Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.09.2013.
13:14
S. Đurić - Vesti A

Svetske zvezde preskupe

Za razliku od prethodnih nekoliko meseci kada se u Beogradu koncerte imale velike svetske zvezde poput Dženifer Lopez i Bijonse, te nastup Dipeš moda na Ušću, ova jesen u Beogradu biće mnogo siromašnija kada je u pitanju gostovanje zvezda iz inostranstva.


 

Iz domaćih produkcijskih kuća poručuju da je najveći problem besparica u Srbiji. Dodatni problem je i taj što nastupe neće da podrže ni veliki sponzori, pa će srpska publika morati da se zadovolji koncertima domaćih pevača i po kojim gostovanjem izvođača iz regiona.

Do kraja godine u Beogradu će nastupiti Piter Gejbrijel, hrvatski pevači Zlatan Stipišić Džiboni i Toni Cetinski, te oproštajni koncert grupe Vaja Kon Dios. Biće i tradicionalni koncert Miroslava Ilića 10. decembra u Centru Sava, te prvi nastup Ace Pejovića u Areni zakazan za 19. oktobar. I pored krize, Dejan Petričević, direktor beogradske Arene, najavio je da nas neobične scenske atrakcije, ali da o tome organizatori ne vole previše unapred da pričaju.

DOĆI ĆE I ONA KAD TAD: Lejdi Gaga

- Naša želja je da se iz godine u godinu ne ponavljaju stara imena. To jesu velike muzičke zvezde, ali one su već dve-tri decenije na sceni. Problem su nam imena koja su trenutno aktuelna u svetu. Njih želimo da dovedemo u Beograd. Mnogo je sigurnije da će oni doći u naš grad, lakše je sa njima pregovarati i doći do dogovora po mnogo nižim cenama. Dakle, cilj nam je da dovedemo najnovije i najpopularnije svetske muzičke zvezde - rekao je Petričević, ne precizirajući o kome je reč.

On ističe da je za sada sigurno da će do kraja godine biti održan još jedan veliki koncert u Areni.


- Ne volimo da pričamo unapred, niti da informacije puštamo u javnost pre nego što izvođači Beograd stave na svoj zvanični veb sajt. Imamo dosta toga u planu, ali ne mogu ništa više da otkrivam. Za sad je siguran još jedan veliki koncert do kraja godine, kao i tri velika imena za 2014. godinu.

I JA SAM PUNIO ARENU: Željko Samardžić

- U toku su i pregovori za 2016.godinu, ali bukvalno svako veliko ime koje vam padne na pamet, sa njim pregovaramo. Videćemo sa kim ćemo uspeti da se dogovorimo. Eto, ako baš morate da znate planiramo koncerte Lejdi Gage i Kejti Peri. Pokušali smo da bukiramo i Džastina Bibera, ali on nije imao planirane koncerte u regionu za koji bi vezali Beograd, i tu su se pregovori završili. Osim toga, on je veoma skup - iskren je Petričević.


Mnogi naši pevači smatraju da nije vreme za velike koncerte, a i kad se odluče za solistički nastup uvek biraju jeftiniju varijantu. Indira Radić smatra da je danas veliki koncert u Beogradu nemoguće organizovati.


- Velike koncerte u Beogradu sam imala pre deset godina. Tada je to bilo moguće uraditi, a da ne uđeš u velike dugove. Danas je to nemoguće bez velikih sponzora, jer u suprotnom organizuješ koncert s velikim gubicima - kaže Indira Radić. 

Potvrda uloženog rada


Željko Samardžić je do sada nekoliko puta pevao u punoj Areni smatra da ako se računa samo materijalna strana, veliki koncerti se ne isplate.


- Tačno je da se veliki koncerti manje isplate, ali s druge strane ono što vam donese uspešan koncert u velikom i prestižnom prostoru kao što je Arena, svakom pevaču sa ovih prostora, a bogami i šire znači mnogo za karijeru. Napuniti Arenu sa 15.000-20.000 ljudi je nešto što ima svoju težinu i što mora da se poštuje. Za mene je to i svojevrstan motiv kao i potvrda uloženog truda - kaže Samardžić. 

 

Za Arenu od 15.000 do 25.000 evra


Arenu može da zakupi ko god želi. Međutim, za to je neophodno da izdvoji minimum 15.000 evra. Toliko košta najam dvorane za 5.000 gostiju, bilo da je u pitanju koncert, utakmica, žurka, snimanje filma, reklame... Cena raste sa brojem pozivnica, ili karata, a najskuplja je za 20.000 posetilaca i iznosi 25.000 evra. U ovu sumu ulazi kompletna usluga, od hostesa, preko obezbeđenja, medicinskih ekipa, tehničara, električara, pa do utroška struje i vode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online