Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 22.02.2014.
16:39
E. V. A

Samo kreteni mrze Srbe

Britanski muzičar Džejms Blant (40) pre pet godina održao je koncert u Beogradu. Dočekan je, kako to i dolikuje u Srbiji - domaćinski. Mnogi mediji su još tada podsećali na njegovu vojničku prošlost koja ga je dovela i do Kosova pred kraj bombardovanja Srbije 1999. godine. Međutim, on je ubrzo batalio oružje i umesto puške "naoružao se" gitarom, snimio sladunjavu pesmu "You're Beautiful".

Mi smo dobra zemlja: Bora Đorđević
 


koja mu je donela svetsku popularnost. Ovaj muzičar ponovo je aktuelan u Srbiji, ali ne zbog mogućeg koncerta već zbog izjave koja je uzburkala javnost. Gostujući u jednoj emisiji bivši kapetan u vojsci, "pohvalio" se rekavši kako je učestvovao u NATO bombardovanju Srbije.

Pohvale brojnije od kritika

Na sreću, mnogo je više istinskih zvezda što među glumcima, što među muzičarima, koji o našoj zemlji govore mnogo lepše. Tako je holivudska zvezda Pirs Brosnan imao samo reči hvale za Srbiju nakon dva meseca snimanja filma "Novembarski čovek" prošlog leta u Beogradu. I Kevin Kostner, koji je u Srbiji zadržao mnogo kraće, hvalio je gostoprimstvo domaćina, kao i brojni muzičari svetskog glasa poput Stinga koji gotovo redovno gostuje u Beogradu. Što je veća zvezda, to je jednostavniji i bolji čovek, i u ovom slučaju se pokazalo kao tačno.

- Mi smo, znate, pošteno izbombardovali Srbe - rekao je Blant, a ubrzo se na internetu pojavio kratak video klip sa samo ovom rečenicom koja je uzburkala strasti ne samo na globalnoj mreži, već i razbesnela srpske muzičare.


- Nikada se nisam mešao u političke teme, pa tako smatram i da Džejms Blant treba da se okrene nekim pozitivnijim stvarima - prokomentarisao je Vukašin Brajić, koji je pre pet godina kao član grupe Operacija trijumf svirao kao predgrupa Blantu.


Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe, kaže da je dobro upućen u rad britanskog kolege, ali mu se ne sviđa njegova muzika.


- Znam ko je Džejms Blant, slučajno sam gledao neke njegove spotove i nisam oduševljen onim što radi. Što se njegove izjave tiče, neka dođe u Srbiju ko god želi, mi smo dobra zemlja, otvorena i za neprijatelje - poručio je u svom stilu Đorđević.


Svoj stav imaju i folk pevači, a Dara Bubamara bila je iznenađena kada je čula o čemu se radi jer je Blanta lično upoznala u Kanu.

Pročitajte još:

Džejms Blant

* Džejms Blant: Us*ali smo Srbe od bombardovanja

* Cane Partibrejkers: Blant je totalni kreten

* Blant se pravda: Nisam sprovodio nasilje na KiM


- Upoznala sam Dejvida Getu, Džejmsa Blanta i mnoge druge svetski poznate face. Delovao mi je kao vrlo simpatičan i opušten čovek, ali, naravno, to ne mora ništa da znači. Pitanje je koliko je istina da je on to zaista rekao. Kažem to jer se i meni često pripisuje ono što nisam rekla. Ali, ako je zaista to rekao za bombardovanje onda je to katastrofa i onda je on najobičniji kreten! Ljudi koji se bave muzikom, nikako ne bi smeli da se bave politikom. Ja sam, recimo, mnogo volela grupu U2, ali su mi se smučili kada je Bono Voks počeo loše da priča o Srbima. Više ih ne volim, pa makar imali najbolje pesme na svetu - kaže Dara.

Dara Bubamara

- Šta uopšte reći o takvom čoveku i onom što je rekao? Sramota, jad i čemer! Mi smo jedva zalečili svoje rane. Još bole, teško nam je, svakakvih muka imamo, samo nam još fali da neki belosvetski kvaziumetnici čačkaju po našim ranama- rekao je Aca Ilić.


- Njemu na čast. Ne znam šta će tog čoveka dočekati posle svega što je uradio, u čemu je učestvovao i šta je rekao. Bog sve vidi i sve se vraća i plaća. Mislim da bi trebalo ozbiljno da se zabrine za svoju budućnost - smatra Aleksandar Stanimirović iz Amadeus benda.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 17:27
Smeće ovozemaljsko, ako ne griješim! "Čujte zvuk naših aviona, koji nose užas, strahotu i jad. Bombe, bombe, bombe, bombe nad Engleskom..." (Dr.Jozef Gebels za kampanju "Morski lav") Engleska, SAD i Vatikan - RASADNICI ZLA. Treba im ZLO na vlastitom tlu da se konačno otrijezne i dobiju empatiju. batina je iz raja izašla! Mudžahedini u Londonu, probudite se!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online