Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.10.2014.
10:28
D. Dušanić - Vesti A

"Fosili su zreli za penziju"

Nekada izuzetno popularna grupa Novi fosili oproštajnu turneju Ljubav nema kraja započinje koncertom u Centru Sava 25. oktobra. Beograd nije odabran slučajno jer, kako kaže Sanja Doležal (51), uvek im se posrećilo kad bi turneju započeli iz ovog grada.

Voli Beograd: Sanja Doležal
 

- Novi fosili su zreli za penziju. Želimo da se oprostimo od publike dok nas još zdravlje služi i možemo lepo da sviramo, pevamo i zabavljamo se na sceni. Narednih godinu dana sviraćemo po regionu, a poslednji koncert biće idućeg oktobra u Zagrebu. Posle 45 godina rada, vreme je da kažemo zbogom koncertima - rekla je Sanja Doležala i dodala da se neće predomisliti.

Sećanje na Evrosong

- Lepe uspomene nosimo kao učesnici Evrosonga na kome smo učestvovali 1987. godine sa pesmom "Ja sam za ples" i osvojili četvrto mesto. Nas nije zanimala inostrana karijera jer smo imali dobre pozicije u svojoj zemlji. Ima mnogo devojaka koje pevaju dobro kao, na primer, Bijonse, ali teško je reći koji faktor odlučuje koja će od njih postati zvezda. Žao mi je jedino što pesme Rajka Dujmića nisu našle neki put do inostranstva jer mislim da bi bile svetski hitovi.

- Nastavka neće biti. Ovo ne radimo zbog para, već iz zadovoljstva. Uostalom, svaki kraj je neki novi početak.


Da li ćete nastaviti da radite na televiziji?
- To mi prija, odgovara i to volim. Već godinu dana na HRT 1 radim kao voditelj jutarnjeg programa "Dobro jutro, Hrvatska". Radim dva do tri dana nedeljno, emisiji ide uživo što daje dozu adrenalina važnu za ovaj rad. Mnogi me pitaju koliko mi je teško da ustajem u cik zore, ali ja s tim nemam problem. Moj bioritam je odavno u tom fazonu. Od kad su moja deca krenula u školu, počela sam da se budim rano kako bih ih spremila za odlazak na nastavu. Doduše, zbog jutarnjeg programa moram nešto više da poranim, no ništa strašno.


Nekada ste važili za jednu od najlepših pevačica, ali ste izbegavali medije, a danas?

- Nisam im ja zanimljiva. A u vreme kada sam bila mlada, luda i neobuzdana, nije bilo tabloida.

Optimista

- Po prirodi sam optimista i takva sam bila u svim nedaćama. Kojeg smisla ima brinuti se i razmišljati negativno od jutra? Držim se poslovice: "Posle kiše dolazi sunce" jer to je stvarno tako, koliko god trajala kiša - kaže s prepoznatljivim osmehom Sanja Doležal.

Ipak, pamti se kada ste goli skočili u bazen na Tašu.
- Mladost - ludost! Imala sam 16 godina i s grupom Prva ljubav prvi put sam pevala u Beogradu. Na kraju nastupa na bini sam poskidala garderobu sa sebe i skočila u bazen. Publika je bila zaprepašćena, a onda se prolomio aplauz. Posle koncerta sam od tadašnjeg menadžera dobila picu jer taj skok je bio zbog opklade. Jednoj tinejdžerki ne treba govoriti da nije dovoljno luda da nešto napravi. Kasnije nije bilo takvih ludosti. Kad si javna ličnost, trudiš da ne praviš gluposti na javnom mestu. Fosili nisu imali ispade, nisu se skidali, tukli, razbijali, nisu davali povoda za skandale. Svi ljudi vole da se opuste, pa i da popiju. Znali smo i mi ponekad da popijemo malo više, ali smo to radili u našim kućama i vikendicama.


Da li su vaša deca nasledila muzički talenat od vas i pokojnog supruga?

- Sin Luka ima 20 godina, studira matematiku i neće ići stopama roditelja. Ćerka Lea je dve godine mlađa, završava gimnaziju i mašta o džez akademiji u Austriji. Iskreno, nisam baš srećna zbog njenog izbora, ali ima moju podršku. Ni moj otac nije bio srećan kada sam postala pevačica, ali ko je mogao da me spreči. Isto je i sa mojom ćerkom, zar je mogu zaustaviti ako to zaista želim.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online