica kojoj su dali ime Nia.

Svoje porodice proširili su za još jednog člana Vesna i Đole Đogani, koji su dobili ćerku Lauru, kao i Nemanja Nikolić, koji pored ćerke sada ima i sina Luku.

Glumac i pevač Đorđe David Nikolić u 50. godini ostvario se kao otac, njegova nevenčana supruga podarila mu je ćerku Stašu, dok je sa 50 godina po prvi put otac postao i Srđan - Žika Todorović, koji je dobio sina Dejana.

Gordan Kičić je dobio još jednu ćerku, a otac je postao i mladi glumac Petar Strugar, kome je supruga podarila sina.

Poslednjih dana decembra po treći put se porodila i Mirka Vasiljević, koja je na svet donela još jednog sina, kojem su ona i Vujadin nadenuli ime Mihailo.

Koncerti za pamćenje

Iako se svi na estradi žale na krizu, čini se da nikada nije bilo više koncerata nego u 2014. godini. Pred beogradskom publikom su se smenjivale domaće i svetske zvezde, a bilo je za svakog ponešto, od klasike do roka i narodnjaka.

Z. K. Munja
Ispunila obećanje: Koncert Dragane Mirković u Areni
 

Rekorder je, kao i obično, bio Zdravko Čolić koji je sredinom decembra održao dva koncerta zaredom u prepunoj beogradskoj Areni. Da se publika pitala pevao bi on i treći put, ali je Čola na kraju ipak odlučio da su dve Arene sasvim dovoljne.

Dva koncerta zaredom, ali u Hali sportova, održao je Van Gog, dok je Miligram po prvi put svirao u Areni, gde je dve večeri zaredom početkom juna nastupao i Vlado Georgiev.

Najveća hala na Balkanu bila je prepuna i na koncertu Dragane Mirković, koja je ispunila želju svojih fanova i konačno održala koncert u Beogradu.

Na istom mestu pevala je i Zorica Brunclik, koja je na koncertu povodom četiri decenije karijere ugostila brojne pevače, od Cece Ražnatović do Lepe Brene i nekadašnje suparnice Vesne Zmijanac, s kojom je konačno zakopala sve ratne sekire. U Areni su pevali i Šaban Šaulić, Ana Bekuta i Haris Džinović na zajedničkom koncertu, ali i čuveni Plasido Domingo.

Miroslav Ilić je početkom decembra održao tri koncerta u Centru Sava, odakle su oproštajnu turneju započeli i Novi fosili, dok su Goran Bregović i Alen Islamović svirali u novosadskom Spensu i to u okviru obeležavanja jubileja, 40 godina od nastanka Bijelog dugmeta i to na turneji simboličnog naziva "Ko ne poludi, taj nije normalan".

Estrada u gipsu

facebook.com/Viktor Ernest Zivojinovic
Podrška porodice: Lepa Brena u bolnici sa suprugom i sinovima

U 2014. godine mnoge pevače je poterao maler, pa su završili u bolnici na operacionom stolu ili u gipsu.

Početkom juna Dragana Mirković imala je tešku saobraćajnu nesreću vraćajući se sa suprugom Tonijem u Beč. Povrede koje je zadobila bile su ozbiljne, u bolnici je provela mesec dana, ali se na sreću uz podršku porodice oporavila za nekoliko meseci.

Minula godina bila je malerozna i za Lepu Brenu, koja je na odmoru u Novom Vinodolskom pala na terasi i polomila obe ruke. Usledila je operacija i gips na obe ruke, a pevačica danima nije mogla sama ni da se umije, ni da se očešlja.

Voditeljka Nevena Madžarević našalila se na Brenin račun i već sutradan je stigla kazna - pala je i slomila ruku.

Na štakama je mesecima bio i Mirko Kodić, koji je nezgodno pao ispred kuće i završio na operaciji noge.

Nije bilo lako ni Severini Vučković koja je početkom marta operisala koleno kako bi sanirala staru povredu, pa je i ona mesec dana hodala uz pomoć štaka. Kako je sklona padanju na bini i van nje, hrvatska pevačica mora da povede računa ako hoće da ostane na sopstvenim nogama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online