Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.10.2013.
14:40
J. Antonijević - Vesti A

Atipična misica: Slika ikone, sudi i glumi

Beograđanka Milica Vukliš (20) zvanično najlepša Srpskinja potpuno je netipična misica. Studira građevinski fakultet, slika ikone, profesionalno se bavi odbojkom, radi kao sportski sudija, a uskoro će se okušati kao glumica u ulozi partizanke u drugom delu serijala "Dramska trilogija 1941-1945." u režiji Radoša Bajića.

Zna šta hoće: Milica Vukliš

Prelepa i harizmatična nije plakala nakon proglašenja i ne želi da odgovara na uobičajena pitanja za misice - da li želi mir u svetu?


- Ne volim kliše pitanja. Svi bi voleli mir u svetu, ali mi normalni ljudi ne možemo da utičemo na to, već političari i moćnici. Nisam ni plakala, iako se to nekako očekuje od misice, jer kada sam srećna ja se smejem, pa su me od osmeha sutradan boleli obrazi. Inače retko plačem samo kada sam baš tužna, a kada sam izabrana za Mis to svakako nisam bila - kaže Milica.


Rekla si da si očekivala pobedu, otkud toliko samopouzdanja?
- Prijavila sam se na izbor da pobedim. Ne bih se ni prijavljivala da nisam bila sto posto sigurna da mogu da pobedim. Ne preporučujem nijednoj devojci da se prijavi, ako nije sigurna u sebe jer onda ne može da da svoj maksimum. Ovom titulom sebi otvaram mnoga vrata.

Slikanje ikona

- Oduvek sam volela da crtam, pa mi je profesorka likovnog u osnovnoj školi preporučila neke radionice. Bilo je crtanje stripa, ulje na platnu, ikonopis koji me je oduševio i tako je počelo. Slikanje ikona me ispunjava i opušta. Sama radim obradu drveta i lepljenje zlatnih listića, a svaka moja ikona je osveštana u crkvi. Nije toliko teško, jer sve radim sa žumancetom i prirodnim zemljanim bojama. Zato uvek kod kuće moram da imam jaja, jer kada ih nema onda nastaje kriziranje - kaže Milica koja je uradila preko 200 ikona, ali nikada nijednu nije prodala, već ih poklanja prijateljima.

Kako si odlučila da se prijaviš?
- Imala sam prilike da upoznam neke prethodne misice i uvek mi se dopadalo to što nose duge, elegantne haljine kao neke princeze. Dve moje drugarice su se prijavile za izbor, pa kad sam videla da je lako rekla sam - zašto ne bih i ja. A, i nervirali su me komentari da su naše misice ružne. Fora je biti i lep i hrabar.

Ispiti pre krune: Milica Vukliš, mis Srbije

Kako su tvoji roditelji reagovali na ovo takmičenje?
- Tata i mama me podržavaju u svemu i ja sam im zahvalna zbog toga. Redovno sam im slala slike i obaveštavala ih sa priprema šta se dešava. Žao mi je što je bilo zabranjeno da nas roditelji bodre iz publike, pa su moji kod kuće pratili izbor. Te noći smo slavili do pet ujutru sa prijateljima.


Kako reaguju tvoje kolege na fakultetu jer sada studiraju sa Mis Srbije?
- Već sutradan posle izbora išla sam na predavanja na građevinski fakultet i reakcije su bile zanimljive. Većina nije znala da sam se prijavila, ali svi su mi prilazili i čestitali. Čak je i jedan profesor ustao i rekao da mu je drago što je njegova studentkinja Mis Srbije. Inače na naš fakultet je išla i Mirjana Božović, koja je 2007. godine bila misica, ali ga je napustila jer nije mogla sve da postigne. Ja sam sada upisala drugu godinu na budžet, pa sam učila i za vreme priprema u Grčkoj. Kompanija Mis Ju mi je izašla u susret i pustili su me tri dana da se vratim kući kako bi položila ispit. Fakultet mi je mnogo težak, ali i mnogo bitan, jer pruža fantastične mogućnosti da obiđeš ceo svet i izgradiš dosta toga što ostaje.

Idu mi jezici

Šta krasi zid tvoje sobe?
- Trenutno duga i zvezde koje sam nacrtala po celoj sobi, ali planiram da oblepim sobu belim papirima na kojima ću napisati omiljene citate Meše Selimovića, jer želim svakog jutra kada se probudim da vidim neku misao - kaže Milica i otkriva:
- Engleski govorim tečno, španski usavršavam, a italijanski sam tek upisala. Tetka mi živi u Italiji, pa planiram da odem kod nje na dva meseca da usavršim jezik. Francuski sam učila u gimnaziji tako da baratam i sa njim. Idu mi jezici, šta ću.

Ponedeljak 21.10.2013. 17:16
У чему ли је искрена? Неко ко слика иконе не би се овако скидао и показивао целом свету да је у томе искрен.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online