Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 01.09.2013.
05:14
S. Đurić - Vesti A

Holivud na kokainu

Nikada nije bila tajna da slavne ličnosti koriste razne opijate, neki iz zadovoljstva, neki iz radoznalostti, a nekima je to jednostavno stvar prestiža. I dok se neki kriju, u poslednje vreme sve je više onih koji su otvoreno pred kamerama pričali o svojim iskustvima sa nelegalnim supstancama. Tako se Lindzi Lohan nedavno pred kamerama ispovedila Opri Vinfri, koja je za ovo javno priznanje platila dva miliona dolara.

Zavisna sam od droge: Lindzi Lohan
 

Samo četiri dana nakon što je posrnula glumica izašla iz rehabilitacionog centra, u kojem je provela dva meseca prema nalogu suda, čuvena voditeljka dovela je u svoj studio. Problematična Lohanova koja je već nekoliko godina u žiži javnosti zbog svojih problema sa alkoholom, drogom i zakonom, na Oprino pitanje da li konzuimra drogu i alkohol, vrlo kratko i jasno odgovorila.


- Da, zavisna sam od droge - priznala je Lindzi.

Kupovaću drogu ćerki

Robi Vilijams, koji se u prošlosti dugo borio sa zavisnošću od droga i alkohola, rekao je da ne bi voleo da mu se ćerka Teodora Rouz drogira, ali ukoliko krene tim putem da će joj on kupovati drogu, kako bi bio siguran da konzumira najbolju moguću.

 

Dugogodišnji zavisnik: Robi Vilijams
 


- Sumnjam da će ona biti kao ja. Međutim, ako se na žalost to dogodi, voleo bih da budem tu kako bih bio siguran da konzumira najbolju drogu i uzimaću je zajedno sa njom - rekao je Robi Vilijams.

Televizijsko priznanje

U dvosatnom intervjuu otvoreno je govorila o svojoj zavisnosti od alkohola i tableta. Prema njenim rečima, kokain je koristila mnogo više i češće nego što se u javnosti pretpostavljalo. Lohanova je Opri ispričala i kako je šest puta pokušavala da se izleči od zavisnosti, ali bezuspešno. Ovog puta je, kako kaže, drugačije, pa se svim silama trudi da se vrati na pravi put.


- Mešala sam alkohol i kokain, ali u tome nikada nisam uživala - rekla je Lohan.
Svoju narkomaniju pravdala je lošim uticajem društva. Drogirala se najčešće na žurkama, a osim kokaina i alkohola glumica je koristila i amfetamine, koji su joj pružali osećaj sigurnosti. Prvi put je javno progovorila i o zatvoru, u kom je provela tri meseca nakon što je prekršila uslovnu kaznu 2010. godine.


- Bila sam u totalnom haosu i nisam mogla da se izvučem iz toga. Potajno sam se nadala da ću na kraju završiti u zatvoru, jer sam mislila da ću se tamo skinuti sa svega. Želela sam da budem na mestu gde ću moći da sedim i ne radim ništa.
Lohanova tvrdi i da sada ne konzumira ništa osim vitamina i lekova protiv želudačne kiseline.
 

Probala sve: Anđelina Džoli
 

Ovaj intervju obišao je svet i izazvao brojne reakcije. Baš kao kada je svojevremeno Anđelina Džoli priznala svoju dugogodišnju narkomaniju. Sa samo 20 godina ova poznata glumica probala je sve droge.
 

Muke Bitlsa

Pol Mekartni još ne može da veruje da su članovi kultne grupe Bitlsi preživeli razuzdane šezdesete godine, zbog toga što su se kako kaže toliko drogirali da često nisu znali ni ko su, a kamoli gde se nalaze. U eksluzivnom razgovoru za TV emisiju "Entertainment Tonight" on je otkrio da se liverpulska četvorka kljukala drogama na vrhuncu slave u tolikoj meri da su znali da zaspe u toku snimanja nekih od svojih najznačajnijih albuma. On je priznao da su preterivali, ali i da je drogiranje imalo i poneku pozitivnu stranu. Na primer, dok je bio pod dejstvom narkotika napisao je jednu od najpoznatijih pesama ovog benda "Let it Be".

