Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.10.2013.
12:39
Beta A

Piter Gebrijel oduševio publiku u Areni

Britanski kantautor Piter Gebrijel održao je u subotu uveče u beogradskoj Kombank Areni izvrstan koncert pred oko 4.000 ljudi, na turneji na kojoj svira svoj najslavniji album "So" (1986) i odabrane pesme iz cele karijere.

Piter Gebrijel pevao za beogradsku publiku
 

Bez obzira na slabu posetu u Areni - 2.000 ljudi je sedelo u parteru i još toliko ih je bilo u prvom prstenu tribina - Gebrijel je odmah posle koncerta napisao na svom Fejsbuk profilu: "Hvala ti, hvala ti, hvala Beograde! Do sada najbolji koncert na turneji!"

Gebrijelov koncert je prvobitno trebalo da se održi u Zagrebu, ali je pre mesec dana, zbog propasti lokalnog promotera, odlučeno da se nastup premesti u Beograd.

Delu publike koji je došao iz Hrvatske, Gebrijel se na početku nastupa zahvalio sa "Hvala lipa".

Pogledajte atmosferu sa koncerta u Areni:

Kako je Piter servirao svoje pesme

Bend svira, razbija!

Gebrijelov bend, sačinjen od muzičara s kojima je svirao u vreme albuma "So", među njima velika sešn imena poput bubnjara Manu Kačea i basiste Tonija Levina, pružio je izvrsnu instrumentalizaciju. Bend se ponajviše istakao u "prevođenju" hita "Shock The Monkey" u akustičnu verziju i pretvaranju pesme "The Family And The Fishing Net" u jezivi audio horor film.

Koncert, sniman za živi album, bio je podeljen u tri celine, što je Gebrijel najavio na srpskom, sledećim rečima: "Prvo ide predjelo - akustični blok sa upaljenim svetlima. Onda idu električne pesme, a ko to preživi, dobija dezert, kompletan album 'So'".

Svirka je planirana kao "sedeća", ali su se stolice u parteru već na petoj pesmi, "Digging The Dirt " (1992), pokazale suvišnim, jer je publika poustajala i više nije sedala.

Po očekivanju, hitovi s multiplatinastog albuma "So" - slavni "Sledgehammer", "Don't Give Up", "In Your Eyes" i "Big Time" - naišli su na izvrstan odziv, ali ništa slabije nisu prošle manje poznate pesme, ili stariji hitovi poput "Shock The Monkey", "Biko", "Solsbury Hill" i "No Self Control".

Sam Gebrijel, iako vremešan (63), pevao je sigurno i nije bežao od visokih registara. Uglavnom je sedeo za klavirom, ali je itekako umeo da zaigra i potrči preko bine.

Na bis je izvedena pesma "Biko" (1980) posvećena heroju borbe protiv aparthejda Stivenu Bikou (Stephen Biko), a Gebrijel je pre nje rekao da se narod u Srbiji 5. oktobra 2000. godine digao za svoja prava, ali da ima još mnogo naroda koji to tek treba da urade i da njima tu pesmu posvećuje.

Od Dženesisa do solo karijere

Gebrijel je do 1975. godine bio pevač i flautista art rok benda Dženezis, a posle velikog uspeha konceptualnog albuma "Lamb Lies Down On Broadway", napustio je tu grupu i posvetio se solo karijeri. Na svoja prva četiri bezimena albuma (1977-1982) izgradio je reputaciju muzičkog i zvučnog eksperimentatora, a globalnu slavu stekao je s albumom "So".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online