Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 26.01.2014.
21:13
S. Đurić - Vesti A

Moćni rendžer ubija zbog jahte

Da su mnoge svetske zvezde česti stanovnici zatvora zbog uzimanja droga, učestvovanja u tuči ili saobraćajnih prekršaja, nije ništa novo. Međutim, pojedini su zatvarani i zbog teških dela kao što su ubistva.

Velika popularnost, novac i bahatost slavnih često ih dovedu do nesmotrenih poteza koji njihove živote pretvaraju u prave drame. Među onima koji su počinili ubistvo su i Metju Broderik, Robert Blejk, Čarls S. Daton i drugi.

Skajlar Dilion, koji je glumio u filmu "Moćni rendžeri", usmrtio je sa saučesnicima bračni par penzionera i danas čeka izvršenje smrtne kazne
 

Metju Broderik, sadašnji muž Sare Džesike Parker, zvezde serije i filma "Seks i grad", boraveći u Irskoj 1987. godine, sa tadašnjom devojkom Dženifer Grej izazvao je tešku saobraćajnu nesreću. Naime, on je iznajmljenim automobilom BMNj udario direktno u volvo i izazvao smrt majke i ćerke. Naravno, glumac se branio, da pati od delimične amnezije i da se uošte ne seća sudara. Priznao je na kraju krivicu, ali je umesto kazne od pet godina zatvora optužen samo za neopreznu vožnju i minimalnu novčanu nadoknadu od 175 dolara. Metju je u toj saobraćajnoj nesreći prošao samo sa prelomom noge.


Čarls S. Daton je tokom 70-ih godina prošlog veka bio veoma problematičan. Njegovo bahato ponašanje nije moglo da dovede do nečeg dobrog, pa je prosto bilo neminovno da glumac završi iza rešetaka. Naime, zvezda filma "Elijen 3" proveo je sedam godina u zatvoru zbog ubistva. On je u kafanskoj tuči ubio čoveka. I to nije bio poslednji njegov boravak u zatvoru, pošto je Daton kasnije još tri godine ležao u zatvoru zbog nelegalnog posedovanja oružja i organizovanja pobune u zatvoru.

Robert Blejk, koji je karijeru počeo davne 1939, optužen je 2001. godine za ubistvo supruge. Nakon dugog sudskog procesa, tokom kojeg mu je čak pretila i smrtna kazna, na kraju je oslobođen krivice, jer porota nije uspela da se usaglasi. Zbog ogromnih sudskih troškova bankrotirao je.


Nož za pisma


Lilo Brankato Junior, koji je poznat po ulozi mladog kriminalca Metjua Bevilakve iz serije "Sopranovi", proveo je osam godina u zatvoru. Prvobitno je osuđen na deset godina zbog razbojništva i ubistva jednog policajca van dužnosti. Skajlar Dilion, koji je glumio u filmu "Moćni rendžeri" osuđen je 2009. godine na smrt zbog ubistva jednog bračnog para na njihovoj jahti. Sin dilera droge i narkomanke počeo je kao dete da glumi u TV reklamama, a onda i u "Moćnim rendžerima". Kao tinejdžeru prognozirali su mu uspešnu i blistavu karijeru. Međutim, kao 25-godišnjak, sa još troje saučesnika ubio je penzionere Tomasa i Džeki Hoks koji su u novinama dali oglas da prodaju jahtu. Jahta je pronađena kod Diliona koji je tvrdio da ima uredne papire da je kupio od nestalog bračnog para. Dilion je još u zatvoru i čeka izvršenje smrtne kazne.


Davne 1965. godine komičarka Fej de Vit, poznata po ulogama u brojnim serijama poput "Monk" i "Doktor Haus" presudila je bivšem suprugu, piscu i scenaristi Reju Alenu, usmrtivši ga nožem za otvaranje pisama! Na suđenju, glumica je tvrdila da se sve desilo u samoodbrani i da je nož dohvatila tek nakon što ju je Alen udario nekoliko puta. Takođe, objasnila je da se ne seća da je ubola Reja. Iako je bila optužena za ubistvo, sud je oslobodio odgovornosti jer je zločin počinila u samoodbrani.

Slava na Linkolnu


Najpoznatiji ubica među glumcima je Džon Vilks But, koji je u aprilu 1865. godine ubio predsednika Abrahama Linkolna u Fordovom teatru u Vašingtonu. But je u 17. godini započeo karijeru ulogom u Šekspirovom "Ričardu Trećem" i postao uspešan putujući glumac. Bio je strasni pobornik Juga i ropstva i radio je kao tajni agent Konfederacije tokom Građanskog rata. Osmislio je 1864. godine neuspeli pokušaj Linkolnove otmice. Posle predaje generala Konfederacije Roberta E. Lija, But i grupa zaverenika smislili su plan za atentat. Nekoliko dana nakon ubistva, But je ubijen tokom potere.


Voditeljka naručila ubistvo


Bivša televizijska voditeljka Elena Skordeli, njen brat i još dva muškarca osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva s predumišljajem kiparskog medijskog magnata koji je voditeljku otpustio i potom sprečavao da se vrati na njegov kanal. Sudsko veće presudilo je da su Elena Skordeli i njen brat Anastasios Krasopulos želeli da ga ubiju zato što je on onemogućio da se ona vrati na televiziju Sigma, koja je druga po gledanosti na Kipru. Atraktivnoj 42-godišnjoj voditeljki je stavljeno na teret da je platila ubistvo.