- Probala sam i kokain, ekstazi, LSD i moj omiljeni heroin. Najgora je po mom mišljenju marihuana - izjavila je glumica.


Da je Anđelina bila narkomanka potvrdio je i bivši diler droge Frenklin Majer, koji je tvrdio da je dugo prodavao drogu holivudskoj zvezdi, te da se ona pod dejstvom narkotika pojavljivala i u medijima. U intervjuu za časopis "Lajf end stajl" Majer kaže da je Džoli postala njegov klijent kada je imala 21 godinu i da je nedeljno na drogu trošila 200-300 dolara.


- Viđali smo se dva-tri puta nedeljno, kada je bila u gradu. Od mene bi kupovala kokain i herion. Upoznao sam je 1997. godine, kada je imala samo 21 godinu i tada je trošila oko 100 dolara na drogu. Kupovala je oko pola grama kokaina i desetak grama heroina. Konzumirala bi to preda mnom i nije joj bilo važno da li je tu još neko - rekao je diler koji je 2002. godine proveo osam meseci u zatvoru zbog posedovanja kokaina.
Budući da je bila njegov dugogodišnji kupac, bio je posebno iznenađen kada je shvatio da ona zaista želi da usvoji i gaji dete.


- U transu od droge ona je rekla: "Mislim da bih stvarno želela da usvojim dete." Bio sam šokiran u kakvom stanju priča o usvajanju deteta.


Nedelju dana pre Majerovog skandaloznog intervjua, oglasila se i bivša dadilja Anđelinine dece, tvrdeći da je glumica neodgovorna i loša majka, koja sinu Medoksu dozvoljava da pije vino, vozi automobil i gleda porno filmove.
 

Ne bi bio dobar političar: Džordž Kluni se drogirao i bio sa puno žena

Holivudski zavodnik Džordž Kluni izjavio je jednom prilikom da ne bi bio dobar političar, iako ga mnogi ubeđuju da bi trebalo da počne da se bavi politikom.
- Mislim da nisam baš idealan čovek koji bi mogao da se bavi politikom. Spavao sam sa previše žena i drogirao sam se. Kada bih jednog dana poželeo da uđem u političke vode morao bih pre toga da priznam javnosti šta sam sve radio - bio je iskren Džordž Kluni.

Narkomanija zbog uloge

Teško je poverovati da je za ulogu narkomanke potrebno da se glumica zaista drogira izvesno vreme, ali i to se dešava. Britanska glumica Sijena Miler upravo je ovo rekla, da je za potrebe filma "Faktori Girl" drogirala nekoliko meseci. Prošla je kroz pakao zavisnosti, kako bi se bolje pripremila za ulogu. Naglašava, ipak, da je sve to sada iza nje. Nakon nekoliko meseci svakodnevnog konzumiranja opijata, navodno je odlučila da prestane i bez većih problema prekinula zavisnost. Dok se drogirala probala je kako kaže baš sve, a najviše su joj se dopale halucinogene gljive.


- Volela sam pečurke, koje su bile legalne do pre par godina. Ako bi trebalo da izaberem omiljenu drogu, to bi definitivno bile magične pečurke. Jebeno su zabavne - izjavila je Sijena Miler.

Narkoman iz radoznalosti

Za razliku od mnogih Mladen Vojičić Tifa, bivši pevač "Bijelog dugmeta" otvoreno priča o svojim iskustvima.
- Za razliku od mnogih iz moje generacije, ja sam relativno kasno stupio u kontakt sa drogom. To je za mene bila samo jedna stranica koju sam otvorio iz radoznalosti i onda je zatvorio. Jer, da sam stvarno bio neki narkoman danas bih bio dva metra ispod zemlje - pričao je Tifa.

Britanci koji su poznati po svom konzervativizmu bili su šokirani izjavama mlade glumice, pre svega jer smatraju da je dala loš primer svim mladim glumcima koji će u budućnosti igrati narkomane. Javnost, ipak, smatra da za uverljiviju ulogu zavisnika nije potrebno proći taj pakao, pa njeno eksperimentisanje sa drogama smatraju iživljavanjem, a ne pripremanjem uloge.


Iako na prvi pogled izgleda divlje, zbog tetovaža koje joj prekrivaju celo telo, Megan Foks je priznala kako je poprilično konzervativna devojka. Međutim, atraktivna glumica je priznala da je uzimala opijate.


