Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.12.2014.
12:43
longplay.rs A

Džibonijevo intimno veče sa Beograđanima

Hrvatski pop kantautor Zlatan Stipišić Džiboni prvi od tri rasprodata "Gibonni Acoustic" koncerta održao je u nedelju uveče u Sava centru, gde je beogradska publika mogla da uživa u dvoipočasovnoj muzičkoj čaroliji i maestralnoj vokalnoj izvedbi i svirci.

Dunja Dopsaj
Sišao u publiku i pevao sa njima: Džiboni među svojim obožavaocima
 

Naziv "Gibonni Acoustic" pokazao je da ima svoje opravdanje -  iako se u dobrom delu večeri čula i električna gitara Džiboni i njegov bend su uspeli da u Sava centru naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj.

Tome je doprineo i sjajan izbor gostiju sa kojima je Džiboni nakupio godine i godine saradnje. Već u uvodnoj fazi koncerta, za klavirom je bio Matija Dedić, a Džiboni je krenuo sa svojim najvećim hitovima. Skoro svi su poustajali čim su se začuli prvi taktovi pesme "Činim pravu stvar", usledio je "Mirakul", a kad se tako počne posle su uzalud svi pozivi publici da sedne.

- Veliki mi je kompliment što su tri dvorane pune mojih prijatelja... Da je večeras pola dvorane puno, ja bih bio presretan. Tri su pune – super, a moglo je biti pet. Ali mi smo tu da guštamo. Da bude ovaj trenutak, kad odemo poslije doma, da znamo da se ne bi ni sa kim mijenjao u životu - rekao je Džiboni publici.

Dunja Dopsaj
Džiboni i publika uglas pevali
 

Kako je i najavio, pričao je dosta, i pri tom uvek uspevao da bude duhovit, romantičan ili na neki drugi način zanimljiv. Iskrena euforija naterala ga je da u "Vrime da se pomirim sa svitom" preskoči, kako je rekao, tužan deo.

Pesme u akustičnim aražmanima nisu ni zrnce energije izgubile. Naprotiv! A Džibo je podvukao da je počastvovan što nastupa na mestu gde su svirale veličine poput Majlsa Dejvisa ili, pre petnaestak dana, Herbija Henkoka.

Jedan od najemotvnijih momenata večeri priuštili su samo Džiboni i Dedić, kada je svedenu verziju "Cesarice" ispratilo horsko pevanje, uz svetla mobilnih telefona. Ubrzo je Džiboni prvu svoju šetnju kroz publiku, isprekidanu, naravno, slikanjem i pozdravima, završio na krajnje neočekivan način – pevajući "Judi, zviri i beštimje" sa klapom koja se nalazila u parteru!

Kasnije je i jedna devojčica iz publike završila na bini, i to pošto je na Džibonijevo pitanje "Ko ti se najviše dopada od svih na bini?" kao iz topa odgovorila – "Ti!!"

Kada se na bini našao Marijan Brkić, legendarni gitarista nekad Prljavog kazališta a danas Parnog valjka  koji je, između ostalog, svirao nekoliko godina i sa Džibonijem, majstorija koja je osvojila publiku je "Tija bi te zaboravit". Pesma idealna da se na nju nasloni čarobna “Tempera”, sada uz klapu na sceni.

Došlo je vreme i za trećeg gosta, standardnog na Džibonijevim velikim koncertima - gitarističku legendu Vlatka Stefanovskog. Džiboni je čak seo malo u publiku da uživa slušajući maestra gitare, čije su se bravure ubrzo prelile u "Libar", pa u "Posoljeni zrak i razlivenu tintu”.

Na bis je usledila nova šetnja kroz parter uz “Tolerancu”. Ponovo su  blještali blicevi i ponovo su se na sceni našli Dedić i Stefanovski. Kraj je usledio tek kad su set listu upotpunili “Divlji cvit” i lagana verzija uvodne “Činim pravu stvar”.

Novo druženje sa Džibonijem i bendom na istom mestu zakazano je već za večeras, dok je treći koncert 27. decembra. Karata više nema u prodaji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online