 

Sumnjivi Delon


Francuski mediji nisu bili ubeđeni u nevinost Alena Delona, kada su ga osumnjičili da je naručio ubistvo srpskog telohranitelja Stevicu Markovića. Međutim, deo javnosti nije verovao slavnom glumcu i njegovoj supruzi Natali. Markovićev cimer Uroš Milićević je u izjavama sudu ponajviše sumnjičio Alena i Natali Delon.
- Ubeđen sam da je Delon naručio ubistvo. Kad se nije još znalo šta je sa Stevanom, pošto je jednostavno nestao 22. septembra, Delon mi je rekao da on nema nikakve veze sa onim što bi mu se eventualno moglo desiti. Tada mi je na lep način zapretio da će naći način da me ućutka, ako se budem mešao - rekao je Uroš Milićević na suđenju.


Ejmi Lokejn Bovenajzer, koja se proslavila ulogom u seriji "Melrouz plejs", 2010. godine pijana je udarila u drugi automobil i ubila 60-godišnju Helen Siman. Iako je bilo očekivano da bude osuđena na maksimalnih 10 godina, njeno plakanje i kajanje na sudu doprinelo je da dobije samo tri godine.


Glumac koji je slavu stekao ulogom u seriji "Bekstvo iz zatvora", Lejn Gerison, odslužio je 40 meseci zatvora, jer je kao 26-godišnji mladić vozeći trešten pijan džipom usmrtio 17-godišnju devojku. Rebeka Gejhart, zvezda horora "Vrisak " i "Urbana legenda", 2001. godine je u Los Anđelesu pregazila devetogodišnjeg dečaka. Glumica ipak nije završila iza rešetaka, jer se van suda nagodila sa roditeljima pokojnog mališana.

Devojka kao provalnik


Iako važe za uzorne ljude, i neki sportisti imaju mrlje u biografiji. Mnogi od njih su upravo uništili karijeru zbog silovanja i ubistva, a u poslednje vreme ljudi iz sveta fudbala, košarke, boksa, atletike čine najteža krivična dela. Svetsku javnost je šokirala vest da je atletičar Oskar Pistorijus, koji trči uz pomoć specijalnih proteza, ubio svoju devojku Rivu Rivu Sitkman.

Tragedija se dogodila u Pretoriji, u februaru prošle godine. Iako se u prvi mah verovalo da je do ubistva došlo kada je Pistorijusova devojka nenajavljena u četiri sata ujutru došla do kuće poznatog sportiste kako bi ga iznenadila na Dan zaljubljenih, novi podaci južnoafričke policije demantuju tu tvrdnju! Komšije su čule žestoku svađu u domu Pistorijusa neposredno pre tragedije, a portparolka policije saopštila je da su i pre ovog fatalnog incidenta primali pozive zbog nasilnog ponašanja u domu Pistorijusa. Južnoafričkom olimpijcu odobreno je da položi kauciju od oko 250.000 dolara kako bi mogao da se brani sa slobode.


Jedan od najpoznatijih slučajeva ubistva je slučaj O'Džej Simpsona, bivšeg igrača američkog fudbala, a kasnije i poznatog glumca. On je 1995. godine osumnjičen za ubistvo svoje supruge Nikol Braun Simson i njenog prijatelja Ronalda Gudmana.

Međutim, u kontroverznom suđenju koje je trajalo dugi niz godina Simpson je oslobođen optužbi. Priznao je zločin mnogo godina kasnije i to gostujući u emisiji kod Opre Vinfri, koja je radila sa njim istorijski intervju u zatvoru. On je istakao da je ubio bivšu suprugu, navodno u samoodbrani. Opri je posle duge procedure uspelo da dobije dozvolu da snimi intervju u zatvoru, a gledanost je oborila sve rekorde. Simpson trenutno služi kaznu u zatvoru u Nevadi, gde je osuđen na devet godina zbog pljačke i otmice u oktobru 2008. godine. Iako je u slučaju ubistva njegove supruge sve ukazivalo na njegovu krivicu, on je brzo oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Zašto je bivši sportista odlučio baš Opri da prizna svoju krivicu nije poznato, ali očigledno je da dobro poznaje zakon, jer neće snositi posledice za zločin posle oslobađajuće presude, jer po zakonu ne može biti ponovo optužen za isto krivično delo.

DRUGA STRANA MEDALjE

 

Žrtve nesporazuma

 

Mnogi glumci su i sami bili žrtve nasilnika i ubica. Poznatog glumca, režisera i političkog aktivistu izraelskog Arapina Džuliana Mer-Kamisa ubili su pre tri godine maskirani napadači u izbegličkom logoru u Dženinu na Zapadnoj obali. Mer-Kamis je ubijen u svom automobilu samo nekoliko metara od pozorišta Sloboda koje je osnovao.


Glumca koji je igrao maskiranog ubicu u britanskom filmu na Filipinima ubio je noćni čuvar, jer je mislio da je reč o pravom zlikovcu! Nesrećni Kirk Abela je za vreme tragedije bio u akcionoj sceni, u kojoj je učestvovao u pucnjavi u pokretu. Američka glumica Šaron Tejt stradala je u napadu poklonika Čarlsa Mensona, koji su je izboli 16 puta, te pobili i njene prijatelje s kojima se vraćala s večere. Šaron je tada bila u braku s Romanom Polanskim i trebala je da se porodi za malo više od mesec dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 04:22
Добро, ради чега нисте у стању да откуцате "W", већ га упорно презентирате као "NJ"...? Предефинисана вам тастатура? Нисте нормални? Шта...? Ово вам је најмање 50. пут...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online