Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.06.2013.
06:07
S. Đurić - Vesti A

Slava jede i pamet i milione

Loši menadžeri i ugovori, troškovi za održavanje lepote, prekomerno uživanje u luksuzu često pojedu zarađene milione poznatih za trenutak! Em Si Hamer, Toni Brekston, Morin Hil, Lejdi Gaga samo su neki od svetskih zvezda koji su se suočili sa bankrotom.

Preskupi kostimi i turneje: Lejdi Gaga na finansijskoj ivici
 

Nekadašnji bogataši našli su se među sirotinjom, a celu situaciju koriste i profitiraju advokati koji zadovoljno trljaju ruke. Lorin Hil, bivša članica grupe Fjudžiz nije plaćala porez od 2005. do 2007. godine, što je priznala i na sudu. Zbog toga joj sada treba hitno oko 1,8 miliona dolara, pa je morala da potpiše novi ugovor. A Vejn Njutn je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao najplaćeniji izvođač na planeti. Nije prošla ni decenija, a imao je oko 20 miliona dolara duga! Morao je da proda imanje da bi se spasao bankrota.


- Čak i ukoliko imanje bude prodato u nekom momentu, biće prodato zajedno sa nama - rekla je Ketlin Njuton, supruga poznatog pevača i zabavljača.

Spiskala život i pare

Vitni Hjuston

Jedna od holivudskih zvezda koju su loši životni potezi koštali karijere, ali i života, jeste Vitni Hjuston. I u grob je otišla sa velikim problemima. Nakon lošeg braka sa Bobijem Braunom, zavisnosti o heroinu i borbe sa depresijom Vitni se dugo suočavala sa ogromnim finansijskim problemima, što je moglo da je dovede na ulicu. Sve bogatsvo je spiskala.


- Potpuno je bankrotirala. Jednom je od svojih prijatelja morala da pozajmi 100 dolara. To je tako tužno - izjavio je jedan prijatelj pokojne pevačice.
Međutim, njen portparol sve je demantovao rekavši da su priče o bankrotu velike medijske izmišljotine.

Preskupe vile

Popularna pevačica Lejdi Gaga nekoliko puta je izjavljivala da je potpuno bez para.
- Potpuno sam švorc. Ako ovako nastavim uskoro ću bankrotirati. Moj menadžer će me ubiti. Svaki dolar koji zaradim - potrošim na nastupe i kostime koji koštaju tako mnogo. Taman pomislimo da je gotovo, kad eto ti nove turneje. Pretpostavljam da ću uskoro ostati i bez kuće - izjavila je jednom prilikom Lejdi Gaga. Samo za turneju "Monster's Ball tour" pre dve godine potrošila je milione funti na lude kostime. A onda je otkrila da ništa nije znala o svojim finansijskim problemima.

Kredit za dugove

Ejmi Vajnhaus

Kad je muzička zvezda Ejmi Vajnhaus umrla, mnogi su se ponadali da bi njeno bogatstvo moglo da završi u njihovim rukama, ne sumnjajući da je ova pevačica bila u velikim dugovima.

 

Naime, njeni roditelji izmirili su ovih dana sve dugove koji su ostali za nesrećnom Ejmi i od bogatstva, koje je na vrhuncu njene slave iznosilo čak 10 miliona engleskih funti, ostalo je 180.000.

 

Mič Vajnhaus, otac pokojne muzičke dive, podelio je sa medijima da su on i njegova supruga Dženis podigli kredit od 600.000 funti da bi pokrili neizmirene troškove koje je Ejmi ostavila. Oni su istakli da od njenog bogatstva skoro ništa nije ostalo, jer nije znala sa novcem. Pevačica je živela neumereno u kući vrednoj skoro dva miliona funti, na šoping je trošila i do 20.000 funti dnevno, a nesebično je davala prijateljima, ali i momcima.

- Bankrotirala sam nakon prvog dela turneje i smešno je da to nisam znala. Sećam se da sam zvala druge i pitala ih zašto svi misle da nemam novca. Rekli su mi da dugujem tri miliona funti. Najsmešnije je što nisam ništa znala. Sećam se da sam se pitala zašto svi pričaju da nemam novca. Nije mi bilo jasno, jer imala sam pet hitova u tom momentu - rekla je pevačica koja je manjak od tri miliona dolara nadoknadila dodatnim nastupima u specijalnoj emisiji na kanalu HBO.

