Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.12.2013.
06:08
S. Đurić - Vesti A

Kad kum sočno opsuje

Da na javnoj sceni ne postoje samo tračevi, prepucavanja, brojne intrige, skandali, pa čak i tuče dokazuju i kumstva među pevačima. Iako u svetskom, ali i našem šoubiznisu vladaju rivalstva i prijateljstva kratkog daha, ipak ima i prisnih i iskrenih odnosa, pa su mnoge zvezde za kumove odabrale svoje slavne prijatelje i kolege. A u Holivudu važi pravilo što više kumova, više sreće.

Kume Ceca i Sanja Đorđević na svadbi Viki Miljković i Dragana Taškovića

Tako su Anđelina Džoli i Bred Pit za kuma svojih blizanaca Vivijen i Niks odabrali pevača grupe U2, Bona Voksa. Pravilo da se kumstvo ne odbija veoma dobro zna i Bono koji je predlog oberučke prihvatio. Svoje prijateljske odnose kumstvom su ojačali i dve velike svetske zvezde, Madona i Sting. Sting i njegova supruga Trudi Stajler kumovi su Roku Ričiju, Madoninom sinu iz braka sa režiserom Gajem Ričijem.


Posle rođenja sina Demijana 2002. godine Elizabet Harli je za sina izabrala čak osmoro kumova, a za jednog od njih odabrala je bivšeg partnera Hjua Granta. Glumica se od kolege rastala 2000. godine, posle čega je ubrzo sklopila brak sa biznismenom Stivom Bingom. Naime, da joj je kao partner ostavio gorčinu u stomaku govori i činjenica da su filmovi u kojima glumi kum Hju Grant strogo zabranjeni u kući ove glumice. Naime, Elizabet je sinu zabranila da gleda Grantove filmove jer njegov kum u njima puno psuje. Stroga mama je svom devetogodišnjem mezimcu popustila na kraju i odvela ga u bioskop na premijeru animiranog filma "Pirati" u kojem Hju pozajmljuje glas jednom od glavnih likova.
 

Rivali za primer

Kumovi za primer su svakako Dušan Ivković i Željko Obradović. Proslavljeni košarkaški treneri najbolji su primer da kumstvo može opstati i pored velikog rivalstva.
- Kum me je zasluženo pobedio - izjavio je jednom prilikom Željko, čiji je klub izgubio od Dudinog. Ovi veliki prijatelji, rivali i kumovi naći će se i na velikom platnu u filmovima "Visokoletač" i "Čovek odluke", koji su o njima snimljeni.

- Htela sam da Demijan vidi svog kuma na ekranu, ali u svakom njegovom filmu sam pronalazila scene i dijaloge koji nisu primereni za Demijanov uzrast i zato Hjua zasad može da gleda samo u animiranim filmovima - objasnila je glumica.

Surogat sinovi

Viktorija Bekam je predložila zvezdi "Očajnih domaćica" i svojoj dugogodišnjoj prijateljici Evi Longoriji kumstvo, što je Eva presrećna prihvatila. Popularna očajna domaćica toliko se obradovala što će kumovati maloj Bekamovoj izjavivši kako će se truditi da bude uključena u njeno odrastanje.

Krštenje malene Harper Seven organizovano je u Velikoj Britaniji, a Dejvid i Viktorija su kumu izabrali još dok je devojčica bila u majčinom stomaku. Poznato je da njih dvoje za svoju decu imaju samo slavne kumove, poput Eltona Džona i Dejvida Furniša.

Proslavljeni muzičar Elton Džon i njegov partner Dejvid Furniš pitali su pre dve godine slavnu pevačicu Lejdi Gagu da bude kuma njihovom sinčiću Zakariju. Dvomesečnog Zakarija je na svet donela surogat majka, na Božić, 25. decembra 2010. godine. Sreći ovog poznatog, ekscentričnog para nije bilo kraja. Gaga se odlično snašla u ulozi kume, pa joj je ovaj par dodelio i titulu kume njihovog drugog sina Elijaha dve godine kasnije.

Krštenje na dvoru

Samo 21 zvanica prisustvovala je krštenju tromesečnog princa Džordža, koje je obavljeno u kraljevskoj kapeli u palati Sent Džejms u centru Londona. Odlučivši se za ceremoniju u krugu najbliže rodbine i kumova, roditelji, princ Vilijam i Kejt Midlton pokazali su da žele da sačuvaju privatnost sina koji će jednog dana sesti na britanski tron.

 

Engleska kraljevska porodica i kumovi
 

Za kumove Vilijam i Kejt su izabrali šest prijatelja i Vilijamovu sestru od tetke i šampionku u konjičkom sportu Zaru Filips, raskinuvši tako sa dosadašnjom tradicijom imenovanja kraljevskih zvaničnika na tu dužnost, sa željom da Britancima pošalju moderniju sliku o sebi.

Dru Barimor sigurno je svetska zvezda koja ima najviše kumova, a jedna od njih je i legendarna italijanska glumica Sofija Loren. Do kumstva je dovela njena druga kuma Ana Strasberg, koja je bliska sa italijanskom divom i koja je Dru često vodila na Sofijino imanje u blizini Los Anđelesa. Stiven Spilberg je kao blizak prijatelj roditelja Gvinet Paltrou imenovan za njenog kuma odmah po njenom rođenju, a na listi kumova slavnog režisera je i Dru Barimor. Kada je Lajonel Riči usvojio Nikol, za njenog kuma odredio je dugogodišnjeg prijatelja Majkla Džeksona.

