Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 14.05.2013.
10:06
Vestionline A

Anđelina odstranila obe dojke

Američka glumica Anđelina Džoli podvrgla se dvostrukoj masektomiji, odnosno operaciji odstranjivanja dojki, pošto su lekari otkrili da ima velike šanse da oboli od karcinoma dojki ili jajnika. Anđelinina majka umrla je od raka, a glumica kaže da se veoma teškoj operaciji podvrgla zbog svoje dece kako ne bi prošla kroz isto što i ona.

Anđelina tvrdi da se ne oseća ništa manje ženstveno nego ranije
 

Glumica je bila zdrava, a odluku o operaciji je donela pošto je saznala da nosi BRCA1 gen koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika.

"Moji lekari su procenili da postoji 87 odsto šansi da obolim od raka dojke i 50 odsto da obolim od raka jajnika", izjavila je Džolijeva.

U članku objavljenom u "Njujork tajmsu" ona je objasnila da se teškoj operaciji podvrgla kako bi izbegla sudbinu svoje majke koja je sa 56 godina preminula upravo zbog raka dojke pošto se punih deset godina borila s opakom bolešću.

"Kada sam saznala da je to moja stvarnost odlučila sam da budem proaktivna i minimiziram rizik koliko je god to moguće. Donela sam odluku da se podvrgnem preventivnoj dvostrukoj mastektomiji. Odluka o mastektomiji nije laka. Ali ja sam srećna što sam tako odlučila. Šanse za razvojem raka dojke pale su mi sa 87 na manje od 5 odsto. Sada mogu reći svojoj deci da ne moraju da strahuju da će me izgubiti zbog raka dojke", napisala je Anđelina u kolumni za "Njujork tajms.

Kaže da su joj verenik Bred Pit i deca bili velika podrška. "Veoma sam srećna što imam partnera poput Breda, koji je pun ljubavi i podrške. Uspeli smo u celoj situaciji da pronađemo trenutke za smeh. Znali smo da je to prava odluka za našu porodicu i da će nas to još više zbližiti. Oni znaju da ih volim i da ću učiniti sve da što duže ostanem s njima", napisala je Anđelina.

Glumica je dodala da se za ovu kolumnu odlučila podstaknuta željom da svojim primerom inspiriše i informiše druge žene.

"Posle ove operacije ne osećam se ništa manje ženstvenom. Pišem ovo u nadi da će i druge žene imati neke koristi od mog iskustva. Rak je reč koja i dalje izaziva strah i duboki osećaj bespomoćnosti. Ali danas je moguće testovima proveriti da li ste skloni raku dojke ili jajnika i pravovremeno reagovati", zaključila je Džolijeva na kraju kolumne.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.05.2013. 12:26
Odluka jeste teška, ali je možda mogla nešto drugo da uradi i kvalitetnije proživi svoj život. Nisu rekli da li je odstranila i jajnike? A što se tiče Bred Pita, pa baš nisam siguran da će mu se to dopasti!? Ipak je to Holivud! Sve u svemu, teška i loša odluka. Nešto kod nje ne valja!
Utorak 14.05.2013. 11:03
Zenu bez sisa mogu da podnesem, ali zenu koja pumpa usne ne mogu. Prvo je "visa sila", a drugo je licna glupost. itd.
Utorak 14.05.2013. 12:02
Хтјела је и мозак да одстрани али га нису могли пронаћи на снимку, изгледа да је рудиментирао...чу` здраве сисе исјекла...а кретенуше...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online