Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 14.05.2013.
12:29
D. Petrović - Vesti A

Dijasporo, glasaj za Srbiju!

Večeras u Malme areni počinje 58. Evrosong na kome učestvuju takmičari iz 39 zemalja. Predstavnice Srbije - Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović okupljene u grupu "Moje tri" nastupaju večeras u prvoj polufinalnoj večeri pod rednim brojem 16 sa pesmom "Ljubav je svuda" i imaće čast da zatvore prvo polufinale.

Pesmu će otpevati na srpskom jeziku, a Mirna, Nevena i Sara veruju da će se plasirati u finale koje je zakazano za 18. maj u Malme areni. Kompozitor pesme "Ljubav je svuda" Saša Milošević Mare kaže da je prijatno iznenađen interesovanjem stranih medija za srpske predstavnice i našu pesmu i ističe da je u Malmeu mnogo bolja atmosfera nego što je očekivao, te da su Sara, Nevena i Mirna kod stranaca bolje prihvaćene nego u domovini, što mu daje dodatnog razloga za optimizam.

Ko glasa večeras?


Za Srbiju u večerašnjem prvom polufinalu mogu da glasaju gledaoci iz sledećih zemalja: Velika Britanija, Švedska, Italija, Danska, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Slovenija, Estonija, Rusija, Litvanija, Irska, Belorusija, Crna Gora, Belgija, Moldavija, Kipar i Irska.

 

Srbija najviše računa na glasove dijaspore, posebno na Austriju, Švedsku i Dansku, kao i na glasove komšija iz Hrvatske, Crne Gore kao i na publiku iz Slovenije koja voli srpsku muziku. Gledaoci će glasati na isti način kao i prethodnih godina putem telefona i SMS-om, ali će obračunavanje glasova biti nešto drugačije, odnosno glasovi stručnog žirija vredeće nešto više od glasova gledalaca.

U Švedsku je stigla i Marija Šerifović, jedina srpska pobednica na Evrosongu koja je došla da podrži devojke i uoči prve polufinalne večeri. Ona je organizovala žurku u vili u blizini Malmea na kojoj su bili mnogi novinari i poznate ličnosti iz Švedske, između ostalih i fudbaleri iz ove zemlje.

Pozornica dvorane u kojoj će biti održan 58. Evrosong izgledom će asocirati na leptira, koji je i zaštitni znak ovogodišnjeg takmičenja u Švedskoj, a sve pod sloganom "Svi smo jedno" ukazujući na bogatstvo različitih kultura koje se prepriliću u toj zemlji, želju za jedinstvom i slaganjem među narodima. Dobrodošlicu na evrovizijsko takmičenje višemilionskom TV auditorijumu i publici u areni poželeće švedska komičarka Petra Mede.


I dok je atmosfera u Malmeu pred večerašnje polufinale vesela i raspevana, brojni evropski mediji ističu da je Evrosong izgubio svoju draž, da je ponuda pesama iz godine u godinu sve lošija, ali da gledanost ovog šou programa ne pada što je teško objasniti.

Ipak, nema sumnje da je i najveće evropsko muzičko takmičenje oseća posledice ekonomske krize, pa je ove godine zabeleženo povlačenje mnogih zemalja iz takmičenja zbog nedostatka sredstava. Ali, iz Evropske radiodifuzne unije poručuju da nema razloga za zabrinutost, jer ove godine u Švedskoj učestvuje 39 zemalja isto kao i pre tri godine.

Švedska je inače po peti put domaćin Evrosonga, koji se po drugi put održava u Malmeu u kome je 1992. godine poslednji put nastupala i država pod imenom Jugoslavija, a tada nas je predstavljala Ekstra Nena. Da li će ove godine Mirna, Sara i Nevena uspeti da se iz Malmea vrate sa mnogo boljim uspehom od Nene znaće se već ovih dana.

Hrvati kao vitezovi


Pored Srbije večeras na evrovizijskoj sceni od bivših jugoslovenskih republika nastupiće i predstavnici Crne Gore - hip hop sastav "Who See" sa Ninom Žižić pevaće pesmu "Igranka", Hrvatsku predstavlja Klapa s mora koji izvode numeru "Mižerija", a momci će biti obučeni u uniforme hrvatskih vitezova, kao i predstavnici Slovenije. Jedino će Makedonci - Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski pevati druge polufinalne večeri 16. maja.


Dankinja peva škotski folk


Glavni favorit za pobedu na Evrosongu, bar kada su u pitanju kladionice je Danska, mada i dalje nikom nije jasno zašto. Dankinja Emeli de Forest bosonoga u sasvim običnoj beloj haljini peva "Onldž Teardrops", pesmu sa elementima škotskog folka?! Na drugom mestu je Ukrajina, pa Norveška i Rusija, dok Srbija, bar po procenama kladionica, zauzima tek 16 mesto.

Utorak 14.05.2013. 19:55
Sada su to"dame" u pidzame! A startovale ko neke prostitutke, bruka i sramota, koja budala za ovu namestaljku od takmicenja baca pare na sms? Kako je moguce takmiciti se pesmom na na 30 razlicitih jezika?
Utorak 14.05.2013. 19:58
Ludi li ste bre od kad su krvati vitezovi? Krvati su Pataloski zatucani u mozak i 102%ustase e sad ako je to vitestvo? Onda ok!
Utorak 14.05.2013. 23:06
To ti je kada se nas Beosong namesti.Bruka!Devojke stvarno imaju dobar glas i dobro pevaju ali sve tri na jednom mestu ne ide nikako i maju razlicite glasove i nikako se ne uklapa.A i pesma je katastrofa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online