Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.10.2014.
09:33
S. Đurić - Vesti A

Sanjarenje me uvek inspiriše

Lena Kovačević (32) dobitnica je priznanja Zlatna značka za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstvo kulture i informisanja. Njen CD "San" je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona. Mlada džez-pop pevačica ne krije sreću zbog ovog priznanja, mada se ne opterećuje nagradama.

Srećna: Lena Kovačević

- Iskreno, lep je osećaj kada nešto što radite, a posebno kada se bavite žanrom muzike kojim se ja bavim, bude primećeno i nagrađeno. Sve su to neki dragi i lepi koraci ka budućim projektima - kaže Lena Kovačević.


Nagradu Zlatna značka je podržala i Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova. S obzirom na to da ste studirali u Amsterdamu da li imate kontakte u dijaspori?
- U kontaktu sam sa pojedinim ljudima iz Holandije, volela bih da se družimo više i muzički, upravo projekat na kome trenutno radim je namenjen tome. Konstantno planiram nešto, nikad ne mirujem i to je, bar meni, zabavni i divni deo ovog našeg posla i pruža puno mogućnosti. Realizacija je, naravno, druga priča, ali sanjarenje me uvek inspiriše. U planu je jedan divan projekat u inostranstvu, sad sam se na neki način pomalo fokusirala na to, mada imam i neke ideje za jedan lep projekat za domaću publiku.

Da li ste očekivali ovakav uspeh albuma "San"?
- Najveća nagrada za trud i ljubav koji je uložen u album je nagrada publike. Moja publika je odabrana, i vremenom mi smo se prepoznali. To što je moj album bio najprodavaniji album autora celog regiona, je stvarno lep podatak.

Zlatna značka

Osim Lene u Narodnom pozorištu uručeno je 53. priznanje Zlatna značka, a ovogodišnji dobitnici su, između ostalih, i glumci Miloš Biković, Nela Mihailović, Milena Vasić, Miša Aleksić, Nebojša Kundačina, Aleksandar Srećković Kubura, muzičari Jovan Maljoković, Nikola Čuturilo i drugi.

Gde ćete održati koncerte do kraja godine?
- U planu su koncerti u regionu uglavnom, Slovenija i Hrvatska, ali volela bih da organizujemo i jedno lepo druženje sa beogradskom publikom.


Izuzetno ste obrazovan muzičar. Koliko to pomaže, a koliko odmaže?
- Pomaže u svakom slučaju, biti muzički pismen, "negovati" to muzičko biće od najranijeg detinjstva ne samo što je divno i važno zbog profesije, već i samog duha. Muzika je inspirativna, uzdiže čoveka i svet čini lepšim mestom, muzika je strast.

Kako vidite današnju muzičku scenu u Srbiji i u regionu?
- Smatram da je dobro što postoji "sve". Bilo bi divno da je sve i podjednako medijski zastupljeno kako bi se publika sa svim žanrovima muzike dovoljno upoznala. Premalo je klasične, duhovne, ili džez muzike na TV kanalima i na radiju.


Da li publika u Srbiji ima sluha za džez?
- Ne bavim se tradicionalnom džez muzikom, ima tu dosta popa i nekih drugih stilova, ali bez obzira, imali smo divan koncert u punoj sali Doma sindikata. Dakle postoji interesovanje, a i džez festivali su izuzetno posećeni što je sjajno.
 

Dobra organizacija

Da li je teško uskladiti privatni život i poslovne obaveze?
- To su dva sveta koji u mom slučaju žive svaki svoj život. Znam koji deo dana je posvećen poslu a koji porodici, dobra organizacija je jedina opcija. Imam sina i biti majka je najlepša uloga, nešto što se ne može razumeti baš sasvim dok se ne postane roditelj. I to sam slušala, ali nisam verovala dok i sama nisam postala mama - kaže Lena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online