Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.05.2013.
14:29
J. Antonijević - Vesti A

Novinari bojkotovali "Moje tri"

Srpske predstavnice na ovogodišnjem Evrosongu - Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović, okupljene u grupu Moje tri već su spakovale kofere i s nestrpljenjem čekaju nedelju 5. maj kada će otputovati u Malme.

Spremne za Malme - Moje 3


 
Umesto na porodičnom vaskršnjem ručku one će biti u avionu koji leti za Švedsku, nestrpljive da pokažu šta znaju na evrovizijskoj sceni i pred milionima TV gledalaca. Pesma "Ljubav je svuda" s kojom će se takmičiti pod srpskom zastavom dobila je osam novih verzija, pa devojke osim na engleskom jeziku sada numeru izvode i kao baladu, u pop-rok fazonu, a snimljen je i instrumental.

Međutim, na opšte zaprepašćenje devojaka u holu RTS-a gde je organizovan koktel i ispraćaj srpske delegacije za medije pojavile su se svega tri novinarske ekipe, osim RTS-a koji je bio domaćin. Nije poznato šta je razlog medijskog bojkota, ali Sara, Nevena i Mirna bile su zbunjene i razočarane nedostatkom kamera i bliceva fotoaparata, ali su se ubrzo pribrale i profesionalno odradile svoj deo posla.

 

- Jedva čekam da dođem u Malme i vidim šta nas tamo očekuje. Velika je stvar predstavljati svoju zemlju. Nisam uopšte osećala tremu sve dok nismo dobile zastavu Srbije koju nosimo u Malme i onda sam shvatila da imam tremu. Pripreme su bile naporne, imamo dobar scenski nastup ali pevanje je na prvom mestu - rekla je Sara Jovanović, koja je prokomentarisala i konkurenciju.

Prvo polufinale


Srbija nastupa 14. maja pod brojem 16 i zatvoriće prvo polufinalno veče Evrosonga. Pravo na glasanje imaće zemlje koje se takmiče te večeri, a Srbija zbog brojne dijaspore i dobrih komšijskih odnosa računa na poene od Austrije, Hrvatske, Slovenije, Holandije, Crne Gore, Danske... Pored 16 polufinalista te večeri pravo na glasanje imaju i gledaoci iz Italije, Švedske i Velike Britanije koji su se plasirali direktno u finale.


Dijasporo, glasaj!


Rastko Janković, zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu pozvao je Srbe iz rasejanja da podrže nastup grupe Moje tri i poželeo našim predstavnicama sreću na takmičenju. On je Neveni, Mirni i Sari predao zastavu Srbije i poručio im da će, i ako ne budu prve, sigurno biti najlepše na Evrosongu.


- Ne razmišljam o konkurenciji i čuo sam svega dve pesme - rekao je Saša Milošević, kompozitor pesme "Ljubav je svuda" i dodao da etno varijante u muzici donose uspeh, ali da je ovogodišnja pesma Srbije u evropskom maniru, kao što je i omladina u Srbiji evropska, a ujedno je i u skladu sa tim mladim godinama.

 


- Ove godine na Evrosongu biće dosta dobrih pesama. Moj favorit je definitivno Italijan Marko Mengoni sa pesmom "L'Ešenziale". Znam za njega i slušala sam ga još dok sam živela u Rimu i njegov sam veliki obožavalac - dodala je Sara.

Nevena Božović, koja jedina ima evrovizijsko iskustvo, jer je kao devojčica učestvovala na Dečjem Evrosongu smatra da je njihov prvenstveni zadatak da se što bolje predstave i otkriva da će mnogi biti iznenađeni njihovim nastupom koji se sada potpuno razlikuje od onog koji su imale na Beosongu.

- Najbolje savete dobile smo od Marije Šerifović koja nas je često posećivala na probama. Ona tačno zna šta nas čeka na Evrosongu, jer je prošla kroz sve to. Mnogo nam je pomogla i Jelena Tomašević, a posle razgovora sa njih dve smo nekako rasterećene. Ulazak u finale takmičenja bio bi najveći uspeh za početak, da zemlju predstavimo na pravi način i da svi budu ponosni na nas ta tri minuta kada budemo na sceni - rekla je Nevena.

Za scenski imidž devojaka, koji su mnogi osporavali nakon Beosonga sada se pobrinula kreatorka Ana Ljubinković. Zbog ekonomske krize RTS je promociju pesme i Moje tri sveo na minimum, a štedelo se i na propagandnom materijalu i poklonima. Kako su objasnili u RTS-u učešće Srbije na Evrosongu košta 120.000 evra u šta su uračunata i TV prava za prenos takmičenja.

Subota 04.05.2013. 08:12
Nisu interesantne, pogurana lazna imena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online