Polica puna knjiga

Izgleda da su Bijonse i Džej Zi otišli na sam vrh kako bi pronašli kumu za svoju kćerkicu Blu Ivi. Kada se ova muzička diva porodila, odmah je počelo da se šuška da je izbor za kumu pao na Opru Vinfri. I šuškanja su se ostvarila u javnosti. Opra je maloj Blu spremila veliku policu punu knjiga.

Porodične zakletve

Po uzoru na svetske zvezde, i na našoj javnoj sceni vlada trend kumovanja. Tako je Svetlana - Ceca Ražnatović kuma fudbaleru Dragiši Biniću, kao i koleginici sa estrade Viki Miljković na njenom venčanju s Draganom Taškovićem Tašketom. Lepu Brenu je s Bobom Živojinovićem venčao Saša Popović, direktor Granda, a Brena je i kuma sa pevačicom Sanjom Đorđević. Kume su i pevačice Ana Bekuta i Mira Škorić, a okumile su se i Goca Božinovska i Zlata Petrović, a Goca se proletos na "Farmi" pohvalila Zorici Marković da joj je Zlata Petrović toliko dobra prijateljica da je sigurna da bi dala život za nju.

Željko Mitrović je za kumu svojih ćerki odabrao pevačicu Leontinu Vukomanović, dok je Željka Joksimovića venčao menadžer Bane Obradović, a njegovoj supruzi Jovani svedok na venčanju bio je kolega Srđan Predojević. Joksimović je kum i sa glumcem Nenadom Jezdićem. Šaban Šaulić kumovao je Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđeloviću Kemišu, a kumovi su i zemljaci Miroslav Ilić i Dobrivoje Topalović. Glumac Nebojša Glogovac je za kuma izabrao kolegu Vojina Ćetkovića, kome je venčani kum drugi kolega Nikola Đuričko. Na venčanju Slobode i Vojina mladina kuma je bila glumica Nataša Ninković.
 

Aleksandra Radović i Sergej Ćetković

Katarina Radivojević se pojavila kao svedok na venčanju pevačici Ani Stanić.
- Prvi put u životu sam kumovala, a bio je to za mene veliki i odgovoran zadatak. Najviše me je dirnuo čin venčanja u manastiru Velika Remeta na Fruškoj gori. Presrećna sam što su me Ana i Momčilo uzeli za kumu - rekla je Katarina za beogradske medije.


Neraskidivim prijateljstvom i kumstvom povezani su i Aleksandra Radović i Sergej Ćetković.


- Sergej i ja delimo nešto više od prijateljstva, postali smo kumovi i samim tim naša veza postala je neraskidiva, a tretiram ga kao člana porodice. On je krstio moju ćerku Ninu! Mi smo veliki prijatelji i meni i njemu se roditeljstvo dogodilo skoro u istom trenutku, pa će naše ćerke moći da se druže. Mnogo mi je značilo što je prihvatio kumstvo, a Ninu smo krstili u manastiru Žiča - rekla je Aleksandra Radović.


I sport u Srbiji iznedrio je brojna kumstva. Neka su i posle dugo godina ostala neraskidiva. Da kum nije dugme, pokazali su i Dejan Stanković i Marko Pantelić koji su kumstvo isplanirali još dok su igrali zajedno za Zvezdine omladince. Deki je kum i sa Sinišom Mihajlovićem, kao i sa Zvonkom Milojevićem.


- Da nije Dekija, verovatno sada ne bi bilo ni mene. Do kraja života ću mu biti zahvalan na podršci i pomoći - više puta je izjavio Milojević, proslavljeni golman Crvene zvezde, koji je ostao nepokretan posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

Muzički moral

Emir Kusturica

Ima dosta i onih koje su svoje kumstvo pregazili, a među njima su Goran Bregović i Emir Kusturica. Na pitanje novinara šta bi trebalo da se desi da se pomiri sa Bregovićem, naš proslavljeni reditelj je rekao:


- Ništa se ne može desiti. To je običan lopov - rekao je Kusturica.


Nesuglasice između njih dvojice počele su pre više od 15 godina kada su sarađivali na Kusturičinom filmu "Arizona drim". Tada je Bregović radio muziku za taj film, a te godine mu je Emir bio venčani kum.

 

Međutim, ispostavilo se da je muzičar kao svoju autorsku podmetnuo jednu korzikansko - jevrejsku pesmu, za šta ga je francuski sud i novčano kaznio. Zbog svega toga Kusta je prekinuo saradnju sa kumom i izjavio čuvenu rečenicu: "Bregović ima moral morskog krastavca."


I Momčilo Bajagić Bajaga nije u dobrim odnosima sa svojim kumom menadžerom Sašom Dragićem. Njih dvojica ne razgovaraju od 1994. godine kada su prekinuli poslovnu i privatnu komunikaciju.


- Nema šansi da se ikad pomirimo. Momčilo je prokockao moje poverenje, izdao kumstvo, nešto što je sveto. Smatrao sam ga velikim prijateljem. To ne mogu da mu oprostim i u tim stvarima sam isključiv - izjavio je jednom prilikom Dragić, koji kumu nikada nije oprostio što ga nije posetio u bolnici kada je bio teško bolestan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online