Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.10.2014.
09:20
V. Tasić - Vesti A

Evrosong: Svi strepe od novog debakla

Do izbora srpskog predstavnika na Evrosongu u Beču 2015. godine ostalo je još četiri i po meseca, ali medijske spekulacije ne prestaju. I dok se pojedini pevači sami nude pokušavajući da se dodvore onima koji odlučuju, mladi i anonimni izvođači nadaju se da će dobiti svoju šansu na audicijama.

Važna je pesma: Ivana Selakov
 

- Ja o svemu tome neću da kažem ništa. Jednostavno, nemam nikakav komentar. Sve što sam imao da kažem rekao sam pre dve godine kada sam dobio priliku da se izborim za mesto srpskog predstavnika, ali nije mi se posrećilo - kaže Dušan Svilar, koji ne želi čak ni da odgovori na pitanje da li bi voleo da ode na Evrosong.


- Najbolje je da narod odluči ko će otići, nezavisno od toga šta bi neko voleo - dodaje Svilar.

Treba da idemo na Evrosong
 

Šansa za mlade

Zdravko Čolić takmičio se 1973. godine na Evrosongu u Luksemburgu sa pesmom "Gori vatra", kao predstavnik tadašnje Jugoslavije. Kako kaže, ne sviđa mu se kako sve to danas izgleda, ali ističe da je dobro za Srbiju da ima svog predstavnika na takmičenju u Beču 2015. godine.


- Treba da idemo na Evrosong, jer je to odlična reklama. Ja ne volim Evroviziju, jer se tu sve manje peva, ali treba dati šansu nekim novim, anonimnim pevačima da se dokažu. Poslednjih godina pažnja se najviše posvećuje efektnom scenskom nastupu, jer samo pevanje tamo baš i ne prolazi - kaže Zdravko Čolić.

Tijana Dapčević, koja se ove godine nije proslavila kao predstavnik Makedonije na Evrosongu u Danskoj, priznaje da ne zna kako se bira predstavnik Srbije, pa ne bi ni da diskutuje o tome.


- Ali, moram da kažem da bih rado ponovo učestvovala na Evrosongu, jer je to zaista divno iskustvo - kaže Tijana. Ivana Selakov, koja je bila deo grupe Bjuti kvins, koja je pratila Mariju Šerifović kada je pobedila u Helsinkiju, smatra da ukus pobede ne treba kvariti.


- Najvažnija je pesma i po onome kako smo prolazili poslednjih godina u Beč treba da ode dobar pevač sa ozbiljnom, zahtevnom, raskošnom baladom. Sa šaljivim i pesmama bržeg ritma nismo dobro prolazili. Ne mora pevač na sceni baš da bljuje vatru, ali mora da ima upečatljiv nastup. Mislim da ne bih ponovo išla na Evrosong, ali sa dobrom pesmom, ko zna - iskrena je Ivana.


Nekoliko puta su na najveće evropsko muzičko takmičenje pokušali da odu folk pevači. Ovom izazovu nije odolela ni Lepa Brena, koja je pre više od tri decenije pevala "Sitnije, Cile, sitnije", ali nije uspela da dođe do Evrosonga.Kompozitor Miša Mijatović, urednik za narodnu muziku u PGP RTS-u, smatra da folkeri nemaju šta da traže na evrovizijskom takmičenju.


- Imamo odlične mlade pop pevače i nema potrebe da folkeri uleću na njihov teren. Taj koga ćemo poslati da predstavlja Srbiju u Beču treba da bude faca koja će pevanjem, izgledom i stavom skrenuti pažnju na sebe. Naravno, mora da ima harizmu. Dosta smo se, brate, brukali i blamirali šaljući neke za koje niko nikad nije čuo ni u Srbiji, a kamoli u Evropi. Evrosong je vrlo skup sport i to sebi više ne smemo da dozvolimo. Najkraće rečeno, treba nam ženski Željko Joksimović! - smatra Miša Mijatović.


Mnogi smatraju da je sam način izbora već u startu - promašena stvar. Treba pre svega pronaći dobar model izbora srpskog predstavnika i toga se držati, a ne svake godine menjati uslove i način, jer to samo dodatno komplikuje stvari. Osim pesama "Lane moje" i "Molitve", koje su bile veliki hitovi, ostale numere s kojima smo se predstavljali u Evropi poslednjih godina nisu dobro prošle ni u Srbiji, a kamoli u Evropi.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 14:25
zar nije Srbija odustala od učestvovanja na ovoj farsi? zašto se bacaju pare, Vučiću?
Sreda 15.10.2014. 16:03
Bacaju pare da bi neki peder (ili neka kreatura tipa Karleuše) išao na izlet. Nažalost, ima dovoljno kretena za tele-glasanje, odkojih žive "reality" zabavljači.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online