Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 03.10.2014.
22:32
Vestionline, Blic A

Toma i Dragica kao u Holivudu, stigla i Zorana sa pratiocem

Znate gde su poznati i ugledni večeras bili? (Oni koji nisu otišli na koncert Dragane Mirković?) Naravno, na svetskoj premijeri filma "Sunčanica" ruskog reditelja Nikite Mihalkova, koja se večeras desila u beogradskom Centru Sava.

Centar Sava uređen je tako da podseća na glamurozne svetske premijere kakve se viđaju u svetu, sa širokim crvenim tepihom, špalirom fotoreportera, publikom koja željno čeka zvezde, zvezdama... Razlika je samo u tome što je ovaj premijeri, pored ljudi iz šoubiznisa, prisustvovao i državni vrh na neču sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, savetnikom premijera Srbije Aleksom Jokićem, ministarkom Zoranom Mihajlović... Nedostajao je još patrijarh Irinej pa da elita bude upotpunjena i verskom svitom.

Kao što i dolikuje premijerama filmova, tu je filmska ekipa u društvu reditelja Nikite Mihalkova: glavni glumac Martins Kalit, naš Miloš Biković i Viktorija Solovljeva.

Od poznatih ličnosti viđeni su i legendarni pevač Đorđe Marjanović, Ivana i Jelena Žigon, glumci Aljoša Vučković i Vuk Kostić, kao i reditelji Radoš Bajić i Emir Kusturica, koji je imao samo reči hvale za svog prijatelja Mihalkova.

"Nikita je veći od života i jednostavno obožavam njegove filmove. Očekujem da će ovo biti uzbudljivo veče, jer takođe obožavam i pisca Ivana Bunjina prema čijim motivima je i nastao ovaj film", rekao je Kusturica.

Nikita Mihalkov, oskarom nagrađeni reditelj, izdvojio je malo vremena pre ulaska u dvoranu da popriča i sa okupljenim novinarima.

"Nema potrebe za objašnjavanjem zbog čega se premijera održala u Srbiji. Oni su moja braća i volim ih. Kad nešto voliš, nema potrebe za objašnjavanjem", rekao je Nikita.

Na pitanje zbog čega se njegovi filmovi toliko fokusiraju na prošlost, on je objasnio da onaj ko zaboravlja svoju prošlost, nema budućnost.

"Nakon Beograda, film će se prikazati u Krimu, pa u Sevastopolju. Tako će se zatvoriti jedan moj simboličan krug. Naime, krajem prošlog veka, Srbi su primili ruske oficire tokom rata u Krimu, a ovako se ja njima zahvaljujem. Sve je kako treba da bude, zbog toga se moji junaci posle Srbije vraćaju u Krim", zaključio je reditelj.

Više o ovom filmu i razmišljanjima Nikite Mihalkova o Srbiji, Rusiji, Krimu i festivalima pročitajte OVDE.

POVEZANE VESTI

Subota 04.10.2014. 04:08
Malogradjani, i teški snobovi.(čast kusturici).ovo je primer,kad se tikva pokondiri.seljoberka dragica došla u grad, i transformisala se u damu.seljoberka ima komplekse, i stalno se nešto dokazuje. čast braći Rusima, ali od ovih njihovih domaćina mi se pvraća.
Subota 04.10.2014. 08:33
Gledajući Nikolića, mislim da je on toliko želeo da postane predsednik kako bi uživao u svim privilegijama, svečanostima i putovanjima. Tu i tamo pročita neki tekst i to je to. Polako gubim poverenje i u njega i u Vučića.
Subota 04.10.2014. 09:08
Neka, neka... Nek' posmatra narod koji kupuje krompir na komad.. Taman ga ubaci u šerpicu, dok se to kuva može da se divi novoj DIVi, -Dragici...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online