Rijaliti kao spas

Podstanar: Gordana Bjelica

Da bi preživela, glumica Gordana Bjelica morala je u rijaliti šou Farma. Bjeličina finansijska situacija je toliko teška da nakon što je po drugi put izašla sa imanja u Lisovićima, sa ćerkom nije imala novac ni da se odveze kući.


- Ja nisam u dobroj finansijskoj situaciji. Svi vam se dive kada se odlučite da sami odgajate dete, ali niko nije svestan koliko je to teško. U drugim državama dobijate socijalnu pomoć i možete da živite od toga, kod nas toga nema. Nama glumcima regularno ide staž, ali nam grad ne uplaćuje socijalno, tako da svi mi moramo privatno da idemo kod lekara. U pitanju je veliki novac koji mi duguju i kojim bih mogla da platim sve račune i da živim normalno - rekla je glumica, a onda otkrila i da će, ukoliko uskoro ne dobije neki novac, biti izbačena iz stana u kojem živi.

Kralj bankrota je Stenli Barel, poznatiji kao Em Si Hamer. Od lokalnog klinca postao je globalna zvezda. Ogromne sume novca svakodnevno su pristizale. Reper je kupio i vilu na severu Kalifornije za koju je izdvojio 9,3 miliona dolara i još toliko za njeno uređenje. Kasnije je od silnih troškova bankrotirao.


Toni Brekston je sukob s izdavačkom kućom koštao više nego što je ikada pomislila i doveo je do bankrota čak dva puta. Kako su prenosili američki mediji Toni je prvi put bankrot objavila 1998. godine, ali se donekle oporavila zahvaljujući albumu "Secrets". Budući da pevačica ima problema sa srcem, to je uticalo na njeno imovinsko stanje. Šou u Las Vegasu kojim je zarađivala ukinut je nakon što joj je iznenada pozlilo tokom jednog nastupa. Ubrzo su njeni dugovi dostigli vrtoglavih 50 miliona američkih dolara, a celokupna njena imovina ne vredi ni petinu tog iznosa. Na dugačkom popisu onih kojima Toni duguje našli su se i lanac hotela "Four Seasons", medicinski centar Cedars-Sinai, razni medicinski računi, Direc TV, agencija "Njilliam Morris", "Tiffandž & Co". te BMW.

Nestabilna kučka

Geri Dordan, nekadašnja zvezda jednog od najpopularnijih CSI serija na svetu, takođe je postao puka sirotinja. U dokumentima piše da je težak 1,8 miliona dok duguje čak 1,73 miliona dolara. Najveći deo pomenutog iznosa duguje bankama, a jedna od njih ima i hipoteku nad njegovom kućom. Navodno zarađuje 14.883 dolara mesečno, međutim na račune mu odlazi 14.562 dolara. Dordan se nada velikim ulogama u budućnosti koje bi trebalo da mu pomognu da otplati dugove. Bankrot je prijavio kako bi izbegao da njegova kuća u Kaliforniji ne završi na aukciji. Finansijske poteškoće CSI zvezde prvi put su isplivale 2010. godine kada je završio na sudu zbog duga na kreditnoj kartici. Tada je bio i uhapšen.

Pametna voditeljka

Opra Vinfri

Rođena u siromaštvu, odgajana novcem od socijalne pomoći koju je njena majka dobijala, Opra Vinfri je postala milionerka u 32. godini kada je njen tok-šou dobio nacionalnu frekvenciju.

 

Imala je 41 godinu kad je zamenila Bila Kozbija na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca kao jedina afro-amerikanka. Već nekoliko godina, vrednost njene imovine se procenjuje na 2,7 milijarde dolara. Oprina godišnja primanja popela su se na neverovatnih 260 miliona dolara.


Na drugom mestu je Britni Spirs, koja je stekla titulu najplaćenije pevačice sveta u protekloj godini. Problematična pop zvezda, koja je na sebe više skretala pažnju skandalima nego muzikom, uspela je da za godinu dana inkasira 58 miliona dolara, posebno zahvaljujući reklamnim ugovorima i prodaji svojih parfema.

Modna kuća Petre Eklston, kćerke milajrdera i prvog čoveka Formule 1, Bernija Eklstona, bankrotirala je samo nakon dve godine postojanja, iako je Berni u kćerkinu firmu uložio veliku sumu novca. Polovinom 2008. godine sada 27-godišnja bogatašica na sva je zvona najavila osnivanje firme "Form Clothing", koja će praviti odeću za muškarce, a njen slavni otac omogućio je ćerki da ekskluzivni model njene linije bude britanski vozač Dženson Baton. Međutim, stvari su veoma brzo krenule nizbrdo, novčani gubici su se gomilali. Berni nije više želeo da ulaže novac i kompanija je bankrotirala.


