Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.06.2014.
09:07
V. Tasić - Vesti A

Sad Miću niko ne poznaje

Afera oko Miće Jovanovića, vlasnika Megatrenda i njegovog doktorata ozbiljno je uzdrmala i estradne redove. Jovanović, koji obožava pevačice, od kada postoji njegov fakultet imao je razne kombinacije sa ljudima sa estrade.

I Ekstra Nena u Mićinom estradnom jatu
 

Neki mladi pevači studiraju na Megatrendu, oni stariji su na ovaj fakultet upisali decu, a ima i onih koji su sada profesori na Megatrendu. I ne samo to. Ranije su se pevači utrkivali ko će zapevati na nekoj od proslava Megatrenda zbog dobrih honorara, a sada se mnogi prave da Miću ne poznaju.


Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, batalila je pevanje i posvetila se nastavi, a dogurala je do profesora na Megatrendu. Početkom ove godine ona je odbranila doktorsku disertaciju na temu "Brendiranje i globalizacija". Ali, pošto je buknula afera oko Miće ona se ne javlja na telefon. Kako kažu njeni prijatelji, sve što se dešava mnogo je pogađa, a posebno zlobni komentari pojedinih pevača na temu njenog doktorata.
 

Nata zaštitno lice

Zaštitno lice Megatrenda jedno vreme bila Nataša Bekvalac. Imala je primamljivu ponudu da na fakultetu ostane kao asistent, ali je negde u pregovorima sa Jovanovićem zapelo. Kao student ovog fakulteta, Nataša je nekoliko meseci radila u sektoru marketinga, pokušavajući da svojim primerom privuče što više studenata. Mogla je Nataša dogurati i do doktora nauka na Megatrendu, samo da je bila ambicioznija. Ali, pevačka karijera joj je bila važnija, pa se sa fakulteta povukla.

Već nekoliko godina na Megatrendu kao profesor radi Biljana Pejović, supruga pevača Ace Pejovića. Predaje analizu poslovanja i upravljanje projektima. Aca kaže da se u posao svoje žene nikada nije mešao i da izbegava one koji su preko njega hteli da obezbede sebi protekciju na fakultetu.


- Mnogi ni ne znaju da je Biljana moja supruga, ona na poslu ne priča o tome. Gospodina Jovanovića ne poznajem, nikada ga nisam sreo, a ne verujem da on uopšte zna da sam ja Biljanin suprug. Moja žena je sve postigla svojim radom. Bila je sjajan student i zbog odličnog proseka joj je ponuđeno mesto na fakultetu. Zaista ne znam šta se dešava na Megatrendu. Ako je neko nešto zgrešio, postoje institucije koje će to razrešiti. Nije moje da se mešam u politiku fakulteta, a na svoju ženu sam ponosan - kaže Pejović.


Na Megatrendu već godinama vrvi od poznatih. Milica Pavlović, jedna od najpopularnijih mladih pevačica Granda dogurala je do četvrte godine studija kulture i medija na ovom fakultetu. Iako na nastupima žari i pali svojim glasom i izazovnim plesom, kako kaže na fakultetu niko ne obraća pažnju na nju.


- Tamo su svi poznati - sportisti, glumci, pevači, pa nikome nije neobično kad vidi nekoga ko je popularan - kaže Milica.


Mirko Šijan, sin Goce Božinovske, bio je student Megatrenda, ali posle svađe sa jednim profesorom promenio je fakultet.


- Svi privatni fakulteti su teški. Na njima najčešće rade profesori koji predaju i na državnim fakultetima, tako da se sve svodi na isto. Moja ćerka Zorana je završila studije na privatnom fakultetu i odlično znam koliko je učila. Duša bi me bolela kada bih čula da neko omalovažava njenu diplomu zato što je stečena na privatnom fakultetu. A moj sin kada je upisivao studije gledao je samo da na njemu ima što više lepih devojaka. Tako je i upisao Megatrend, pa se ispisao - kaže Goca Božinovska.

I privatni, i državni

Maša Janković, starija ćerka Gordane Stojićević završila je privatni fakultet modnog dizajna, ali je posle toga uz mlađu sestru Lanu upisala je studije psihologije na državnom Filozofskom fakultetu.


- Studije modnog dizajna na privatnom fakultetu su bile dobra priča, jer je vlasnik fakulteta bio bivši profesor državnog fakulteta. Nisam ni za kakvo generalizovanje tipa da su privatni fakulteti lošiji od državnih ili obrnuto. Mada, ako mogu da biram, ipak sam za državni fakultet - kaže Goca koja je završila studije veterine na državom fakultetu u vreme kada privatni fakulteti nisu ni postojali.


 

POVEZANE VESTI

Subota 21.06.2014. 09:42
Mića balvan je žrtvovan, na njemu priča staje, za njega se ne sekiram, da sam toliko para stekao uz pomoć, hm ko zna koga, tražio bih lično da me po obrazovanju proglase na nivou jaslica...a i za bolje nisam dok je ovakvih...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online