Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.12.2014.
09:00
S. Đurić - Vesti A

Dron slikao Van Gog

Najbolji rok bend u regionu Van Gog uzdrmao je novobeogradsku Halu sportova na dva koncerta na kome su pokazali da su potpuno zasluženo po drugi put osvojili nagradu MTV Adria, koja im je dodeljena na prvom nastupu u četvrtak uveče.

M. Karović
Provod za pamćenje: Đule u publici
 

Više od 4.500 fanova vriskom i ovacijama dočekali su članove benda, koji su umesto u velikoj hali ovog puta nastupili u manjoj dvorani kako bi bliže svojoj publici - "Licem u lice", kako su i nazvali turneju. Tokom čitavog nastupa pod svodom hale lebdeo je dron sa kamerom, kojim je upravljao momak obučen kao nindža. Ali, za razliku od drona koji je napravio haos na utakmici Srbija - Albanija, ovaj dron je iz vazduha slikao koncert koji će se naći na DVD izdanju.

Kralj roka na video-bimu

Tokom nastupa na binu ka Đuletu su povremeno letele crvene, ženske gaćice koje će mu ostati kao suvenir i uspomena na ovaj koncert.
- Pred vama je surov život, a vi ste i pored toga nežni i nasmejani - rekao je Đule u jednom trenutku, da bi pogledao gore pravo ka Elvisu, dok je na video-bimu prikazan kralj rokenrola, kako i priliči. U publici su bile i Đuletove kolege Miša Aleksić iz Riblje čorbe, članovi Ju grupe, Žika, Dragi i Petar Jelić, bubnjar Dragoljub Đuričić, trubač Dejan Petrović, Milka Forcan i drugi.

Zvonimir Đukić Đule nastup je počeo hitom "Skačem, skači" što je bio signal za publiku da zaigra, a sa prvim taktovima pesme "Puls" Đule je sišao sa bine među publiku, koja ga je dočekala raširenih ruku.


- Budite mi živi i zdravi, srećni, vodite ljubav i nosite svoju posebnost - rekao je Đule i nastavio da peva.


U prvom redu je stajala i osmogodišnja Jana, koja je fan grupe Van Gog postala uz roditelje koji su tik uz nju uživali u hitovima svog omiljenog benda. Kada su atmosferu doveli do usijanja usledilo je uručenje MTV nagrade, u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača, a koju je Đule posvetio publici.
- Ovo nije za bend, ovo je za vas, dodeljujem vam MTV nagradu. Bolje MTV u Beogradu, nego Van Gog u Glazgovu - rekao je Đukić, a zatim je otvoren šampanjac. Ovaj koncert se po mnogo čemu razlikaovao od uobičajenih, a nisu imali ni goste na bini.


- Rokamo i rolamo sa publikom, ovo je koncert koji nema "mamo džambo" mašineriju, a jedini gosti su naša publika. Nismo želeli nikakve sektore koje se razlikuju po cenama karata. Van Gog više nema razloga da se bilo kome dokazuje, jedino smo želeli da se vratimo u Halu sportova gde smo nastupali 1999. godine. Volimo simboliku, a Hala sportova je hram rokenrola - rekao je Đule uoči koncerta.


Kraj koncerta je obeležila pesma "Anđele moj brate", koja je odsvirana u čast muzičara od kojih su članovi benda učili i s kojima su se družili, a koji više nisu živi. Pesma je posvećena Srđanu Đuriću, Milanu i Magi iz EKV, Rajku Kojiću, Lazaru Ristovskom.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online