Pevačica Dion Vorvik podnela je zahtev za bankrot pošto je dužna gotovo 10 miliona dolara poreza. Navela je da mesečno prima 21.000 dolara i da su joj troškovi okvirno toliki. PR Vorvikove rekao je da je pevačica žrtva lošeg finansijskog menadžmenta i da je platila koliko duguje za porez ali da nema novca za kamate koje su se akumulirale tokom godina. Bivši supremodel Dženis Dikinson podnela je papire za objavu bankrota. Ona je navodno u milionskom dugu, a na hiljade dolara duguje dermatologu zbog brojnih kozmetičkih zahvata za podmlađivanje.

- Tačno je da sam imala nekih problema. Pokušavam svima da platim dugove i osećam se užasno zbog toga - rekla je Dikinsonova koja duguje pozamašnu sumu novca stručnjaku za podmlađivanje Uzi Rajsu. Manekenstvom se bavila 70-ih i 80-ih godina, a zatim je započela karijeru sudije u popularnom rijalitiju Američki top model, gde je strogim ponašanjem navukla na sebe bes modela i publike. Sebe je proglasila prvim supermodelom sveta, Lejdi Gagu je nazvala jebenim idiotom, a Tajru Benks bezdušnom. Članica žirija Top modela, Keli Kutron rekla je za Dikinsonovu da je nestabilna, nepredvidiva kučka. Onda se na sve to nadovezala ozbiljna finansijska kriza, pa se Dženis povukla iz javnosti.

Bez para za lekove

Glumica Zaza Gabor rešila je da proda imanje sa sedam spavaćih soba i zatvorenim bazenom, na kojem su pre nje živeli Elvis Prisli i Hauard Hjudž, jer je bankrotirala. Ona je izgubila najmanje sedam miliona dolara zbog ulaganja kod bivšeg predsednika Udruženja američkih berzi Bernarda Mejdofa, optuženog da je proneverio oko 50 milijardi dolara. Advokat glumice izjavio je da je izgubila oko 10 miliona dolara. Njena finansijska situacija je toliko loša da ne može sebi da priušti čak ni lekove.


- Moja supruga nema zdravstveno osiguranje. Nikad nije mislila na budućnost, dok je imala novca lagodno je živela. Sada smo u dugovima i treba da pronađemo neki izlaz. Troškovi kuće su preveliki, a njeno lečenje u bolnici mnogo skupo. Zato smo odlučili da prodamo vilu. U njoj je ispisana istorija, mnoge slavne osobe u nju su dolazile na večere, žao mi je što smo bili primorani da donesemo takvu odluku - izjavio je suprug 95-godišnje glumice.

Lindzi Lohan
 

Američka glumica Lindzi Lohan, poznata po problematičnom ponašanju, morala je da napusti kuću na Beverli Hilsu jer nije mogla da plaća kiriju u iznosu od 8.000 dolara. Za ovaj slučaj američki tabloidi su saznali slučajno nakon što se jednom bogatašu svidela kuća u kojoj je glumica stanovala.


- Išao sam u lov na Beverli Hilsu i agent za nekretnine mi je pokazao kuću. Rekao mi je da je Lindzi Lohan tu kuću morala da napusti jer više nije mogla da plaća kiriju - prenosi magazin "Beng".


Da se Lindzi nalazila u velikim finansijskim problemima priznao je i njen otac Majkl Lohan koji za sve krivi njenu majku Dinu.
- Lindzi gubi sve što je stekla u životu. Možda bi, umesto hotela i noćnih klubova, ona i njena majka mogle da odu u neki od centara za rehabilitaciju - rekao je on.


Talas finansijske propasti potopio je i bivšeg jugoslovenskog i hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića. Naime, njemu je jahta zaplenjena pošto nije mogao mesečno da vraća kredit od 12.000 evra za nju. Ivanišević je nedavno priznao da ga je zakopao biznis sa nekretninama, a banke su mu se dobrano nakačile na grbaču. Bivši teniser je spasavajući stvar svu imovinu prebacio na suprugu manekenku Tatjanu Dragović. Međutim, nedavno su objavili da se razvode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online