Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.09.2013.
14:48
D. Dušanić - Vesti A

"Zluradi ljudi me nisu slomili"

Nekada je polugola pevala sa grupom Models, a danas je poslanica u Skupštini Srbije. Nevena Adžemović (30), najatraktivnija poslanica u skupštinskim klupama, tvrdi da je na estradnu karijeru odavno stavila tačku, mnogo pre ulaska u politiku i Skupštinu.

Voli da radi: Nevena Adžemović
 

- Od kako sam u parlamentu Srbije, mnogo sam naučila. Bilo je teško na početku, zbog zluradih komentara i političkog neiskustva. Ali, što te ne ubije, to te ojača, pa sam se i ja osnažila i mnogo toga prevazišla. Aktivno sam uključena u brojne akcije i projekte, nemam strah, trudim se da obavljam svoj posao na najbolji mogući način i opravdam poverenje koji su mi građani ukazali. Na žalost, i dalje ima pojedinaca koji pokušavaju da me omalovaže i prikažu onakvom kakva nisam - priča Nevena, koja je veoma ponosna na svoj dosadašnji rad i navodi da nema razloga da se stidi bilo čega iz prošlosti.

Ne znam da štedim

- Posle završene srednje turističke škole studirala sam Ekonomski fakultet i diplomirani sam ekonomista. Ali, baš i ne znam najbolje da ekonomišem. Sve pare potrošim do poslednjeg dinara. Nikada nisam znala da štedim. Vodila sam se onim - snaći ću se već nekako kad bude trebalo. Volim da kupujem sebi, ali i drugima, iskrena je Nevena.

- Biti sa 30 godina poslanik, velika je stvar i ponosim se time. Uvek sam volela da radim i nisam bežala od obaveza. Od svoje 16. ne zavisim od roditelja, sama zarađujem, samostalna sam. Zar je to za osudu?! Valjda bi me zbog toga trebalo pohvaliti, a ne kuditi. Od kako sam u politici ne osećam se moćnom, imam samo još veću odgovornost.

- Bila sam i ostala na zemlji, nikada nisam poletela. Uvek sam bila skromna. Ipak, smeta mi kada se moje izjave režu, pa se onda još u novinama pored njih stavi moja fotografija od pre nekoliko godina - u kupaćem kostimu. Ima i onih koji više obraćaju pažnju na to šta sam obukla za skupštinsku sednicu, nego šta sam rekla. Ne odustajem ja tako lako, boriću se da sprovedem u delo ono što mislim da je ispravno, za bolju i pošteniju Srbiju, za boljitak svih građana.
 

Napisala knjigu

- Napisala sam knjigu "Kako sačuvati srpski rod", ali nisam je još objavila. Čekam pogodan trenutak. Kod kuće je svaki čas iščitavam, pa kad dođe inspiracija pomalo je dopunjujem. Inače, za pisanje ne koristim kompjuter, nego sve zapisujem olovkom na papiru. Naravno da znam da se služim računarom, ali ga koristim u druge svrhe. Nisam na društvenim mrežama, ne provodim vreme kuckajući komentare i poruke na Fejsbuku i Tviteru, mada mi rekoše da postoji nekoliko mojih lažnih profila. Pristalica sam druženja uživo, a ne u virtuelnom svetu.

 

Ljubav pobedila

- Sin Rastko je najvažnija i najvoljenija osoba u mom životu. Ide u obdanište i to u državno - kaže Nevena i pojašnjava odnos sa ocem svog deteta.
- Za Srđana Adžemovića sam se udala 2007. godine, ali smo se razveli posle tri i po godine. Ipak, pomirili smo se i živimo zajedno, iako nismo više zvanično u braku. Uostalom, taj papir nije ni važan, kod nas je - ljubav pobedila. Rastko bi voleo da dobije brata, ali videćemo.

Ima li šanse da se vratite na estradu?
- Na estradu sam stavila tačku još pre udaje i rođenja sina Rastka. Zasitila sam se svega toga, a ulaskom u politiku definitivno sam rekla zbogom pevanja. Ja nikada nisam maštala da budem pevačica. Moja tri i po godine starija sestra Ivana Stamenković Sindi me je uvukla u tu priču i nagovorila me da joj se pridružim u ženskom bendu Models. Sa grupom nisam imala loša iskustva, niti neprijatnosti. Tata je često Ivanu i mene pratio na nastupima, što nam je davalo sigurnost. Bile smo zaštićene, zarađivale smo džeparac, a za našu grupu svi su znali. Zbog svega smo verovatno i sazrele pre vremena. Ali, to je sve iza mene, bilo pa prošlo.


Koliko ste danas upućeni šta se dešava na estradi?
- Ne pratim muzička dešavanja, ali smatram da Modelsice na estradi nisu dobile adekvatnu zamenu. Kao klinka volela sam Džona Bonžovija, a ako bi trebalo da izdvojim nekog domaćeg pevača, onda je to Zdravko Čolić koji ima dugu, uspešnu karijeru i brojne hitove. Ja sam kućevan tip, veoma retko izlazim, pa ni ne znam šta se sve dešava u gradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.09.2013. 07:13
Nije tebe narod izglasao, nego Velja....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online