- Drogirala sam se kad sam bila mlada, ali nikad zaista nisam volela drogu. Isprobavala sam razne stvari i na kraju ostala na marihuani. Nju uopšte ne gledam kao tešku drogu i mislim kako bi je trebalo legalizovati - kaže Megan Foks.


Glumica je otkrila da je cela holivudska svita na raznim drogama i dodaje da poznati i slavni uživaju veliku količinu belog praha.
- Ja sam jedna od malobrojnih u Holivudu koji se ne drogiraju i ponosim se time - kaže Megan.


I Nikol Riči priznala je da je dugo uživala u čarima opijata, jer je mislila da joj je jako dosadno u životu, pa je zato rešila da proba sve.
- Kada ste mladi, želite uvek nešto novo. Sa 18 godina uzimala sam dosta kokaina - istakla je Nikol.
 

Denzela spasla majka

Denzel Vošington u razgovoru za časopis "The Sun" rekao je da je odrastao u Bronksu i da se družio s pogrešnim društvom.
- Tri momka sa kojim sam provodio vreme u kraju završila su u zatvoru, a jedan je umro od droge - rekao je 58-godišnji glumac.
 

Denzel Vošington
 

On je istakao da mu je majka pomogla da ne završi u zatvoru kao njegovi tadašnji prijatelji.


- Nisam išao u školu i vreme sam provodio na ulici. Učiteljica je rekla mojoj majci: "On je pametno dete, vodite ga odavde". Majka je imala uvid s kim se družim i znala je kuda to vodi. Ne znam šta bi bilo sa mnom da nije bilo nje. Sigurno ne bih živeo ovakvim životom.


Denzel je srećan i što je zahvaljujući majci nastavio da se školuje i išao na fakultet, a kasnije završio i glumu. Školovanje je bilo temelj za uspešnu holivudsku karijeru, koja mu je donela čak dva Oskara.

Zanosna manekenka Naomi Kembel oca krivi za svoje probleme sa alkoholom i drogom, koju je probala sa 24 godine.


- Bila sam na jednom koncertu u Evropi i ponudili su mi kokain. Imala sam osećaj da sam nepobediva! Kao da mogu osvojiti svet. Kad sam se sutradan probudila, osećaj nepobedivosti je nestao. Zamenila ga je mučnina. I što sam više uzimala, sve sam više želela drogu. Tako sam postala težak zavisnik - priznala je Naomi u jednom intervjuu.
Pet godina kasnije prijavila se na odvikavanje i mesecima posećivala društvo anonimnih narkomana.


I Ledi Gaga je odlučila da progovori o svojim porocima, pa je pred TV ekranima u jednoj emisiji priznala da je koristila teške droge.


- Uzimala sam teške droge i stidim se zbog toga. Više ih ne konzumiram, ali sam ponekad član zelenog kluba - rekla je kontroverzna pevačica aludirajući na to da povremeno puši marihuanu.


Da su samo na marihuani priznali su i Dru Barimur, ali i Džordž Majkl.
- Marihuana me održava razumnim i srećnim. To je jedina droga koju sam ikada uzimao - istakao je Džordž Majkl. Sa druge strane Dru Barimur je šokirala svet kada je priznala da je marihuanu prvi put uzela sa samo 10 godina.


- Družila sam se sa tinejdžerima koji su pušili marihuanu, želela sam da probam i oni su mi ispunili želju - rekla je Dru.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.09.2013. 07:46
Ne bi bio dobar političar: Džordž Kluni se drogirao i bio sa puno žena,znaci ako hoce da bude politicar ,mora biti peder.Sada mi je jasno zasto ove nase j..u.
Nedelja 01.09.2013. 22:44
.."HOLIVUD NA KOKAINU"... Ništa novo i ovim naslovom nije ponovo otkrivena topla voda! Holivud je odvajkada bio i ostao leglo droge i razvrata! Od njegovog osnivanja pa na ovamo. Eto npr Anđelina Džoli sa 20god je probala sve droge, čisto sumnjam da i dan danas nije na njima sudeći po njenom izgledu hodajućeg leša?! A takva je proglašena kao najljepša glumica svjeta? Pitam se kojeg sveta?! Onog narkomanskog i devijantnog...to da !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online