Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.12.2014.
14:59
Vestionline A

"Bitlsi" nastupaju u Beogradu

Beogradski Bitls tribjut sastav "Bestbit"("The Bestbeat")održaće koncert 27. decembra u 20 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ovim nastupom obeležiće se nekoliko jubileja značajnih za sve ljubitelje muzike liverpulske četvorke, ali i 50 godina Doma omladine Beograda.

Promo
Kao original: The Bestbeat, beogradski Bitls tribjut sastav
 

- Ta 1964. godina je za Bitlse značajna i zbog  toga što je to trenutak kada je, posle uspešne američke turneje, Beatlemania postala svetski fenomen. Na ovom koncertu ćemo svirati i pesme koje su obeležile tu turneju. Zanimljivo je da se ove godine obeleževa pedeset godina od izgradnje Doma omladine Beograda, koji je šezdesetih godina predstavljao mesto razvitka domaće rok scene. Kako se ove godine obeležava i pedeset godina od izdavanja knjige In his own write publika će moći da vidi radove profesora Fakulteta primenjenih umetnosti - Rastka Ćirića, Jugoslava Vlahovića i njihovih studenata, koji su inspirisani ovom knjigom. Mi izvodimo pesme iz celokupnog repertoara Bitlsa i do sada smo shvatili koje su pesme neizostavne, kao na primer She loves you, Twist and shout, A hard day’s night, Hey Jude… Kod Bitlsa je fenomenalno to što, pored nekoliko navedenih, u dahu možete da nabrojite bar još trideset neizostavnih pesama i eto vam repertora za koncert. Uživamo podjednako u svakoj pesmi koju sviramo i uvek nam je bitno da to što izvodimo prija publici.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400 dinara mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim.

Grupu The Bestbeat čine Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Mekartni, Marko Ćalić kao Džordž Harison i Vitomir Milićević kao Ringo Star.

Nastupi ovog sastava specifični su po tome što članovi benda koriste verne reprodukcije kostima, frizura, instrumenata i pojačala kakve su koristili Bitlsi. Kostimi u kojima nastupaju pripadaju različitim fazama kroz koje su poznati Liverpulci tokom karijere prolazili.

Članovi benda naglašavaju da su dosta vremena proveli gledajući koncertne i TV snimke, skidajući pokrete Bitlsa i njihov stil sviranja.

Američki magazin Newsweek uvrstio je The Bestbeat među trideset najboljih svetskih Bitls tribjut bendova.

Nakon koncerta u Domu omladine Beograda, "domaći Bitlsi" sviraju u  Austriji, u martu ih očekuje vrlo uzbudljiva turneja po Francuskoj, a u Beogradu, 31. januara imaće mini koncert na Kolarcu, u okviru manifestacije – Kako se sluša koncert.

- Veoma nam je drago što ćemo svirati za klince koji treba da se upoznaju sa rok muzikom i njenim počecima. Nakon toga ćemo, kada je rodni grad u pitanju, napraviti pauzu od nekoliko meseci, a ostale gradove u Srbiji ćemo rado posetiti kada se za to ukaže prilika, zaključuju članovi benda The Bestbeat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online